Φροντίστε το bokarney στο σπίτι στη φωτογραφία

Bokarnee στη φύσηBokarneya – Beaucarnea ανήκει στην οικογένεια των σπαραγγιών. Ένα παχύ βαρέλι επτά μέτρων, που θυμίζει ένα μπουκάλι, είναι μια αποθήκη νερού. Ο φλοιός μοιάζει με το δέρμα ενός ελέφαντα και αποτρέπει την εξάτμιση. Η επιλογή και φροντίδα στο σπίτι bakarneyu, όπως στη φωτογραφία, μετατράπηκε σε φυτό εσωτερικού χώρου.

Φροντίδα ενός bokarney σε συνθήκες σπιτιών

Το καλλιεργημένο φυτό χάθηκε στην ανάπτυξη, ο κορμός των φυτών εσωτερικού χώρου μοιάζει με ένα μπουκάλι ύψους μέχρι και μισού μέτρου. Στην κορυφή είναι ένας σουλτάνος ​​από πεσμένα φύλλα, που κρέμονται σαν ουρά ενός αλόγου. Παλιά φύλλα, ξήρανση, δεν πέφτουν, δημιουργώντας ένα καφέ φωτοστέφανο. Το φύλλο είναι χονδροειδές, παρόμοιο με έναν ιμάντα με μια εγκοπή.

Bokarneya ως εσωτερικό φυτόΑυτό είναι, ένας φοίνικας. Πιο συχνά bokarneya λυγισμένο μεγαλώνει στα παράθυρα. Στη φύση, το ύψος της φτάνει τα 8 μέτρα. Το μήκος των φύλλων των φυτών εσωτερικού χώρου φτάνει μέχρι ενάμισι μέτρα με πλάτος 1 – 2 cm.

Μεταμόσχευση Bokarney μετά την αγορά

Μετά την αγορά ενός bakarneyu είναι καλύτερα να καθίσετεΣυχνά στην πώληση δεν υπάρχει ούτε ένα φυτό, αλλά αρκετά δείγματα. Σε κάθε περίπτωση, η μεταμόσχευση είναι υποχρεωτική, αλλά σε αυτό ειδικά. Πρώτα απ ‘όλα, το φυτό πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες κράτησης. Η εβδομαδιαία περίοδος θα επιτρέψει την εμφάνιση σημείων ασθένειας ή ρύπανσης των παρασίτων. Μετά την καραντίνα, πρέπει να φυτευτούν τα φυτά.

Η σύνθεση του εδάφους περιλαμβάνει:

 • χερσαία γη – 2 ώρες.
 • φύλλο γη – 1 ώρα?
 • χούμο – 1 ώρα.
 • τύρφη – 1 ώρα.
 • Άμμος και βερμικουλίτης σε περίπου 5 μέρη.

Προσθέστε θρυμματισμένο κάρβουνο, επάνω χύστε ένα στρώμα από βότσαλα.

Επέκταση μπάλες αργιλίου. Το κύπελλο πρέπει να είναι φαρδύ και ρηχό, αφού στη φύση η παλάμη αναπτύσσεται σε πετρώδες βάσεις.

Για bokarnei χρειάζονται ένα ευρύ και ρηχά πιάταΌταν μεταφέρετε το φυτό σε μια νέα κατσαρόλα, αφήστε το παχύτερο μέρος στο ίδιο επίπεδο. Οι ρίζες του φυτού είναι εύθραυστες και πρέπει να χειρίζονται με προσοχή.

Δεν μπορείτε να αποστειρώσετε το φυτό κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης. Το πονεμένο φυτό δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την υγρασία και θα σαπίσει.

Μετά τη μεταφύτευση σε ένα φυτό, βάλτε σε μια τσάντα με πρόσβαση αέρα. Κρατήστε μέχρι να εμφανιστεί η ανάπτυξη των φύλλων.

Μεταμόσχευση ενός φυτού bokarney ενηλίκωνΤα νεαρά φυτά στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να την αναδάσωση κάθε χρόνο, ακολουθώντας την ίδια σειρά ενεργειών, αλλά κάθε φορά το μέγεθος της πιατάκια να αυξηθούν κατά 4 εκ. Στην αρχή τα νεαρά φυτά τον κορμό σαν μια λάμπα. Ένα ενήλικο φυτό χρειάζεται μεταμόσχευση εάν ο όγκος της κατσαρόλας χρησιμοποιείται πλήρως.

Bokarney, πώς να φροντίζεις;

Το καλοκαίρι, το φυτό θα πρέπει να ποτίζεται αφού η γη στεγνώσει εντελώς μέσα από την παλέτα. Το χειμώνα, αν το εργοστάσιο έχει ξεκουραστεί, δεν είναι απαραίτητο το πότισμα. Το νερό χρησιμοποιείται ως αναμονή, χωρίς ίχνη χλωρίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό που διέρχεται από ένα φίλτρο άνθρακα.

Το χειμώνα, όταν το πότισμα των φυτών απομακρύνονται, τα φύλλα μπορεί να πλυθεί με ένα ζεστό ντους, απαλλάσσοντας τους από τη σκόνη και τα έντομα.

Η Bokarneya χρειάζεται κανονικό πότισμαΟ σχηματισμός του στέμματος της bokarnea εξαρτάται από τις συνθήκες συντήρησης του φυτού. Θα το πολυτελές φυτό “χαίτη” ή ένα μακρύ “πόδι ελέφαντα” εξαρτάται από τον φωτισμό και πότισμα. Αν οι συνθήκες συντήρησης είναι φυσιολογικές, μέτρια φωτισμό και τακτική πότισμα, ο βιολογικός κύκλος θα προχωρήσει στην ανάπτυξη φύλλων φύλλων. Στην περίπτωση αυτή, ο κορμός θα είναι επίπεδος.

Σε συνθήκες ξηρασίας, το εργοστάσιο έχει προσαρμοστεί για να εγκατασταθεί για περιορισμένο απόθεμα υγρασίας στον αέρα. Τα κοκκινισμένα φύλλα συλλέγουν σταγόνες πρωινής δροσιάς και κατευθύνονται προς τη δεξαμενή – καουδέξ.

Αν βάλετε το φυτό στη νότια παράθυρο και ποτίζονται μετά την ξήρανση μπουμπούνας της γης, η κατάσταση δημιουργεί άγχος, το οποίο μοιάζει με ένα σπίτι. Η εκδήλωση θα είναι ένα διακοσμητικό πόδι με παρατεταμένη ουλές και ρωγμές από την επέκταση ομοιόμορφα ιστούς. Σε αυτή την περίπτωση, η κορυφή θα είναι πιο λεπτή και θα κρεμάσει.

Για να αναπτύξει το φυτό με τη σωστή διακοσμητική κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε μια ισορροπία. Το καλοκαίρι ο φοίνικας είναι χρήσιμος για κολύμβηση χωρίς βροχή και άνεμο. Το χειμώνα είναι απαραίτητο να φωτιστεί.

Το χειμώνα, η σίτιση του bokarnee δεν γίνεταιΤο φυτό συσσωρεύει αργά τη μάζα, δεν χρειάζεται λίπανση αζώτου. Με περίσσεια αζώτου, τα φύλλα γίνονται μαλακά, μειώνεται η διακοσμητικότητα. Μία φορά το μήνα μπορείτε να προσθέσετε μια ένωση φωσφορικού καλίου σε μισή δόση. Το χειμώνα, μην χρησιμοποιείτε το επάνω επίδεσμο.

Προβλήματα στη φροντίδα του φυτού

Η εμφάνιση του bokarney θα σας πει για τα προβλήματα. Τα φύλλα του φυτού συνήθως δεν είναι επιρρεπή σε παρασιτώσεις. Ωστόσο, μπορούν να συμπληρωθούν:

 • τα ακάρεα της αράχνης ·
 • ασπίδες.
 • thrips.

Καθαρίζονται με τη βοήθεια γνωστών εντομοκτόνων, το ασφαλέστερο – Fitoverm.

Αν παρατηρήσετε, τα bokarneys ξηρά φύλλα, θα πρέπει να δημιουργήσετε συνθήκες για ευνοϊκή ανάπτυξη:

 • το φως δεν πρέπει να είναι άμεσο, διάσπαρτο, αλλά άφθονο.
 • να εξαιρούνται τα σχέδια.
 • αφαιρέστε το φυτό από το ψυγείο.
 • ρυθμίστε το πότισμα.

Ταυτόχρονα, η ξήρανση των φύλλων είναι μια φυσική διαδικασία, και σε παλιά φυτά σχηματίζεται μια γενειάδα. Αλλά το στέγνωμα των άκρων δεν πρέπει να είναι, αυτό οφείλεται στην παραβίαση των όρων κράτησης.

Κατά τη σάπια ρίζες, είναι απαραίτητο να μεταμοσχεύσετε το φυτό, αφαιρώντας τα άρρωστα ρίζες.Τα φύλλα μπορεί να μαραθούν όταν το σκαθάρι του φλοιού διασπάσει. Η έλλειψη φαγητού θα επηρεάσει, προκαλώντας το φυτό να θυσιάσει τα μαλλιά. Η αποσύνθεση είναι δυνατή μόνο εάν παραβιαστεί το καθεστώς ποτίσματος. Δεν μπορείτε να βυθίσετε το εργοστάσιο χωρίς να περιμένετε να στεγνώσει η γη. Το χειμώνα, δεν χρειάζεται περισσότερο πότισμα, εάν το φυτό διατηρείται σε δροσερό μέρος.

Σε μικρές βλάβες, οι σάπιοι χώροι πρέπει να κοπούν και να πασπαλιστούν με σφυρηλατημένο άνθρακα. Μετά την ξήρανση, φυτέψτε ξανά το φυτό στο υπόστρωμα. Ένα σημάδι για την αναθεώρηση των ριζών γίνει χλωμό έλασμα φύλλου και το μαλάκωμα caudex, παχύτερο τμήμα του στελέχους.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση εάν είναι εν μέρει κατεστραμμένη. Αν το μεγαλύτερο μέρος του κορμού γίνει μαλακό, το φυτό θα πεθάνει.

Η παλάμη των μπουκαλιών μεγαλώνει αργά. Σε 20-25 χρόνια, θα αποτελέσει εντελώς τον κορμό. Στο σπίτι, τα φυτά σχεδόν ποτέ δεν ανθίζουν. Στη φύση, ρίξτε μια ωραία σκούπα περίπου ένα μέτρο ψηλά. Στο σπίτι, το εργοστάσιο θεωρείται ανεπιτήδευτο. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Για να σχηματίσει ένα στέλεχος, το φυτό χρειάζεται 25 ετώνΤα νεαρά φυτά φυλάσσονται συχνά σε ένα κοινό δοχείο για αρκετά χρόνια. Ένα σημάδι ότι τα φυτά είναι περιορισμένα θα είναι η παύση της ανάπτυξης της πράσινης μάζας. Εάν οι συνθήκες κράτησης δεν έχουν αλλάξει και τα φυτά έχουν καταψυχθεί, τότε απαιτούν να τοποθετηθούν σε ξεχωριστά κελιά.

Βίντεο σχετικά με τη μεταμόσχευση του bokarneya

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 83