Πώς να ταΐζετε τα τεύτλα, εάν μεγαλώνουν άσχημα;

Κάθε χρόνο φυτεύω τα τεύτλα, πάνε πάντα καλά, και οι καρποί ήταν νόστιμοι. Ωστόσο, φέτος η ανάπτυξη είναι κάπως tugovato. Ίσως το χώμα να εξαντληθεί; Πες μου, τι να τρώει τα τεύτλα, αν μεγαλώσει άσχημα;

Χωρίς ακόμη πράσινα κρεβάτια με παντζάρια, δεν υπάρχει ούτε ένας κήπος λαχανικών. Μετά από όλα, πώς να μαγειρέψουν μπορς ή βινεγκρέτ χωρίς αυτό; Για να πάρετε νόστιμα γλυκά λαχανικά, χρειάζεστε λίγο pho για φύτευση τεύτλων, αλλά και για να σας βοηθήσει να αναπτυχθεί καλά και να αναπτυχθεί. Συχνά, οι κτηνοτρόφοι λαχανικών παραπονιούνται ότι το τεύτλο μεγαλώνει “σφιχτά” και μεγαλώνει. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει θρεπτικά συστατικά. Λοιπόν, τι να τρώει τα τεύτλα, αν αναπτυχθεί άσχημα;

κρεβάτια με τεύτλα

Η εισαγωγή της διατροφής μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια:

  • τη λίπανση του εδάφους που προβλέπεται για τα κρεβάτια με τεύτλα, ακόμη και πριν από τη σπορά.
  • εισαγωγή λίπανσης για νέους βλαστούς τεύτλων ·
  • καλοκαιρινό σάλτσα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Προ-φυτική λίπανση εδάφους

κόπρος κοπριάς

Τεύτλα αναπτύσσονται καλά σε χαλαρό εύφορο έδαφος, γι ‘αυτό είναι σημαντικό, επίσης, από το φθινόπωρο για να προετοιμάσει τα κρεβάτια για φύτευση άνοιξη. Για το σκοπό αυτό το τμήμα όπου η προγραμματισμένη να αναπτύσσεται φυτικά απλώνονται κοπριά (περίπου 5 στιβάδα cm) και σκάβουν το.

επάνω επικάλυψη με στάχτη

Την άνοιξη, και πριν από τη σπορά, τα κρεβάτια μπορούν να γονιμοποιηθούν με τέφρα ξύλου. Αυτός ο επίδεσμος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το όξινο έδαφος. Τα όξινα εδάφη εμποδίζουν την ανάπτυξη τεύτλων και η τέφρα μπορεί να μειώσει την οξύτητα.

Κορυφαία ντύσιμο των νεαρών βλαστών τεύτλων

νεαρούς βλαστούς τεύτλων

Για τα τεύτλα που σχηματίζεται γρήγορα ένα καλό φρούτα και αύξησε πράσινη μάζα του, Fed λιπάσματα φωσφόρου. Μετά τις βλαστοί σχηματίζουν ένα νεαρών φύλλων 4 ενταύθα, σε διαδρόμους καθιστώντας υπερφωσφορικό και χλωριούχο κάλιο. Μπορούν χύνεται σε ένα προ-κατασκευασμένο αυλακώσεις με τη σειρά: πρώτη αυλάκι – υπερφωσφορικό, το δεύτερο – κάλιο, κλπ Ψεκάστε το έδαφος και νερό. υπολογισμός λίπασμα έχει ως εξής:

  • υπερφωσφορικό – 5 g ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. υπερφωσφορικό
  • Χλωριούχο κάλιο – από 5 έως 10 g ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. χλωριούχο κάλιο

λίπανση κάλιο των νέων φυτεύσεων για να μειώσει το ποσό των νιτρικών αλάτων στα φρούτα, διότι, όπως γνωρίζουμε, αυτό το λαχανικό έχει την ιδιότητα να τους συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα χημικά λιπάσματα, κυρίως άζωτο.

Καλοκαιρινή κάλυψη τεύτλων για διέγερση ανάπτυξης

φυλλώδη επικάλυψη

Η καλοκαιρινή διατροφή πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Καλή επίδραση στην ανάπτυξη του διαλύματος Mullein τεύτλων με ρυθμό 1 μέρους Mullein σε 10 μέρη νερού. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε εκ νέου το κάλιο και να το προσθέσετε στην έγχυση mullein (ανά κουβά – 20 g).

Εάν τα τεύτλα φύγουν μετά από μεγάλες βροχοπτώσεις και οι μίσχοι λερωμένοι, τότε οι βροχές πλένονται με το άζωτο. Είναι απαραίτητο να αναπληρώσουμε τα αποθέματά του στο έδαφος, έτσι ώστε το λαχανικό να έχει τη δύναμη να αναπτυχθεί. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να γίνει λίπασμα λιπάσματος με ουρία (για μισό κουβά με νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού του φαρμάκου).

Η εφαρμογή των τελευταίων λιπασμάτων στις κλίνες με τεύτλα πρέπει να είναι 20 ημέρες πριν τη συγκομιδή.

λίπασμα τεύτλων

Στο τέλος του καλοκαιριού, τα κρεβάτια με τεύτλα γονιμοποιούνται με υπερφωσφορικό για να σχηματίσουν ισχυρές, εύγευστες ρίζες. Οι αναλογίες είναι οι ίδιες όπως στην περίπτωση των επίδεσμων κορυφής του φθινοπώρου.

Πώς να καλλιεργήσετε τεύτλα και πώς να το τροφοδοτήσετε – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =