Εξαιρετικά χαμηλού βαθμού βατόμουρο Loch Tey

Το περασμένο καλοκαίρι επισκεφθήκαμε φίλους και με επεξεργαστήκαμε σε ένα πολύ γλυκό βατόμουρο Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αυλή υπήρχε μόνο η αρχή του Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα τα μούρα είναι ακόμα πράσινα. Πείτε μας, παρακαλώ, για το βατόμουρο Loch Tei με μια λεπτομερή περιγραφή της ποικιλίας (η οικοδέσποινα είπε ότι ήταν αυτός).

Blackberry LooseΜεταξύ των ειδών ελευθέρας βοσκής, η Loch Tei είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες, όχι μόνο για ιδιωτική αλλά και για βιομηχανική καλλιέργεια. Τι έκαναν αυτό το γλυκό μαύρο μούρο, που προέρχεται από σκωτσέζους κτηνοτρόφους; Και τώρα θα μάθουμε γι ‘αυτό από την περιγραφή της ποικιλίας βατόμουρου Loch Tey.

Χαρακτηριστικά ποικιλίας bush βατόμουρο

Blackberry Loch Tay είναι ultrarannim βαθμού και αντιπροσωπεύει ένα αρκετά υψηλό θάμνο με ένα ισχυρό βλαστούς μισού-γραμμών, το μήκος των οποίων μπορεί να φτάσει τα 5 m Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του τύπου -. Η απουσία αγκάθια, το οποίο είναι σημαντικό και σε μεγάλο βαθμό διευκολύνει την φροντίδα των θάμνων, καθώς και απ ‘ευθείας προς τη συγκομιδή.

Το βατόμουρο αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και ήδη σε ένα χρόνο με σωστή φροντίδα είναι σε θέση να σχηματίσει έναν θάμνο γεμάτο θάμνους μέχρι 3 μέτρα ύψος.

Τα φύλλα έχουν πυκνή δομή και σκαλιστό σχήμα, ζωγραφισμένα σε όμορφο σκούρο πράσινο χρώμα, μεγάλο. Στο φόντο τους, η ανθοφορία του βατόμουρου φαίνεται πολύ αποτελεσματική, όταν λευκά πινέλα από μικρές ταξιανθίες ανοίγουν σε κλαδιά.

Ποια είναι η συγκομιδή της γεύσης; μούρα βατόμουρου

Οι πρώτοι καρποί ωριμάζουν κατά μέσο όρο στα μέσα Ιουλίου, αλλά στο νότιο τμήμα της λωρίδας να τρώνε βατόμουρα μπορεί να είναι στην αρχή του μήνα (αντίστοιχα, στο βόρειο τμήμα της καρποφορίας χώρας παρουσιάζεται για λίγες εβδομάδες αργότερα). Τα λαμπερά μαύρα μούρα με γυαλιστερή γυαλάδα έχουν ελαφρώς επιμήκη μορφή και πυκνή σάρκα, πολύ γλυκιά, με πλούσια γεύση. Το βάρος ενός μούρου είναι από 5 έως 12 g. Όταν είναι πλήρως ώριμο, η αφή αισθάνεται μεταξένια.

Η μέγιστη απόδοση στην παραγωγικότητα προέρχεται από το τέταρτο έτος μετά τη φύτευση των φυτών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας βατόμουρο

Από τα πλεονεκτήματα του βατόμουρου Loch Tei αξίζει να σημειωθεί:

  • πρώιμη και άφθονη καρποφορία (τουλάχιστον 20 κιλά μούρα από ένα φυτό).
  • καλή μεταφορική ικανότητα λόγω της πυκνής δομής των καρπών ·
  • απουσία αγκάθια.
  • καλή αντοχή σε ιικές και μυκητιακές ασθένειες ·
  • υψηλή αντοχή στην ξηρασία (35-40 βαθμούς Κελσίου για μια ποικιλία – δεν είναι πρόβλημα, το μόνο πράγμα που τα μούρα μπορούν να αλέθουν χωρίς πότισμα, αλλά από την αφθονία τους δεν επηρεάζει).

Η ποικιλία του Loch Tei είναι εξαιρετική στην καλλιέργεια ενός όρθιου θάμνου, αλλά με άφθονη συγκομιδή είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε στηρίγματα.

Μεταξύ μπορούν να σημειωθούν τα μειονεκτήματα ότι, εάν η καλλιέργεια αφήσει τα πράγματα γλιστρήσει, να μην αποτελούν ένα θάμνο και κόψτε τα παλιά κλαδιά, τα βατόμουρα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία «περιφέρονται» στο χώρο. Επιπλέον, σε σοβαρούς χειμώνες με χαμηλό χιόνι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατάψυξης, οπότε οι θάμνοι χρειάζονται καταφύγιο.

Αναθεώρηση βίντεο των ποικιλιών βατόμουρου Loh Tei

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 32 =