10 иновации в градинарството, които ще опростят живота ви и ще украсят мястото

оригинална декорация на вилната зонаАко сте скептични за всякакви нововъведения в областта на градинарството и предпочитате да копаете легла, да засаждате огромни картофени площи и да премахвате плевелите в продължение на часове по старомоден начин, тогава тази статия е за вас. Ще ви разкажем за новите тенденции, които се появяват в градинарството, което може значително да опрости живота на вашата страна и да подобри градината.

Вертикално озеленяване

ягоди на вертикални леглаОсновната задача на този метод е да се спести ценно пространство в малки пространства. Поради факта, че не всеки има няколкостотин квадратни метра земя, тази идея придобива огромна популярност. многоетажна цветна градинаДолната линия е, че леглата, цветните лехи и саксиите са подредени в няколко нива според принципа на кулата.

Повдигнати легла

зеленчуци на високи леглаДнес такива легла се използват навсякъде. В допълнение към факта, че с тяхна помощ можете напълно да промените дизайна на територията, те помагат да се отглеждат всякакви култури в условия на бедна почва. Всички растения в тях узряват по-бързо поради по-доброто оттичане на почвата, а сланите не са толкова ужасни. високи топло леглаВ допълнение, достатъчно е да ги копаят два пъти в годината: първият път, когато засаждането, вторият път при събирането на реколтата.

Годни за консумация градинарство

отложено мини градинско леглоКогато става въпрос за декориране на градината, незабавно цветни лехи с ароматни цветя идват на ум. Сега си представете колко красиви могат да изглеждат саксиите с ягоди или малки висящи яйца под прозореца в кухнята. Дори пипер домати може да стане отличен конкурент на цветни градини, ако са засадени, въз основа на съображения за дизайн. Ягода в контейнериОсвен това, в допълнение към визуалния компонент, винаги ще имате пресни плодове и зеленчуци за масата. По този начин ядливи градинарство ви позволява да убиете две птици с един камък: спестяване на място и отглеждане на зеленчуци с плодове.

Отглеждане на градини в контейнери

отглеждане на растения в контейнериАко засадите растения в контейнери, тогава ще създадете подвижна градина от култури, които обичат топлината, която за зимата може да бъде пренесена в помещенията. Освен това, както при повдигнатите легла, те няма да зависят от качеството на почвата. цветни контейнери в дизайна на обектаАко е необходимо, контейнерите могат да се сменят и преместват по желание, създавайки уникална картина в зависимост от вашето настроение.

Балкон, градина

мини градина на балконаАко не сте щастлив собственик на ваканционен дом, но имате балкон, можете да го превърнете в мини градина. Списъкът с култури, които могат да се отглеждат на балкона, е наистина огромен. Можете да засадите всичко от обикновени зеленчуци, билки и плодове и завършва с джуджета портокали и лимони. Ако отдавна сте почувствали желанието да растат нещо, но не сте направили това поради липсата на вила, това е за вас.

Отглеждане на смесени култури

зеленчуци и цветя на едно и също леглоПреди това всеки вид растение разчиташе на собствената си отделна зона. Днес напредналите градинари растат заедно. Например, грах, засаден с картофи, помага да се устои на бръмбар Колорадо. Гвоздеите с невен се препоръчват за сеитба на цялата територия, те помагат срещу нематоди, боздугани, луковици и листни въшки. Научете кои култури се съчетават, това значително ще увеличи производителността на вашата градина.

Капково напояване

икономично капково напояванеСпестяването на вода е важен въпрос, на който се отделя твърде малко внимание. Осигурете водоснабдяване на всяко предприятие точно до степента, в която той се нуждае от него. В много страни тези методи се използват дълго време. Препоръчваме на всички да следват примера си.

Животът в градината

привличане на пеперуди в градинатаПопулацията на пеперуди, риби и птици в градината е модерна тенденция, бързо набираща популярност. В допълнение към стандартните зеленчуци и плодове, засадете определени видове растения, които ще привличат пеперуди и птици на вашия сайт. Те включват, например, лавандула, спирая и валериана. Красиво обзаведеното малко езерце, обитавано от риба, и изобщо ще се превърне в обект на възхищение за приятели и съседи.

Намалете количеството трева

цветя вместо треваПрофесионалистите предлагат да се намалят площите, заети от моравата, и да се засадят на тях устойчиви на суша цветя. Това значително намалява разходите за труд за срязване на тревата. В допълнение, самата територия ще изглежда по-ярка и по-чиста.

Комбинация от сортове

малко езеро на обектаВ допълнение към факта, че градината трябва да изглежда красива, тя също трябва да мирише на вкусни и мелодични. Ароматни цветя, ярки зеленчуци, всякакви живи същества и малък фонтан. Това е само малка част от опциите, благодарение на които вашата градина ще започне да живее. Комбинацията от засаждане на зеленчукови култури, ароматни растения и решения за ландшафтно проектиране ще го направи уникален.

Дадохме само няколко примера за това как можете да развиете градината си. В допълнение към тях има много повече възможности, защото напредъкът не спира. Опитайте се да не мислите за градината си като нещо основно и непроменено. Изпробвайте нови идеи, без да се страхувате да експериментирате, споделяйте преживявания с приятели и тогава вашата градина винаги ще бъде красива и реколтата е богата.

Оригинални идеи за градината – видео

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 12