Begonia περιλαίμιο κολάρο

Ο γείτονάς μου πούλησε το διαμέρισμα και όταν μετακόμισα σε ένα νέο μέρος, μου “απένειμε” ένα νεαρό λουλούδι κολωνάκι begonia. Δεν έχω κατσαρόλες λουλουδιών στο σπίτι, αλλά αυτό το φυτό είναι πραγματικά όμορφο, γι ‘αυτό αποφάσισα να το αφήσω. Πες μου πώς να φροντίζεις σωστά το κολάρο begonia;

Το κολάρο Begonia αντιπροσωπεύει διακοσμητικά και ανθοφόρα φυτά. Έχει όμορφα ανοιχτό πράσινα φύλλα με ένα ελαφρύ ασαφή στα άκρα. Η πίσω πλευρά του φύλλου είναι σε κόκκινες φλέβες. Η καλλιέργεια begonia κατά μέσο όρο έως 60 cm, έχει ένα παχύ στέλεχος ερπυσμού. Η περίοδος ανθοφορίας πέφτει ως επί το πλείστον στο χειμώνα, τα ίδια τα λουλούδια δεν είναι μεγάλα, ροζ, κολλάει με βούρτσες (μερικές φορές μέχρι 5 κομμάτια) στην κορυφή του φυτού.

begonia κολάρο

Στο σπίτι, το λουλούδι ζει κατά μέσο όρο περίπου 3 χρόνια, αλλά τα μεμονωμένα δείγματα μπορούν να ζήσουν μέχρι και 10 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα γι ‘αυτά, και συγκεκριμένα:

 1. Σωστή επιλογή εδάφους και δοχείου.
 2. Κατάλληλο φωτισμό.
 3. Παροχή του απαραίτητου επιπέδου ύδρευσης και υγρασίας.
 4. Τηρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας.
 5. Η έγκαιρη εισαγωγή της φυτικής διατροφής που απαιτείται για το φυτό.
 6. Μεταμόσχευση λουλουδιών όπως απαιτείται.

Επιλογή εδάφους και γλάστρας για φύτευση begonia

νεαρή begonia

Κολιέ begonia αναπτύσσεται καλά σε χαλαρή έδαφος. Για τη φύτευση begonias είναι καλύτερα να προετοιμαστεί ανάμεικτο έδαφος:

 • 3 τμήματα της γης φύλλων?
 • 1 μέρος της χερσαίας γης.
 • 1 τύρφη τύρφης.
 • 1 μέρος της άμμου.
 • 1 μέρος του χούμου.

Το δοχείο για begonia δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, είναι καλύτερα να πάρει λίγο στενότητα. Σε ένα τέτοιο δοχείο, το ριζικό σύστημα του φυτού περιορίζεται στον όγκο του δοχείου, πράγμα που θα επιτρέψει την υπερχείλιση της περίσσειας νερού και η ίδια η begonia θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη του άνω φύλλου.

Φωτισμός λουλουδιών

ανθοφορία begonia

Η Begonia αναφέρεται στα φυτά που αγαπούν το φως, χάρη στις ακτίνες του ήλιου έχει ένα λαμπερό χρώμα φύλλα. Ωστόσο, το φυτό θα πρέπει να προστατεύεται από την άμεση επαφή, καθώς τα φύλλα προσφοράς θα καούν και θα χαθούν γρήγορα. Το ιδανικό μέρος για τη θέση της γλάστρας είναι το ανατολικό ή δυτικό περβάζι παραθύρου. Το περιεχόμενο στο νότιο περβάζι παραθύρων είναι δυνατό μόνο το χειμώνα.

Παροχή της απαραίτητης υγρασίας και πότισμα

ενήλικη begonia

Η Begonia αντιδρά ελάχιστα σε υπερβολικές ποσότητες υγρασίας, οπότε το πότισμα πρέπει να είναι μέτριο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το λουλούδι ποτίζεται λίγο πιο συχνά, αλλά όχι νωρίτερα από το ανώτερο στρώμα του εδάφους στο δοχείο θα στεγνώσει. Με την έλευση του χειμώνα, το πότισμα θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, διαβροχή begonia μόνο για να κρατήσει το έδαφος υγρό.

Το σπρέι του φυτού συνιστάται επίσης στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Για να δημιουργήσετε την απαραίτητη υγρασία, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα ποτήρι με νερό στο περβάζι παραθύρου κοντά στο δοχείο.

Κατά τον ψεκασμό, δεν μπορείτε να κατευθύνετε το νερό στο ίδιο το λουλούδι, να υγράσετε μόνο τον τόπο γύρω από την begonia.

Θερμοκρασία αέρα

begonia με σγουρά φύλλα

Η πιο κατάλληλη θερμοκρασία για την ανάπτυξη begonia είναι τουλάχιστον 16, και όχι περισσότερο από 20 βαθμούς θερμότητας. Το χειμώνα είναι καλύτερο να βάλετε ένα λουλούδι κοντά στο μπαλκόνι, αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από την μπαταρία.

Begonia Fertilizer

Begonia κάθε άνοιξη θα πρέπει να τρέφονται με πολύπλοκα λιπάσματα. Εάν υπάρχει η ευκαιρία να βγάλετε μια κατσαρόλα για το καλοκαίρι στο δρόμο, μπορείτε να βάφετε νερό με μια λύση με την προσθήκη περιττωμάτων πουλιών ή mullein.

Μεταμοσχεύοντας την begonia

αναπαραγωγή begonia

Μόλις γεμίσει η κατσαρόλα με ρίζες, η begonia πρέπει να μεταμοσχευθεί σε μεγαλύτερο δοχείο. Είναι καλύτερα να μεταμοσχεύσετε ένα λουλούδι την άνοιξη, όταν δεν ανθίζει πλέον. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, μπορείτε να μεταδώσετε τη μπεγκόνι διαχωρίζοντας μέρος του ριζικού συστήματος. Επίσης, το φυτό αναπαράγεται καλά με φύλλα και μίσχους.

Βίντεο σχετικά με το πώς να φροντίζετε τις βεγόνιες

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3