Πώς να φυτέψει αγιόκλημα το φθινόπωρο;

Αποκτούν σήμερα στα φυτά της αγοράς αγριογούρουνο βρώσιμα. Τα εγγόνια μου λατρεύουν αυτό το μούρο, όπως σε φρέσκια μορφή, σε μαρμελάδες και μαρμελάδες. Πες μου πώς να φυτέψω αγιόκλημα το φθινόπωρο;

Το αγιόκλημα είναι ένας ανθεκτικός στον παγετό θάμνος που μπορεί να ζει σε ένα μέρος για πολλά χρόνια και να αποδίδει άφθονα φρούτα. Διακρίνετε αγιόκλημα και διακοσμητικά. Για να πάρετε έναν χρήσιμο θάμνο, έμπειροι κηπουροί συνιστούν φύτευση αγιόκλημα το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος – αρχές Οκτωβρίου).

Επιλογή τοποθεσίας προσγείωσης

φύτευση αγριολούλουδου

Ο χώρος για φύτευση αγιόκλημα θα πρέπει να επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε με την πάροδο του χρόνου η άκρη του δαχτυλιδιού να είναι καλά φωτισμένη, αλλά το βασικό τμήμα ήταν στο πένθος. Η ιδανική τοποθεσία είναι μια τοποθεσία χωρίς ρεύματα με εύφορο έδαφος με ουδέτερη οξύτητα.

Αποφύγετε περιοχές που βρίσκονται σε σκιά και σε λόφο, με αμμώδη εδάφη.

Προετοιμασία ενός ελκυστήρα

αποβάθρα προσγείωσης

Φύτευση λάκκο θα πρέπει να προετοιμαστεί λίγες μέρες πριν από την φύτευση αγιόκλημα. Η διάμετρος του πρέπει να είναι περίπου 40 cm και βάθος – από 25 έως 40 cm. Προσθήκη λιπάσματος:

  • 10 κιλά χούμου.
  • 200 g υπερφωσφορικού άλατος.
  • 40 g άλατος καλίου.

Τα λιπάσματα αναμειγνύονται μαζί με το έδαφος με ένα φτυάρι και το νερό από το λάκκο. Εάν είναι απαραίτητο (αν το χώμα είναι αργιλώδες) προσθέστε περισσότερη έκταση, άμμο και ξύλινη τέφρα. Στη συνέχεια, η τρύπα φύτευσης καλύπτεται από πάνω και αφήνεται για 4 ημέρες.

Επιλογή φυτεύσιμου υλικού

αγιόκλημα

Για την αναπαραγωγή του αγιόκλημα χρησιμοποιούνται ρίζες αποκομμάτων όχι μεγαλύτερα των 2 ετών. Πολύ υψηλά (πάνω από 1,5 μ.) Φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν, αλλά μικρά (λιγότερο από 25 εκ.) Είναι επίσης καλύτερα να μην ληφθούν, επειδή δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί.

Φύτευση φύτευσης αγρωστωδών

δενδρύλλιο

Για το αγιόκλημα έδωσε μια γενναιόδωρη και εύγευστη συγκομιδή, φυτό θα πρέπει να είναι σε ομάδες (τουλάχιστον δύο ή τρία φυτά), ενώ επιλέγοντας τα σπορόφυτα των διαφόρων ποικιλιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αγιόκλημα αυτο-γονιμοποιείται.

Πριν από τη φύτευση, τα φυτά πρέπει να φυλάσσονται σε διάλυμα ετεροαυξίνης για 24 ώρες (50 g του φαρμάκου ανά λίτρο νερού).

Στο προετοιμασμένο λάκκο εκφόρτωσης, φυτέψτε ένα δενδρύλλιο, απλώστε τις ρίζες και συμπτύξτε το έδαφος γύρω από αυτές, ώστε να μην υπάρχουν κενά. Ρίξτε το θάλαμο και το κάλυμμα. Ο λαιμός της ρίζας πρέπει να είναι βαθύτερος – όχι περισσότερο από 3 εκατοστά Για τις ομαδικές φυτεύσεις η απόσταση μεταξύ των φυτών πρέπει να διατηρείται περίπου ένα μέτρο και το πλάτος των σειρών μεταξύ τους να είναι 2,5 μέτρα.

Φροντίδα των νεαρών φυτειών

νέος θάμνος αγιόκλημα

Με την ερχόμενη άνοιξη, οι θάμνοι που έχουν φυτευτεί θα στρογγυλεύονται, σκάβοντας γύρω από το έδαφος για μισό φτυάρι ενός φτυαριού. Το νέο αγιόκλημα καλύπτεται με χούμο.
Η φροντίδα για το αγιόκλημα περιλαμβάνει τακτική πότισμα, στο ζεστό ξηρό καλοκαίρι – καθημερινά. Μετά το πότισμα, η γη πρέπει να χαλαρώσει και να αποφλοιωθεί ανάλογα με τις ανάγκες.
Το λίπασμα εισάγεται μόνο από το τρίτο έτος της ζωής του θάμνου. Νεαρή φύτευση είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει το αλεξίσφαιρο κομπόστ (1 κουβά ανά θάμνο), και το φθινόπωρο προσθέστε τέφρα στο έδαφος (150 g). Για την πρόληψη ασθενειών και ζημιών από παράσιτα το καλοκαίρι, οι θάμνοι αντιμετωπίζονται με ειδικά μέσα.
Όσο για το κλάδεμα, τα πρώτα πέντε χρόνια το νέο αγιόκλημα δεν το χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή, η ανάπτυξή της είναι αργή. Αρκεί να αφαιρέσετε τα ξηρά και άρρωστα κλαδιά την άνοιξη.

Αγιόκλημα: φύτευση και φροντίδα – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 66