Εμείς διακοσμούμε τον κήπο μας με clematis, έχοντας μελετήσει τους κανόνες της φύτευσης και φροντίδας των φυτών

clematis στην προαστιακή περιοχήΓια να αυξηθεί ο όμορφος clematis (όπως στη φωτογραφία), η φύτευση και η φροντίδα στο ανοικτό πεδίο πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα ευχαριστήσουν τον “καταρράκτη” των λουλουδιών διαφορετικών αποχρώσεων του κάθε περαστικού. Το φυτό αναφέρεται σε μια γνωστή οικογένεια βουτύρου. Λόγω του γεγονότος ότι ο κορμός μετά από τρία χρόνια της ζωής του γίνεται σκληρός, οι βοτανολόγοι συχνά αποκαλούν clematis ένα ξύλινο λουλούδι. Λόγω του ότι δεν είναι φανερό, το φυτό μπορεί να παρατηρηθεί σε διαφορετικές ηπείρους του πλανήτη μας, αλλά συχνότερα βρίσκεται στα εδάφη της Ανατολικής Ασίας.

Είναι ένα μοναδικό είδος λουλουδιού που όχι μόνο έχει ελκυστική εμφάνιση αλλά και πολύ χρήσιμο. Έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για πολλά χρόνια. Το Clematis είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα και να βελτιώσει τη γενική κατάσταση ενός ατόμου.

Φύτευση φυτών στο ανοιχτό έδαφος στα Ουράλια

καλλιέργεια του clematis στα ΟυράλιαΗ φροντίδα αυτού του είδους του λουλουδιού δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Αλλά, παρά ταύτα, υπάρχουν διαφορές στις καλλιεργούμενες φυτά σε διαφορετικές ηπείρους. Όσον αφορά τον clematis προσγείωσης και φροντίδας στα Ουράλια, είναι ελαφρώς διαφορετικός από την ανάπτυξη σε θερμότερες περιοχές. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σκληρό κλίμα και στις μάλλον δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στη φύση, υπάρχουν περίπου 230 είδη αυτού του φυτού, αλλά μόνο ορισμένα μπορούν να φυτευτούν σε αυτό το μέρος του πλανήτη.

Clematis, που αντέχει εύκολα ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας:

  1. Jacquemane. Είναι μια λιάνα που έχει μάλλον μεγάλους μπουμπούκια. Συχνά σε μια χαλαρή μορφή, είναι μια λιλά σκιά. Οι λήψεις αυτής της ποικιλίας μπορούν να φτάσουν τα 4 μέτρα σε μήκος. clematis της ποικιλίας Jacmman
  2. Integropholia. Ένα είδος θάμνων το ύψος του οποίου φτάνει τα 2,5 μέτρα. Η διάμετρος των λουλουδιών είναι περίπου 12 εκατοστά, μοιάζουν πολύ με κουδούνια. Εμφανίζονται μπουμπούκια μόνο σε νεαρά κλαδιά. Clematis Integrfolia
  3. Winsella. Το μήκος των βλαστών αυτού του φυτού μπορεί να φτάσει τα 3,5 μέτρα. Τα φύλλα είναι περίπλοκα. Τα λουλούδια είναι μεγάλα. Συχνά έχουν ροζ, μοβ ή κόκκινο τόνο. Με σωστή φροντίδα, μπορούν να εμφανιστούν έως και 100 μπουμπούκια σε ένα θάμνο. clematis Vincella

Το Clematis στο βορειοδυτικό τμήμα απαιτεί ειδική φύτευση και φροντίδα. Για το εργοστάσιο δεν πεθαίνει το χειμώνα, θα πρέπει να φυτευτεί τον πρώτο μήνα της άνοιξης. Πριν από τον παγετό, οι θάμνοι θα γίνουν ισχυρότεροι και θα ριζωθούν καλά. φυτά κημώδη στο φυτώριοΤα φυτά που αγοράζονται στα καταστήματα πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε ανοικτές περιοχές όπου υπάρχει καλή πρόσβαση στον ήλιο.

Ο Clematis στα Ουράλια θα αναπτυχθεί καλά αν φυτευτεί σε ένα προστατευμένο από τον άνεμο έδαφος.

Τα φυτά φυτά χρειάζονται σε βάθος 20 εκατοστών. Το αυλάκι για το λουλούδι πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Η διάμετρος του πρέπει να είναι περίπου 0,7 εκατοστά. Εάν το έδαφος είναι φτωχό, τότε είναι καλύτερο να φτιάξετε ένα τεράστιο όγκο. Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου στη μέση να υπάρχει ένας χώρος όπου να τοποθετείται το λίπασμα.

Φυτά ClematisΓια περιοχές όπου τα υπόγεια ύδατα είναι κοντά, θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποστράγγιση. Αυτά είναι φυτά που δεν τους αρέσει υπερβολική υγρασία. αποστράγγισης

Επίσης, ο clematis αντιδρά ελάχιστα σε όξινο και αργιλώδες έδαφος. Η βέλτιστη επιλογή για το αμπέλι είναι ένα θρεπτικό, εύθρυπτο υπόστρωμα.

Πολλά εξαρτώνται από τον σωστά προετοιμασμένο τόπο για φύτευση. Για το εργοστάσιο γρήγορα πιάστηκε, στον πυθμένα θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα στρώμα από άμμο ή περλίτη, η οποία θα λειτουργήσει ως σκόνη ψησίματος. Το δενδρύλλιο πρέπει να τυλίγεται από το έδαφος, που συνδέεται με το χούμο.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η φροντίδα του φυτού, τα νεαρά δενδρύλλια θα πρέπει να συνδέονται άμεσα με την υποστήριξη στην οποία θα περιφέρονται.

προσγείωση clematisΠριν τοποθετήσετε τα φυτά στο έδαφος, πρέπει να τα κλαδέψετε. Οι βολές αφαιρούνται έτσι ώστε να υπάρχουν δύο ζωντανοί νεφροί. Τα τμήματα πρέπει να πασπαλίζονται με κάρβουνο. Αυτό θα τους προστατεύσει από την σήψη. Μετά τη φύτευση τα σπορόφυτα πρέπει να ποτίζονται.

Ο Clematis φροντίζει στα Ουράλια

Ο Clematis φροντίζει στα ΟυράλιαΓια να ανθίσει το λουλούδι με μια μακρά, άφθονη ανθοφορία, δεν πρέπει μόνο να ξέρει πώς να φυτέψει κλεμίδα, αλλά και πώς να το φροντίσει. Μια τεράστια επίδραση στην ανάπτυξή της έχει τα φυτά που βρίσκονται κοντά. Προστατεύει ευνοϊκά την ανάπτυξη των αμπέλων άγρια ​​σταφύλια, kampsis, ακτινίδια.

Κανόνες φροντίδας μιας εγκατάστασης:

  1. Κοστούμια. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας για το φυτό. Λιπάστε το λουλούδι πρέπει να είναι αρκετές φορές το χρόνο. Την άνοιξη συνιστάται η εισαγωγή κεφαλαίων με βάση το άζωτο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υγρά παρασκευάσματα που αραιώνονται πριν από τη χρήση τους σε νερό. Το άζωτο θα επιταχύνει την ανάπτυξη του αμπέλου στις αρχές της άνοιξης και θα του δώσει ένα πλούσιο πράσινο. Η δεύτερη διαδικασία εκτελείται πριν από την εκκόλαψη. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ενώσεις καλίου. εφαρμογή τέφραςΗ καλύτερη επιλογή είναι η τέφρα. Σταματήστε το επάνω επίδεσμο θα πρέπει να είναι η πρώτη εμφάνιση των λουλουδιών. Εάν συνεχίσετε να φτιάχνετε λιπάσματα, ο clematis σταματά να ανθίζει και όλες οι δυνάμεις του θα πάνε στην ανάπτυξη του πράσινου. Η πρώτη ανθοφορία διαρκεί 14 ημέρες. Μετά από αυτό, μετά από λίγες μέρες, ξεκινά η δεύτερη φάση της ανθοφορίας, στην οποία πρέπει να προστεθεί ξανά μια μικρή ποσότητα λιπάσματος καλίου. λιπάσματα για clematis
  2. Κλάδεμα. Στο εργοστάσιο ευχαρίστησε το μάτι με άφθονη και παρατεταμένη ανθοφορία, αυτή η διαδικασία είναι απλά απαραίτητη. Αν αφαιρείτε τους ενήλικες και τις βλάβες των βλαστών, ο θάμνος ανανεώνει γρήγορα τη δύναμή του και οι κλαδιά επιταχύνονται στην ανάπτυξη. Για το χειμώνα είναι απαραίτητο να αποκόψετε όλα τα κλαδιά, αφήνοντας δύο ή τρεις κόμβους πάνω από το έδαφος. κόψιμο clematis
  3. Προετοιμασία για το χειμώνα. Επειδή στα Ουράλια για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχουν σοβαρά κρυολογήματα, οι θάμνοι πρέπει να προστατεύονται. Γι ‘αυτό συνιστάται η χρήση καμβάδων, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένο κατάστημα. προετοιμασία clematis για το χειμώνα
  4. Παράσιτα. Αυτό το είδος φυτών έχει καλή αντίσταση σε διάφορες ασθένειες. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, ο clematis εξακολουθεί να επηρεάζει ορισμένες ασθένειες. Ένα από αυτά είναι το wilt Wilt. Πρόκειται για μια ασθένεια από την οποία, πρώτον, υποφέρουν τα ανώτερα φύλλα φύλλων. Αν δεν γίνει τίποτα, τότε ο θάμνος μπορεί να πεθάνει. ο clematis χρειάζεται βοήθεια

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από ασθένειες που επηρεάζουν το clematis είναι η λύση του υπερμαγγανικού καλίου.

Εάν παρατηρήσετε όλες τις συνθήκες της καλλιέργειας μιας αμπέλου, τότε μπορείτε να παρατηρήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα την άγρια ​​ανθοφορία αυτού του απίστευτα όμορφου φυτού.

Ένας γρήγορος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε το clematis με σπόρους

σπόροι clematisΑυτή είναι μια από τις βασικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους κηπουρούς. Γνωρίζοντας πώς να μεγαλώνουν clematis από σπόρους, μπορείτε να αυξήσετε γρήγορα τη συλλογή αυτού του καταπληκτικού λουλουδιού. Οι κόκκοι της λιάνας μπορούν να είναι μεγάλοι και μικροί. Από αυτά εξαρτάται η διάρκεια της βλάστησης των σπόρων και η περίοδος ωρίμανσης των καψουλών.

Το μέγεθος των σπόρων δεν εξαρτάται από το μέγεθος του μπουμπουκιού και τον ίδιο τον θάμνο.

Για να αυξηθεί ο clematis από σπόρους στο σπίτι, πρέπει πρώτα να συλλέξετε τους σπόρους. Σε φυτά με μικρούς σπόρους, η συλλογή των καρπών μπορεί να ξεκινήσει ένα μήνα μετά το τέλος της ανθοφορίας, και σε μεγάλες εγκαταστάσεις – μετά από 4 μήνες. Φυλάξτε τα σε ένα δωμάτιο με ελάχιστο ποσοστό υγρασίας και χαμηλή θερμοκρασία.

Στάδια σποράς:

  1. Παρασκευή κόκκων. Το Barboring είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Χάρη σε αυτόν, ο ρυθμός βλάστησης των σπόρων αυξάνεται κατά περιόδους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ρίξετε μια λύση σόδα σε ένα βάζο λίτρα (2 κουταλάκια του γλυκού ανά 200 ml υγρού). Στο προκύπτον μείγμα τοποθετήστε το σιτάρι και συνδέστε το με τον συμπιεστή για το ενυδρείο. Σε αυτή την κατάσταση, κρατήστε για 5 ώρες. Αυτή η διαδικασία συνιστάται καθημερινά για μια εβδομάδα. Την ίδια στιγμή αλλάζει το νερό καθημερινά. Επίσης, οι κόκκοι μπορούν να τοποθετηθούν στο διεγέρτη ανάπτυξης για τριάντα λεπτά. διοχέτευση σπόρων κλεμμάτων
  2. Σπορά. Χρησιμοποιείτε μόνο ένα ξύλινο κιβώτιο, το ύψος του οποίου είναι μέσα σε 20 εκατοστά. Σπέρνετε τους κόκκους σε ένα υπόστρωμα που αποτελείται από τύρφη, φεζ και κήπο (σε ίσες αναλογίες). Στο κάτω μέρος της δεξαμενής βυθίζεται η αποστράγγιση. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θρυμματισμένο τούβλο ή διογκωμένο πηλό. Στην επιφάνεια του εδάφους, κάντε μικρά αυλάκια με βάθος όχι μεγαλύτερο από 1 cm. Τοποθετήστε τους κόκκους σε απόσταση 5 cm μεταξύ τους. Κορυφή με το χώμα και ρίξτε με σπρέι. σπορόφυτα clematis
  3. Μεταμόσχευση. Αφού εμφανιστούν δύο φύλλα στα νεαρά φυτά, μπορείτε να μεταμοσχεύσετε τα πλαστικά δοχεία τους.

Κορυφή για τσίμπημα. Να προσγειωθείτε σε ένα μόνιμο μέρος στη συνέχεια μεταμόσχευση σε χωριστά δοχείαt μετά την ενίσχυση των φυτωρίων.

Για να σποράτε γρήγορα βλαστήσει, συνιστάται να δημιουργήσετε ένα μίνι θερμοκήπιο με πολυαιθυλένιο.

Εάν όλα γίνονται σωστά, τότε η πρώτη ανθοφορία παρατηρείται στο δεύτερο ή το τρίτο έτος της ζωής τους.

ανθίζει νέος clematisΓια να επιταχυνθεί η βλάστηση μπορεί να είναι μια μέθοδος χειροκίνητης αφαίρεσης του προστατευτικού κελύφους. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να μην βλάψει τον πυρήνα.

Η φύτευση, η φροντίδα και ο πολλαπλασιασμός του clematis στα Ουράλια είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε τη μοναδική άνθηση του φυτού καθ ‘όλη τη ζεστή εποχή. Εάν συμμορφώνεστε με όλες τις προϋποθέσεις, η liana θα έχει πάντα μια όμορφη θέα και θα διακοσμήσει οποιοδήποτε μέρος του site.

Βίντεο σχετικά με τα χαρακτηριστικά φύτευσης και φροντίδας για το Clematis

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 20