Aromatisk compote fra barbær til vinteren

 

barbæren er modenFor nylig er det blevet fashionabelt at plante en hæk af flerårige buske på plottet, herunder barbær. Dette er imidlertid ikke hans eneste fortjeneste. Takket være den rigelige høst af spiselige røde bær, med hvilke buskene bogstaveligt strækkes om efteråret, kan du høste compote og konserverer fra barbær til vinteren, gøre tinkturer eller blot tørre frugterne.

Aromatisk barbærkompot har en usædvanlig sød og sur smag og en meget smuk, rød rød farve. Det slukker tørsten godt og har en positiv effekt på kroppen. Brugen af ​​denne drink om vinteren øger modstanden mod katarralsygdomme.

Nyttige egenskaber af compote fra barbær har været noteret i lang tid og ikke forårsager tvivl. Tilhængere af traditionel medicin anbefaler at drikke det for krænkelser af fordøjelsessystemet og ved øget tryk. Desuden har barbær en mild afføringsvirkning og anvendes til afføring af afføring. Barbs svinekød hjælper med at reducere kropstemperatur og aktiv sved. Den anvendes i diabetes mellitus, undtagen fra sammensætningen af ​​granulatsukker.

Da barbær har egenskaben om hurtigt at sænke blodtrykket, bør drikkevarer tages med forsigtighed til personer, der lider af vegetativ-vaskulær dystoni. Og på grund af den karakteristiske sure smag af bær er de kontraindiceret i høj surhedsgrad.

Til fremstilling af kompote af barbær til vinterhøsten modne bær. De har en temmelig blød struktur, så de skal vaskes omhyggeligt, så at barbæren ikke brydes og ikke lader saften. Hvis du skal rense frugten fra knoglerne, er det bedre at rive lidt underpræget barbær.

Grønne bær af barbær kan ikke indtages kategorisk – de indeholder toksiner og er meget giftige.

Der er mange opskrifter af compote fra barbær, hvor kun dens frugter bruges. Men da sådanne drikkevarer ikke kan drikke alle (på grund af den ret sure smag), er barbær ofte kombineret med andre frugter eller bær. Kombinerede compotes er mere søde, da barberbearbejdet primært bruges til at give drikken en smuk farve og kun da – let surhedsgrad. De kan især lide små børn.

Steriliseret kompote af barbær

steriliseret barbærkompositFrugter i det beløb, der er nødvendigt for at fylde dåserne til randen, at sortere ud, fjerne halerne og skyll under rindende vand. Rene bær hældes i beholdere og fylder dem helt. vask bær og fjern haler

For at bestemme, hvor meget vand der kræves til hældning, hæld det i en krukke med barbær og dernæst dræne i en gryde.

Kog sirupet fra det fusionerede vand og tilsæt 700 g sukker pr. Liter vand. at tilberede den nødvendige mængde sirup

Hæld barberbaren i dåserne med varm sirup, dække og sterilisere i 30 minutter, før du lægger et gammelt håndklæde på bunden af ​​panden. at sterilisere compote fra barbær

Rul og lad indtil helt afkølet. Hold kompot af barbær til vinteren skal være i kælderen.

 

Drik fra barbær ved dobbelt påfyldningsmetode

barbærkompot uden steriliseringFor dem der ikke har tid til at tinker med bevarelse, er der en hurtig opskrift på compote fra barbær til vinteren uden sterilisering. Det skal med det samme bemærkes, at da kompotitten selv ikke udsættes for langsigtet varmebehandling, er det nødvendigt at sterilisere flaskerne til rullning i mindst 15 minutter. dåser til compote sterilisere

Placer metaldækslerne i en gryde og kog i 10 minutter. dåser til kogning

Så et kilogram barbær bør omhyggeligt sorteres ud for ikke at forlade affald og forkælet bær. Skyl og hæld i en kolander.

Dehydreret bær for at sprede sig på tre-liters dåser. Det er ikke nødvendigt at lægge meget, det er nok at fylde beholderen med mindre end halvdelen.

Forbered drikken på to måder:

  1. I en stor kasserolle hæld vand, bring den til kog og hæld dåserne med barbær. Dæk med låg, pakk beholderne med et varmt tæppe og lad det komme i 15-20 minutter. kog hæld bjærbær i krukker
  2. Efter denne tid skal du dræne vandet tilbage i gryden og tilberede sukkersirupen med en hastighed på 2 spsk. sukker til en flaske drikke. Hæld dem bær en anden gang og straks rulle op. kog sirup, hæld barber og rulle
  3. Banker vender op og ned og pakker det godt. Når de køler ned, lad det gå til kælderen til opbevaring.

Komposit af barbær og æbler

compote af barbær og æblerHovedkomponenten i compote vil være frugt og et par bær – for farve:

  • æbler – 1 kg:
  • barbær – 200 g.

Bærene vælger og skylder.

Æbler skrælles og skæres i stykker af vilkårlig form. skrællede æbler skåret i terninger

Sæt ingredienserne i lag i 1-liters krukker.

For at fylde sirupen fra beregningen:

  • vand – 1 l;
  • sukker – 500 g.

Hvis æbler er meget søde sorter, sættes sukker mindre (300 g).

Hæld den kogende sirup i krukkerne og steriliser kompotiet i 25 minutter, rul derefter op og lad afkøle.

Kompot af barbær og pærer

compote af barbær og pærerForbered frugt og bær:

  • 1 kg barbærvasket;
  • 1 kg pærer skrælles og skæres i skiver.

fra pærer for at fjerne kernenSå skiftevis lægge de tilberedte fødevarer i krukker.

Hæld vand i panden, kog den og dækk med sukker med en hastighed på 700 g pr. 1 liter væske. Omrøring, lad det opløse.

Hæld dåserne med barbær og pærer med varm sirup og steriliser dem i mindst 20 minutter. At rulle

Koncentreret juice fra barbærbær

koncentreret drikkevare fremstillet af barbærHvis du ikke har et stort udbud af glasbeholdere til fremstilling af kompoter, kan du forberede barbsjuice. En krukke af denne saft er nok til at lave en vinterkompote af barbær til en stor familie, bare fortyndet det med kogt vand.

Godt modne bær hældes i en gryde, tilsæt vand. Kog, indtil barbæren er blød. kog modne bær i en gryde

Tøm vandet og gnid frugterne gennem en sigte.

Den modtagne flydende vægt til hældning i pulverformede krukker og til sterilisering af 15 minutter. At rulle

Nogle husmødre bruger en glemt opskrift på compote fra barbær i en kasserolle. Ifølge ham er frugterne ikke spredt i krukken, men de er straks lavet af dem compote: i en stor gryde hæld vand og falde i søvn barbær i en lille mængde. Når vandet koger, tilsættes sukker efter smag og lad det opløses. Dernæst flasker den færdige kompote og steriliseres i 20-30 minutter for at øge holdbarheden. Hvis du planlægger at forbruge drikken inden for de næste 7 dage, overskrides steriliseringsprocessen. Den færdige compote i dette tilfælde opbevares i køleskabet. nyttige kompote af barbær

Dem, der ikke har forsøgt at bevare barbærsaften, skal du tage en chance og forberede den til vinteren. Således kan du ikke blot forkæle de elskede velsmagende nyhed, men også give syv vitaminer til hele vinteren. Bon appetit!

Høsting barberer – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 28