Κουνέλια – μια επιλογή σύντομων ερωτήσεων και απαντήσεων!

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε κουνέλια

Πόσα κουνέλια είναι συνήθως στα απορρίματα;

Ο αριθμός κουνελιού στα απορρίμματα μπορεί να ποικίλει σημαντικά. Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι η φυλή των κουνελιών. Τα κουνέλια της “φυλής της Νέας Ζηλανδίας” κατά κανόνα θα είναι περίπου 6 κουνέλια τη φορά, ενώ τα είδη νάνος (lop) μπορούν να έχουν μόνο δύο ή τρία. Ίσως μέχρι 20 κομμάτια στα απορρίματα, αλλά αυτό είναι συνήθως μόνο σε βιομηχανικές συνθήκες. Άλλοι παράγοντες: υγεία κουνελιού, ηλικία, άγχος. Εάν τα κουνέλια αισθάνονται άγχος (συχνά πηγαίνετε στο κλουβί, δυνατοί ήχοι, γαβγίζοντας σκυλιά, χαϊδεύοντας). Από το άγχος του κουνελιού, μπορεί να σκοτώσει τα παιδιά τους.

Μπορεί ένα και το αυτό ζευγάρι κουνέλια να ζευγαρώνουν ξανά και ξανά;

Ναι, μόλις η γυναίκα γεννήσει, το θηλυκό μπορεί να ζευγαρώσει και πάλι. Ωστόσο, είναι πιο συνετό να δώσουμε μια αξιοπρεπή διάλειμμα μεταξύ εγκυμοσύνης.

Μετά από πόσες ημέρες μπορείτε να σπείρετε το κουνέλι από το κουνέλι;

Τα κουνέλια, για παράδειγμα, οι ντόπιοι νάνοι, ο νάνος Mini lop μπορούν να αφήσουν το θηλυκό για 8 εβδομάδες. Αρκετά μεγάλα κουνέλια, για παράδειγμα, η φυλή Flanders, Αγγλικά Fold – άδεια για έως και 12 εβδομάδες. Όσο μεγαλύτερη είναι η φυλή – τόσο πιο μακρύς είναι ο όρος, αλλά όχι πάντα. Γράψτε μια συγκεκριμένη φυλή κουνελιών.

Μπορείτε να αναπαράγετε κουνέλια ανά πάσα στιγμή; Ή μήπως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος αναπαραγωγής για κουνέλια;

Κάντε το για να μην είναι πάρα πολύ κρύο, αν δεν σκοπεύετε να τα σηκώσετε σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να φυτέψετε με ασφάλεια τα κουνέλια οπουδήποτε από το τέλος του χειμώνα έως το τέλος του καλοκαιριού ή πολύ νωρίς το φθινόπωρο.

Μπορώ να συνδυάσω ένα νεαρό κουνέλι με ένα παλαιότερο κουνέλι;

Ναι, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, διότι όσο μεγαλύτερο είναι το κουνέλι, τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων. Για καλύτερα αποτελέσματα, τα κουνέλια δεν πρέπει να είναι παλιά.

Είναι απαραίτητο να φυτέψετε ένα αρσενικό κουνέλι από ένα κουνέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ναι, δεδομένου ότι υπάρχει μια πιθανότητα ότι το αρσενικό θα “τρέξει” τα κουνέλια. Καλύτερα να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη.

Το ζευγάρι κουνελιών μου ήταν στο κλουβί μαζί για 6 μήνες, αλλά το κουνέλι δεν είναι ακόμη έγκυος. Τι μπορώ να κάνω;

Μπορεί να χρειαστείτε ένα νέο αρσενικό. Μερικές φορές το κουνέλι απλά δεν θέλει να μοιραστεί.

Υπάρχει κάποιος χρόνος όταν πρέπει να αναπαράγω τα κουνέλια μου;

Οποτεδήποτε, αλλά καλύτερα όχι το χειμώνα. Δεδομένου ότι αυτή είναι η κρύα εποχή, τείνουν να τρώνε περισσότερο, και περισσότερο μπορεί να πεθάνει. Αν και υπάρχει μια άλλη άποψη των κουνελιών, αυτός ο παγετός είναι ο καλύτερος φίλος των κουνελιών, επειδή στον παγετό όλα τα παθογόνα πεθαίνουν. Αλλά να θυμάστε ότι το χειμώνα τα κουνέλια ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση, συνεπώς αυξάνονται χειρότερα. Είναι δυνατό και το χειμώνα σε καλά μονωμένα κύτταρα. Όλοι μεμονωμένα.

Γιατί ένα κουνέλι τρώει κουνέλια;

Εάν αισθάνεται ότι τα παιδιά απειλούνται από αρπακτικά ζώα ή από κάποιο άλλο κουνέλι, θα τα φάνε για να σταματήσουν τα δεινά.

Αν η γυναίκα έχασε τα απορρίμματά της, πόσο σύντομα μπορώ να μοιραστώ;

Είναι καλύτερα να περιμένετε περίπου ένα μήνα, ώστε να μην εκθέσετε την αδύναμη γυναίκα σε ένα νέο στρες.

 

Νέες ερωτήσεις που μπορείτε να ζητήσετε στα σχόλια !!!

Βίντεο μυστικά κουνελιών αναπαραγωγής

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 10