Άξιο αντίπαλο του τριαντάφυλλου – begonia terry κίτρινο

Παρακαλούμε να μας πείτε για την κίτρινη begonia terry. Έχω έναν βαθμό με γεμάτα κίτρινα τριαντάφυλλα, πάντα πίστευα ότι ήταν μια begonia χωρίς σωλήνες (γι ‘αυτό το αγόρασα). Αλλά ο φίλος μου λέει ότι το λουλούδι μου είναι μια begonia.

κίτρινη begoniaΗ begonia ζητιάνος έχει τόσα πολλά είδη που πολλοί καλλιεργητές συχνά συγχέονται με την ιδιοκτησία του φυτού σε μια συγκεκριμένη ποικιλία. Το κίτρινο begonia terry δεν αποτελεί εξαίρεση. Συχνά ονομάζεται κηλιδώδης κίτρινη begonia, και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη. Στην πραγματικότητα, και οι δύο ποικιλίες δεν είναι παρά το ίδιο λουλούδι, το οποίο έχει ορισμένα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος των ταξιανθιών και των βλαστών, υπάρχουν πολλές υβριδικές ποικιλίες αυτού του φυτού.

Τι είναι η κίτρινη begonia;

Το κίτρινο mahr begonia μπορεί να διακριθεί από τα άλλα είδη του άνθους από τέτοια σημεία:

  • Πρώτα απ ‘όλα, έχει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα των ταξιανθιών, οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν διαφορετικές αποχρώσεις σε υβριδικές ποικιλίες.
  • δεν είναι λιγότερο σημαντικό το σχήμα των λουλουδιών – είναι αρκετά μεγάλα, περίπου 4 εκατοστά σε διάμετρο, και αποτελούνται από πολλά πέταλα, χάρη στα οποία τα διπλά λουλούδια είναι πολύ παρόμοια με τα τριαντάφυλλα?
  • φύλλα σε βλαστοί μεσαίου μεγέθους: το μήκος της πλάκας φύλλων είναι μέχρι 20 εκατοστά, και το πλάτος είναι 15 εκατοστά, τα κλαδιά οι ίδιοι είναι ελαφρώς εφηβική σε πολλές ποικιλίες?
  • το λουλούδι μεγαλώνει με τη μορφή ενός συμπαγούς μισού δακτυλίου με βυθισμένους, πολύ διακλαδισμένους βλαστούς, των οποίων το ύψος δεν υπερβαίνει τα 50 cm.

Το ριζικό σύστημα του φυτού αποτελείται από έναν κόνδυλο, οπότε ένα λουλούδι ονομάζεται κονδυλώδη begonia.

Είδη κίτρινου begonia με διπλά λουλούδια

Οι πιο διάσημοι εκπρόσωποι αυτού του είδους λουλουδιών είναι οι ποικιλίες begonia:

  1. Πικάτι. Οι μεγάλες κίτρινες ταξιανθίες είναι διακοσμημένες με ροζ-κόκκινα σύνορα. begonia picoti
  2. Πλήρες κίτρινο. Έχει τα μεγαλύτερα διπλά λουλούδια με διάμετρο έως 14 cm. begonia πλήρη
  3. Κίτρινο Ampel. Διακρίνεται από μακρύς βλαστούς βλαστούς (έως 50 cm), που κρέμονται από τα γλάστρες σε κύματα. Καλά διακλαδισμένη. Οι καθαρές κίτρινες ταξιανθίες βρίσκονται σε επίμηκες μίσχους. ampel begonia
  4. Το αμπελοειδές Cascade είναι κίτρινο. Η σειρά έχει λεπτότερους και μακρύτερους βλαστούς και μίσχους απ ‘ό, τι απλά ampel begonia. Ιδανικό εργοστάσιο για κάθετη κηπουρική. καταρράκτη begonia

Μια αμπελιώδης κίτρινη Mahony begonia ονομάζεται επίσης Pendula.

Φύτευση κόνδυλος begonia – βίντεο

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 13 =