Μια επιλογή φωτογραφιών που περιγράφει τους τύπους και τους τύπους badana

λουλούδια της άνοιξηςΗ Bergenia, όπως ονομάζεται το φυτό στην επίσημη ταξινόμηση, ζει στη φύση στους πρόποδες του Καζακστάν και της Μογγολίας, στο Altai και στην Κίνα. Ωστόσο, κηπουροί πολιτισμό περισσότερο γνωστή ως η έμπετρο, φωτογραφίες ποικιλίες και τα είδη που έπληξε πάντα τις πιο λεπτές αποχρώσεις του ροζ, λευκό, λιλά χρώμα και λαμπρότητα τα φύλλα που συλλέγονται κατά τη βασική ροζέτα πλούσια.

Ένα αποτελεσματικό και ανεπιτήδευτο φυτό, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά στον πολιτισμό τον 18ο αιώνα, εξακολουθεί να μην είναι πολύ χαλασμένο από τους κτηνοτρόφους. Ορισμένες από τις υπάρχουσες ποικιλίες παράγονται με βάση τα άγρια ​​δείγματα των πιο μελετώντων ειδών – παχύφυλλα. Και το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων φυτών είναι υβρίδια με μεγαλύτερα χρώματα από λουλούδια διαφορετικών χρωμάτων στη φύση, καθώς και δείγματα με ποικίλα και μοβ φύλλα.

λουλούδια πεταλούδας και πράσινο φύλλωμαΣυνολικά οι βοτανολόγοι ανακάλυψαν και μελέτησαν 10 είδη χρένο ή bergenia, και πολλά είδη είναι απίθανο να δει στον κήπο. Αυτά είναι ενδημικά που εμφανίζονται σε πολύ μικρές περιοχές, και σπάνια φυτά που περιλαμβάνονται σε περιφερειακά και εθνικά κόκκινα βιβλία.

Άγριο λουλούδι (V. crassifolia)

Αγριογούρουνο σε βραχώδη πλαγιάΔιαδεδομένη φήμη φαλακρός φύλλα παχύ φύλλα ελήφθη λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των ριζών και των φύλλων, τα οποία παρασκευάζονται ένα αρωματικό ζωμό ξινή. Παραδοσιακή μεταξύ των λαών της Altai και της Μογγολίας, το ποτό ταιριάζει καλά, αντιστέκεται στις μολύνσεις και τις φλεγμονές. Χάρη σε αυτόν, το φασόλι ονομάστηκε “Μογγολικό τσάι” και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φαρμακευτικών φυτών.

Ο αγριόχοιρος, στη φωτογραφία, μπορεί να δει στους πρόποδες των Altai και Sayans, στα βόρεια της Μογγολίας και στα Transbaikalia. Οι κουρτίνες αυτού του φυτού ζωντανεύουν τις εκτάσεις των πετρώδους αποβλήτων στο Καζακστάν και τη ΛΔΚ.

Το Badan είναι ένα πολυετές ποώδες. Το υπόγειο σύστημα του φυτού αποτελείται από παχιά, τοποθετημένη στην επιφάνεια των ριζωμάτων του εδάφους, δημιουργώντας μικρούς, πυκνούς φυλλωτές βλαστοί και μίσχους με πυκνούς πανικόλους ταξιανθίες.

ταξιανθία της ΒergeniaΌπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία των χρωμάτων της κουκούλας, η καμπαρντίνα σε σχήμα καμπάνας μπορεί να βαφτεί σε όλες τις αποχρώσεις του λευκού, ροζ, μοβ και μοβ.

φύλλα από παχύφυλλα ισορροπίαΟι ρόδακες φύλλων των μεγάλων τριχοειδή φύλλα δεν πεθαίνουν ακόμα και το χειμώνα, έτσι ώστε τα πράσινα να φαίνονται κυριολεκτικά από κάτω από το χιόνι, με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου της άνοιξης. Τα κομμάτια των λείων φύλλων του δέρματος κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα και πιο κοντά στο φθινόπωρο είναι ζωγραφισμένα σε κόκκινο και μοβ τόνους.

Η εστία Badan (V. cordifolia)

Ανθοφορία από καρδιάΑπό το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, το καρδιά έχει καλλιεργηθεί σε πολιτισμό. Προηγουμένως, αυτό το είδος θεωρήθηκε ανεξάρτητο, αλλά τώρα οι βοτανολόγοι το αναγνωρίζουν ως μια αποδεδειγμένη ποικιλία φαρμάκων παναδικών.

Φυτά με πυκνό, με τη μορφή καρδιάς-όπως φύλλα και λιλά-ροζ λουλούδια κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των σπόρων φτάνουν τα 40 εκατοστά ύψος.

λευκά λουλούδιαΑυτός ο τύπος κουκούλας έχει ποικιλίες, όπως στη φωτογραφία, με πολύ ελαφρά ή εντελώς λευκά άνθη με διάμετρο 1 έως 1,5 cm.

Badan Schmidt (V. x schmidtii ή Β. Stracheyi var. Schmidtii)

υβριδικό περίπτεροΥβριδικοί απορροφητήρες από διασταυρωμένη γονιμοποίηση φυτών διαφορετικών ειδών, αποκτήθηκαν αρχικά τον 19ο αιώνα. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας κουλτούρας είναι το Bonanus του Schmidt, το οποίο απορρόφησε τα χαρακτηριστικά του πυκνού φύλλου και του καλαμποκιού Badan.

Αυτό το φυτό είναι εύκολο να διακρίνεται από άλλες ποικιλίες γυαλιστερό φύλλα με ακανόνιστες άκρες. Πυκνές πλάκες παραμένουν κάτω από το χιόνι. Την άνοιξη, όταν εμφανίζονται πάνω τους οι βλαστοί λουλουδιών, η ανάπτυξη του φυλλώματος αναστέλλεται, αλλά επαναλαμβάνεται με την μαρασμό των ταξιανθιών και το σχηματισμό των σπερματικών κιβωτίων.

Λευκά, λιλά ή ροζ λουλούδια με διάμετρο μέχρι 5 mm ανοιχτά από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Το φθινόπωρο, οι σπόροι ωριμάζουν, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να σπαρθούν αμέσως για να αποκτήσουν φυτά ανοιξιάτικα.

Badan cilantro (V. ciliata)

ΑγριογούρουνοΑνθεκτικό στο παγετό είδος badana – ο αυτόχθονος κάτοικος των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ, όπου τα φυτά προτιμούν να εγκατασταθούν σε δασώδεις λόφους και σε πετρώδεις προεξοχές. Σύμφωνα με την περιγραφή, η μπανάνα προτιμά τις σκιερές γωνίες και την εγγύτητα του νερού.

Badana ποικιλίας DumilΑπό τον άλλο από τους αδελφούς του, εκτός από το λινάρι λίνου, αυτό το φυτό διακρίνεται από την παρουσία κροσσών ή κνήκου στη βάση των φύλλων. Τα λουλούδια αυτού του είδους της bergenia είναι ανοιχτό ροζ ή λευκό, με ένα λαμπερό σχεδόν πορφυρό φλιτζάνι.

Περιγραφές και φωτογραφίες των βαθμών μιας κουκούλας υβριδικών

Baden της ποικιλίας AbendglockenΔημιουργώντας, όπως στη φωτογραφία, τις ποικιλίες και τους τύπους των badana, οι κτηνοτρόφοι δίνουν στους ιδιοκτήτες της ντόχα την ευκαιρία:

  • περισσότερο για να θαυμάσετε την ανθοφορία αυτών των φυτών.
  • Χαίρετε σε μεγαλύτερα λουλούδια.
  • Μην φοβάστε ότι η φύτευση θα υποφέρει από παγετό.
  • ζωγραφίστε τα παρτέρια σε όλες τις αποχρώσεις ροζ και μοβ, λευκό και κόκκινο.

Πολλές ποικιλίες Bergenia είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των Γερμανών ενθουσιωδών. Οι ποικιλίες του κήπου Abendgloken, σε αντίθεση με τα άγρια ​​δείγματα, έχουν λουλούδια μισού μαονιού με πλούσιους ροζ τόνους. Ασυνήθιστη ταξιανθία αποκαλύπτεται σε μοβ λουλούδι πηγάζει έως 40 εκατοστά. Τα φύλλα ποιότητας Abendglocken καλοκαίρι διακοσμημένο με ένα λεπτό κόκκινο περίγραμμα, και η πτώση είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου έγχρωμο σε αποχρώσεις του μωβ.

Badan Hybrid Dragonfly'Angel KissΤο υβρίδιο του Badan από τη σειρά Dragonfly ξεχωρίζει με πλούσια άνθηση. Οι εικόνες του Angel Kiss στη φωτογραφία δείχνουν ένα επιμήκη-ωοειδές πυκνό φύλλα και racemose ταξιανθίες του λευκού με ευαίσθητο ροζ ψεκασμό των καμπαναριών.

Διπλά άνθη του κήπου AbendglutΤο Badan Abendglut έχει έντονα μοβ άνθη που μπορούν να είναι απλά ή ημι-διπλά. Τα φύλλα της ποικιλίας Abendglut έχουν πράσινο χρώμα στη ζεστή εποχή, και το φθινόπωρο αποκτούν τόνους κοκκινωπό-τούβλο. Το εργοστάσιο είναι συμπαγές και σε ύψος μέχρι 30 cm είναι εξαιρετικό για φύτευση σε κράσπεδα και αλπικές διαφάνειες.

Ροζ Ημι-διπλά στεφάνια της μάρκας Dragon DragonflyΑν και τα λουλούδια του κήπου Badan της ποικιλίας Pink Dragonfly δεν έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 1,5 εκατοστά, είναι απίστευτα ελκυστικά λόγω της ημι-διπλής μορφής και του απαλά ροζ χρώματος.

Άσπρες ταξιανθίες του Bressingham WhiteΤο ύψος του ποδίσκου το υβριδικό Bergenia Bressingham White είναι 30 cm. Τα πρώτα λευκά μπουμπούκια αποκάλυψε νωρίτερα, όταν ανθοφορίας βλαστούς ακόμα στο επίπεδο του φωτεινό πράσινο φύλλωμα με κόκκινη μπορντούρα.

Λουλούδια του MorgenroteΣύμφωνα με την περιγραφή του Baden Morgenrote, αυτή η ποικιλία έχει λαμπερά ροζ λουλούδια με κοκκινωπό πυρήνα. Η ιδιαιτερότητα του φυτού είναι ότι η ταξιανθία μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο την άνοιξη, αλλά και πιο κοντά στο φθινόπωρο.

Λουλούδια της θεάς GlockenturmΟι ψηλοί βαθμοί και οι τύποι badana, όπως και στη φωτογραφία με πλούσιες ταξιανθίες, χρησιμοποιούνται με επιτυχία όχι μόνο για τη διακόσμηση του κήπου αλλά και για την κοπή. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου φυτού είναι η ποικιλία Glockenturm, του οποίου το λουλούδι πηγάζει σε ολική διάλυση, φτάνει τα 50 cm.

Προφυλακτήρας κήπου SilberlichtΜια άλλη ποικιλία Bergenia κήπο για ανθοδέσμες άνοιξη – Μπέργκεν Silberlicht μέχρι 40 cm με ένα λεπτό λευκό και ροζ λουλούδια στο βοτρυοειδής ταξιανθίες.

Μαζική άνθηση του Badan ScheekoeniginΤο όνομα του βαθμού Bergenie ή Baden Scheekoenigin από τα γερμανικά μεταφράζεται ως “Snow Queen”. Το φυτό μέχρι 50 cm ύψος αντιστοιχεί στο όνομά του και γοητεύει με λευκά λουλούδια, σταδιακά ροζ για να ολοκληρωθεί η διάλυση. Οι ισχυροί μωβ-πράσινοι μπροστινοί μύτες ανέχονται καλά την περικοπή και οι ταξιανθίες δεν χάνουν τη διακοσμητικότητα.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το badana – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =