Aubergine med røde, hvide eller strengbønner til vinteren: opskrifter og madlavningshemmeligheder

Aubergine med bønner til vinterenMed alle mulige mulige solnedgange forbliver aubergine med bønner til vinteren næsten den mest berømte og lækre dåse. Succesen til succes er enkel: disse grøntsager blander sig perfekt til smag med hinanden, og hver ingrediens er individuelt ønsket af mange – selvfølgelig med korrekt forberedelse.

I kogebøger eller på niche-sites, kan du finde et stort antal forskellige opskrifter på aubergine og bønner – enhver kvinde dygtigt tilføjer eller ændrer den sædvanlige opskrift.

I dag vil vi tale om de centrale nuancer om valget af grøntsager til høst, præ-træning, samt yde den bedste salat med aubergine og bønner til vinteren.

Udvælgelse af grøntsager

valg af aubergine til madlavningDer skal lægges særlig vægt på udvælgelsen af ​​kvalitets auberginer: En forkælet frugt kan ødelægge endda en perfekt kogt skål. Ved køb er det værd at se primært på:

 1. Farve. Æggplanter, der har et blegt udseende – overripe, vil smage som “bomuld”, så de bør undgås. Den maksimale mørke farve indikerer, at aubergine er ung, og du kan vælge det dristigt.
 2. Egen taktile fornemmelser. Hvis du bruger en hånd på deres skind, og aubergine vil ikke blive spor, og dine fingre er rene – alt i orden. I så fald, hvis overfladen er klistret eller efter kompression let ændre formen af ​​frugten, er det nødvendigt at hæve købet – med disse præparater for vinter grøntsager aubergine og bønner ikke vil arbejde ud.
 3. Synlig skade. Den sværeste opgave: med en mørk farve er det svært at se pletterne, men hvis du har lyst til at lægge mærke til, læg en sådan frugt til side.
 4. Stilk. “Hale” skal se frisk ud – i dette tilfælde kan du være sikker på, at aubergine er frisk.

Giv fortrinsvis de auberginer, hvis hud skinner, og fostrets størrelse vil ikke være for stor.

bønner til salat forberedelseHvad angår bønner, er situationen noget enklere: Røde og hvide bønner skal være glatte, nemme at få nok søvn og ikke have synlige skader. Hvis du skal lave en strengbønne med aubergine, så skal den være robust og tæt.

Tilberedning af aubergine og bønner

Bevarelse af aubergine med bønner kræver en lille forberedende fase for at forbedre smagen af ​​den tilberedte skål og forenkle madlavningsprocessen.

Uanset hvilken slags bønner du vælger at lave aubergine med bønner til vinteren – rød, hvid eller pod – det skal være gennemblødt.

Soaking bønnen fremskynder ikke blot dets forberedelse, men påvirker også fordøjelsen af ​​dette produkt af kroppen.

Stråbønner er normalt nok til at ligge i vandet i et par timer, men hvide og røde har brug for meget mere tid – helst lad det være om natten i 12 timer. Vand skal helt dække bønnerne, og det er bedre at tilføje det et par centimeter over, således at det hævede produkt “føles” frit. forvædet bønner i vand

Den eneste ulempe ved ægplanter er, at de nogle gange kan være bittere. For at undgå en sådan ubehagelig eftersmag er det kun 15-20 minutter at suge skiverne i vand med salt.

Spørgsmål kan også forårsage skræl: Fjern det fra aubergine eller ej? Hvis skrællen er ren og skinnende, og frugten er frisk, så er det helt muligt at forlade det – forresten, så bliver det ikke noget rod. Hvis skrællen er i tvivl, eller du er vant til puree-lignende solnedgange, så arm dig selv med en kniv og skræl huden.

Æggeplanter til vinteren: Opskrifter til salater med bønner

Ovenfor er det blevet sagt, at opskrifterne til fremstilling af aubergine med bønner til vinteren er et yndlingsemne for mange husmødre. Men særskilt er det nødvendigt at fortælle om sondringer mellem hvide og røde bønner i opskrifter.

Salater med hvide bønner – normalt en mere almindelig variant af emner, og som standard er det, hvad de mener, når de skriver en opskrift. Røde bønner med auberginer har imidlertid en lysere og stærkere smag. Faktisk er kombinationen af ​​aubergine med denne slags bønner en opskrift på lobio, og hvis du tilføjer nødder, så får du det. Hvide bønner er meget blødere og mere ømme.

Aubergine med bønner og grøntsager

ægplanter med bønner og grøntsagerSupplement i form af en række grøntsager findes ofte i opskrifter. Bedst med ægplanter og bønner “tal” gulerødder, løg og hvidløg samt sød bulgarsk peber.

Seks liter dåser vil kræve:

 • 2 kg auberginer;
 • 1 kg gulerødder
 • 1 kg løg;
 • 0,7 kg bønner;
 • 2 liter tomatjuice;
 • et par fed hvidløg
 • peber;
 • eddike 9% – 1 st;
 • salt – 3 spsk. l;
 • solsikkeolie – zoo ml;
 • sukker – 2 el. l.

Hvis tomatsaft ikke er til stede, kan du erstatte det med tomatpuré, blandet med vand i forholdet 1: 2.

En faseopskrift:

 1. Bønner skal koges. kog bønner til kogte
 2. Hæld tomatsaften i en stor gryde og tilføj straks gulerødder og løg. Løg skæres i halve ringe, og gulerødder tinder på et stort rivejern. hak løg og gulerødder til salat
 3. Efter 20-30 minutter skal forvældede ægplanter tilsættes. hakket aubergine
 4. Tilsæt peber, salt og sukker, knead og lad dem bløde i ca. en time; En time efter tilberedningen tilsættes 50-70 g eddike, hvidløg og kogte bønner til blandingen og efterlades i en lav varme i 15 minutter. Stew salat fra aubergine og bønner
 5. Færdige ægplanter med bønner og grøntsager til vinteren ligger på steriliserede krukker.

Æggplanter med grønne bønner

Stringbønner med aubergine – en salat er meget original. Hovedrollen i skålen spilles af en kombination af krydderier og urter, derfor er det ikke værd at afvige fra den oprindelige opskrift.

For en servering salat skal du:

 • to ægplanter
 • 300 g streng bønner;
 • en medium gulerod
 • dild;
 • hvidløg;
 • basilikum;
 • peber sort.

Phased opskrift:

 1. Grøntsager er skåret: gulerødder – runde, ægplanter – terninger, lange bønner er opdelt i små dele. hugge bønnebælgene
 2. Grøntsager sendes i en dyb gryde med saltet vand i en og en halv time. stew grøntsager
 3. Sort peber, basilikum, dill og hvidløg tilsættes i ti til femten minutter indtil klar. grønne og hvidløg tilføje til salat
 4. Klar grøntsager er lagt i steriliserede krukker. lækker aubergine salat og bønner

Bemærk: denne opskrift aubergine og bønner til vinteren nemt blive til en velsmagende sauce – bare bryde i en blender klar grøntsager, og også til at rulle op til bankerne.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 82 =