Τύποι begonias με φωτογραφίες και ονόματα

begonia λουλούδιΜεταξύ των μεγάλη ποικιλία από κήπο και τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν μπορεί παρά να τονίσει αυτό το λουλούδι ως μπιγκόνια, το αγαπημένο τους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο για τον τεράστιο αριθμό των ειδών, ποικιλίες και υβρίδια, τα οποία μπορεί να πάρει για την καλλιέργεια σε κήπους, σε μπαλκόνια, σε συνθήκες δωματίου.

Η Begonia είναι ένα μοναδικό φυτό, δηλαδή σχηματίζονται αρσενικά και θηλυκά λουλούδια. Αυτό σημαίνει ότι για την ωρίμανση των καρπών και την εμφάνιση των σπόρων, ένα τέτοιο φυτό πρέπει να επικονιαστεί από έντομα ή σε τεχνητή επικονίαση (στο σπίτι, για παράδειγμα).

Τύποι βεγόνιες

Οι επιστήμονες γνωρίζουν περισσότερα από 900 είδη begonia, η φωτογραφία και το όνομα των οποίων μπορεί να δει παρακάτω. Έτσι, σύμφωνα με τη μέθοδο της αναπαραγωγής, μπορούμε να διακρίνουμε:

  • Begonia tuberous (το υπόγειο τμήμα αντιπροσωπεύεται από έναν κόνδυλο, ο οποίος χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή).
  • Begonia φύλλο (υπόγειο μέρος – πάχυνση ρίζωμα, με το οποίο μπορείτε να αναπαραγάγετε το εργοστάσιο)?
  • Begonia θάμνος (δεν πολλαπλασιάζονται με ένα υπόγειο μέρος, κυρίως σπόροι).

τύποι φωτογραφιών και ονόματος του begonias

Τα ακόλουθα είδη βεγόνιες διακρίνονται ανάλογα με το σχήμα του πάνω μέρους του εδάφους:

  • Θάμνοι (θάμνοι);
  • Ποώδη.
  • Ημι-θάμνος.

Ο θάμνος Begonia, η φωτογραφία της οποίας παρουσιάζεται παρακάτω, φαίνεται εξαιρετική στον χειμερινό κήπο, διακοσμεί καλά τις κολύμβες και τα μπαλκόνια. Δεν είναι ιδιότροπο, προτιμά καλό φωτισμό, μέτριο πότισμα και υγρασία, δεν ανέχεται το άμεσο ηλιακό φως. Το ύψος μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα, ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να καλυφθεί με απλά, διπλά ή φινισμένα λουλούδια.

begonia bush

Ποώδη μορφή μπιγκόνιες που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση παρτέρια και rabatok, έχουν ένα μικρό ύψος, συμπαγή, μεσαίου μεγέθους λουλούδια, αλλά με όλο αυτό το διαφορετικό χρόνο μεγάλη ανθοφορία, ανεπιτήδευτη, εύκολο να ταιριάζει με μια ποικιλία των ετήσιων φυτών, όπως η πετούνια, cineraria, ageratum.

begonia

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της φροντίδας, τότε πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εκδοχή της begonia, η φωτογραφία της οποίας μπορεί να δει παραπάνω, όπως και οι άλλες, απαιτεί προσεκτική πότισμα και τοποθέτηση σε περιοχές με καλό φωτισμό.

Εσωτερικές ποικιλίες βεγόνιες

Στις συνθήκες του δωματίου, αναπτύσσονται δύο είδη βεγόνιες – διακοσμητικά-φυλλοβόλα και ανθοφορία.

Διακοσμητικά και φυλλοβόλα μπιγκόνιες προτιμούν τις ανατολικές, νοτιο-δυτικά παράθυρα, δεν μου αρέσει το άμεσο ηλιακό φως, είναι σκιά-ανεκτικές, το χώμα στην κατσαρόλα πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι υγρό, zasushivat επιφάνεια του εδάφους δεν συνιστάται, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των πιο λεπτών ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την την απορρόφηση του νερού, με διαλυμένα θρεπτικά συστατικά.

Διακοσμητικά και φυλλοβόλα είδη βεγόνιων φωτογραφία και όνομα:

begonias Imperial και Royal

Τέτοιες παραλλαγές μπιγκόνιες δεν ανέχονται σχέδια και χαμηλές θερμοκρασίες, στην ιδανική περίπτωση, αυτά τα φυτά θα πρέπει να περιέχουν σε μία θερμοκρασία από 20 έως 23 ° C, τροφοδοτούν αυτά τα χρώματα θα πρέπει λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και κάλιο, τα οποία συμβάλλουν σε μια υγιή ανάπτυξη του πλήρους μάζας των φύλλων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ψεκάζονται διακοσμητικές και φυλλοβόλες μπέγκονες! Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες στα φύλλα, στην αποσύνθεση των μίσχων και στην πλάκα φύλλων.

Φωτογραφίες τέτοιων βεγόνιων παρουσιάζονται παρακάτω:

begoniasΑνθισμένα είδη begonias, που καλλιεργούνται σε συνθήκες δωματίου είναι πολύ διαφορετικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν φυτά που μπορούν να ανθίσουν όλο το χρόνο, υπάρχουν επίσης μορφές που χρειάζονται μια περίοδο ανάπαυσης. Ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο το πότισμα τους μειώνεται σταδιακά, και μετά από το φυτό πέφτει φύλλα, σταματά σε όλα τα κόνδυλοι τράβηξε έξω από την κατσαρόλα, καθαρίζονται από το έδαφος και αποθηκεύονται σε πριονίδι ή άμμο σε ένα δροσερό μέρος προστατευμένο από το φως.

Πιο κοντά στην άνοιξη, οι κόνδυλοι φυτεύονται ξανά σε ένα δοχείο, σε ένα χαλαρό, ελαφρύ, καλά αεριζόμενο έδαφος, αρχίζουν να μετριάζουν πότισμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέγεθος των αγγείων πρέπει να είναι μικρό, το οποίο θα προκαλέσει άφθονη ανθοφορία του φυτού. Οι ανθισμένες βεγόνιες είναι καλύτερα τοποθετημένες στα ανατολικά ή νοτιοανατολικά παράθυρα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύονται από τον ενεργό ήλιο, προκειμένου να αποφευχθούν τα εγκαύματα των φύλλων.

Η θερμοκρασία του περιεχομένου τους κατά τη διάρκεια της ενεργής περιόδου κυμαίνεται από 22 έως 26 ° C. Το πότισμα πρέπει να είναι άφθονο, αλλά δεν χρειάζεται να επιτρέψετε τη στασιμότητα της υγρασίας, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη της σήψης στους κονδύλους. Όσον αφορά τη λίπανση, τότε για τους σκοπούς αυτούς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν πολύπλοκα ανόργανα λιπάσματα με αυξημένη περιεκτικότητα σε φώσφορο και μειωμένη δόση αζώτου.

Η Begonia θεωρείται αρκετά ιδιότροπο λουλούδι, που απαιτεί έλεγχο και προσοχή, αλλά με σωστή φροντίδα, αυτό το φυτό θα σας ευχαριστήσει με όμορφο φωτεινό πράσινο και λατρευτά κομψά λουλούδια.

Βίντεο: begonia – είδη, φροντίδα και μεταμόσχευση

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 7