Γλυκό “πικρό” πιπέρι;

Φέτος, φυτεύονται τρεις ποικιλίες γλυκού πιπεριού: μαύρα, κόκκινα και κίτρινα λουλούδια. Όλα τα φρούτα ήταν καλά και γλυκά, και ένα φυτό με κίτρινες ποικιλίες πιπέρι “Χρυσή θαύμα” έδωσε κάπως πικρό φρούτο. Αν και ούτε εγώ ούτε οι γείτονές μου πικρή πιπεριά αυτή τη σεζόν δεν έβαλα.

Αγαπητέ Alain! Δυστυχώς, πολλοί παραθεριστές τα τελευταία χρόνια διαμαρτύρονται για την αναδιάταξη γλυκών και πικρών πιπεριών. Είστε εξοργισμένοι ότι η γλυκιά πιπεριά είναι πικρή, αλλά ο καλός μου φίλος είναι ένας παθιασμένος εραστής της πικρής πιπεριάς. Ποια ήταν η έκπληξή του όταν τα φρούτα της πικρής πιπεριάς του ήταν γλυκιά, χωρίς την παραμικρή ένδειξη της οξύτητας.

Οι λόγοι για μια τέτοια μεταμόρφωση είναι δύο. Ο πρώτος – μια διάτρηση με πικρό γείτονα ή μια αθέμιτη δραστηριότητα του παραγωγού σπόρων. Το γεγονός είναι ότι σε ένα πακέτο με το συνηθισμένο “γλυκό” σπόρους μπορούν να πάρουν ένα σπόρο από ένα λουλούδι peregyolennogo. Στη συνέχεια, ένα φυτό θα μεγαλώσει από αυτό, οι καρποί του οποίου θα έχουν το ίδιο χρώμα και μέγεθος με τη δηλωμένη περιγραφή, αλλά η γεύση είναι ακριβώς το αντίθετο.

Φυσικά, κάθε γεύση σπόρων πριν από τη φύτευση δεν θα προσπαθήσει. Αλλά υπάρχουν δύο τρόποι να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Το πρώτο είναι να αλλάξετε την επιχείρηση που παρήγαγε τέτοιους σπόρους, και ακόμα καλύτερα, εάν γράφετε στην “στοργική” επιστολή που της απευθύνθηκε.

Η δεύτερη μέθοδος γενικά βρίσκεται στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε τους δικούς σας σπόρους ή τα βγάλτε από τους φίλους σας που είναι σίγουροι για την ποικιλία. Συλλέξτε τους σπόρους μόνο από τους καρπούς της πρώτης και δεύτερης περιόδου συγκομιδής. Αποσπάστε από τον θάμνο στους σπόρους που χρειάζεστε ένα πλήρως ωριμασμένο φρούτο. Αφού το κρατήσετε σχισμένο για μια εβδομάδα, επιλέξτε σπόρους από αυτό, πλύνετε το, στεγνώστε το και βάλτε το μέχρι την άνοιξη.

 

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =