Τύρφη ως λίπασμα για τις φράουλες: πώς και πότε να εφαρμόσετε;

Έχουμε ένα μικρό οικόπεδο, καλλιεργούμε σε αυτό κυρίως χόρτα και φράουλες. Ωστόσο, μια καλή συγκομιδή των μούρων είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή το έδαφος είναι βαρύ, αργιλώδες. Ο γείτονάς μου με συμβούλεψε να φτιάξω τύρφη. Πες μου, πόσο σωστά πρέπει να γονιμοποιήσετε τις τύρπες με φράουλες;

τύρφηςΗ τύρφη είναι αποσυντεθέντα υπολείμματα βλάστησης και ζώων και αναφέρεται σε φυσικά οργανικά λιπάσματα. Ωστόσο, η σύνθεσή του περιλαμβάνει επίσης χρήσιμα ορυκτά στοιχεία (θείο, άζωτο), λόγω της οποίας η τύρφη χρησιμοποιείται ενεργά στην κηπουρική και την κηπουρική. Ιδιαίτερα καλά αντιδρά στην εισαγωγή της τύρφης φράουλας.

Η τύρφη συνιστάται για καλλιέργεια φράουλας σε πηλό και αμμώδη εδάφη. Το εύφορο έδαφος δεν το χρειάζεται.

Η ποιοτική τύρφη έχει καφέ χρώμα, υγρή στην αφή και εύθρυπτη. Η υγρασία αποτελεί προϋπόθεση, διαφορετικά το έδαφος μετά την εισαγωγή του θα διατηρήσει ελάχιστα την υγρασία. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το μέγιστο αποτέλεσμα της διατροφής τύρφης θα είναι αισθητό μόνο στο δεύτερο έτος μετά την εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά της χρήσης της τύρφης στα κρεβάτια φράουλας

φράουλες

Για τη λίπανση των φραουλών, η τύρφη χρησιμοποιείται τόσο την άνοιξη όσο και το φθινόπωρο. Είναι όμως απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι ένα καθαρό προϊόν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνο για το σκοπό της στρώσης φράουλας, προ-αερισμού και ανάμειξης με πριονίδι. Για να εξουδετερωθεί η οξύτητα της τύρφης, είναι επίσης απαραίτητο να προστεθεί στο μείγμα τέφρα ξύλου (5 kg ανά 50 kg τύρφης).

Για την ενσωμάτωση στο έδαφος, το λίπασμα πρέπει να παρασκευάζεται με βάση την τύρφη για να εμπλουτίσει τη σύνθεση των ιχνοστοιχείων. Κατά την τοποθέτηση ενός σωρού κομποστοποίησης, τα στρώματα τύρφης πρέπει να εναλλάσσονται με κοπριά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πράσινη μάζα, αριστερά μετά το ξεσκόνισμα του κήπου, και οικιακά απορρίμματα κουζίνας. Πάσσαρο περιοδικά υδατικό διάλυμα υπερφωσφορικού (100 γραμμάρια ανά κάδο νερού).

Η φράουλα μπορεί να γονιμοποιηθεί με λίπασμα τύρφης με δύο τρόπους:

  1. Κατά την φύτευση – βάλτε σε κάθε τρύπα πριν φυτέψετε το φυτικό στρώμα τύρφης όχι περισσότερο από 5 cm.
  2. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του χώματος – διασκορπίζεται στους διαδρόμους με ρυθμό 30 κιλών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. m και σκάβουν.

Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία ή ευκαιρία να χάσετε με την προετοιμασία του λιπάσματος, τα έτοιμα προϊόντα τύρφης μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν λιπάσματα:

  1. Με τη μορφή κόκκων. Χρησιμοποιείται κατά την φύτευση προσθέτοντας την τρύπα. κοκκώδες λίπασμα
  2. Με τη μορφή ενός υγρού διαλύματος. Χρησιμοποιείται για τη διατροφή των ριζών. υγρό λίπασμα τύρφης

Η επίδραση της τύρφης ως λίπασμα

Ως αποτέλεσμα της λίπανσης των φυτών με τύρφη:

  • η δομή του εδάφους βελτιώνεται – περνά καλύτερα την υγρασία και “αναπνέει”?
  • καλλιεργειών ·
  • το ριζικό σύστημα των φυτών λαμβάνει ιδανικές συνθήκες για ανάπτυξη.
  • αυξάνεται η ποσότητα και η ποιότητα της καλλιέργειας.

Για το δεύτερο έτος μετά τη λίπανση του εδάφους με την κοπριά τύρφης, η φράουλα θα αναπτυχθεί ενεργά και θα αποφέρει καρπούς.

Πώς να γονιμοποιήσετε σωστά τις φράουλες – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 46