Λουλούδι καταρράκτη ή πετούνια της τύχης

Αγόρασα τους σπόρους εαρινού της ampelia petunia, υπήρχε μία αχρησιμοποίητη ποικιλία. Στη συσκευασία αναφέρεται ότι πρόκειται για τύχη. Πες μου τι είναι αυτό το είδος και πώς διαφέρει από την αμπέλια πετούνια; Τον επόμενο χρόνο θέλω να φυτέψω φυτά, θα ήθελα να μάθω τι να περιμένω.

περιουσίαΤο Ampelia petunia κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών πετούνιας. Αποτιμάται όχι μόνο για την όμορφη ανθοφορία, αλλά και για έναν ιδιαίτερο διακοσμητικό ρόλο, επειδή αυτά τα φυτά φαίνονται πολύ εντυπωσιακά σε αιωρούμενες γλάστρες. Οι μεγάλες βλαστοί, καλυμμένοι με μεγάλες ταξιανθίες, κρεμούν από την κατσαρόλα και δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία στις καλοκαιρινές βεράντες. Τα πετούνια Ampelnye είναι επίσης πολύ διαφορετικά, αλλά η Petunia Fortunia είναι ένας από τους λαμπρότερους εκπροσώπους αυτού του είδους.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα της Fortunia;

Το Petunia Fortunia είναι ένας έντονα διακλαδισμένος θάμνος με μεγάλους βλαστούς. Υποκατάστημα καταρράκτη κάτω κάτω και μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι 1 m, παρά το γεγονός ότι το συνολικό ύψος του θάμνου δεν υπερβαίνει τα 15 εκ. Οι βλαστοί καλύπτονται με όχι πολύ μεγάλες ταξιανθίες με διάμετρο 7 cm, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά ώστε να φαίνεται σαν το θέαμα είναι στερεά σφαίρα λουλούδι με σπάνια σημάδια φύλλων. Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να είναι ζεστό ή κορεσμένο. Αυτό κάνει το fortunia μια απαραίτητη καλλιέργεια για την καλλιέργεια σε κρεμαστά καλάθια, καθώς και για τη διακόσμηση μπαλκονιών και βεράντες.

Επιπλέον, εξαιτίας των μεγάλων βλαστών, η τύχη χρησιμοποιείται συχνά ως μονάδα κάλυψης εδάφους. Ένας θάμνος είναι σε θέση να “καλύψει” περίπου 1,5 τετραγωνικά μέτρα. m. κουρτίνες, και ακόμη περισσότερο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είδους είναι:

  • άφθονη και πλούσια ανθοφορία.
  • καλή διακλάδωση;
  • μακριά βλαστούς?
  • σταθερότητα πριν από την έκθεση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τύποι περιουσίας

Ως είδος ampel petunia, η Fortunia αντιπροσωπεύεται από τέτοιες δημοφιλείς υβριδικές ποικιλίες:

  1. Το Fortunia Red είναι ένα κορεσμένο σκούρο κόκκινο χρώμα. περιουσία
  2. Το Fortune Purple Pikoti είναι το κύριο χρώμα των βαθύ μοβ λουλουδιών, και στις άκρες υπάρχει ένα χιονισμένο περίγραμμα. Πορφυρό πορφυρό picoti
  3. Fortunia Silver Wayne – έχει ένα πρωτότυπο χρώμα των λουλουδιών: είναι λευκά, αλλά από το κέντρο μέχρι τα άκρα των πετάλων είναι σκούρες ιώδες φλέβες. Fortune Silver Wayne
  4. Fortune Lilac surf – απαλά λιλά. τύχη surf λιλά
  5. Fortunia Blue – ζωγραφισμένο σε βαθύ μπλε χρώμα. Fortune blu
  6. Fortune Pearl surf – απαλά ροζ. τύχη surf μαργαριτάρι

Τα απαριθμούμενα είδη του Fortunium μπορεί να είναι πολύ μακρά, αλλά όλα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά – ευέλικτα, κρεμασμένα, οι βλαστοί καλύπτονται άφθονα με απίστευτα όμορφες ταξιανθίες. Αυτό καθιστά την πετούνια ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των φυτών ampel.

Βίντεο συμβουλές για το πώς να επιλέξετε μια ampelian πετούνια και να μην το συγχέουμε με θάμνο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1