Hemmeligheder til at lave en fremragende suppe med ærter

suppe med ærterGanske ofte tror elskerinder på, hvilken skål at overraske familien. Hvis valget faldt på suppe med ærter, hvordan man laver peasuppe til koge det er et vigtigt spørgsmål, der kræver det rigtige svar. Tross alt afhænger smagen af ​​fadet og dens “præsentation” af den.

ærter melI århundreder var ærter det mest populære produkt i mange lande rundt om i verden. Fra det grillede aromatiske mel, og derefter bagt brød og patties. De lavede kartoffelmos, kisseller eller kogte hele. Men den mest populære var altid en suppe med ærter og hemmeligheden bag at lave ærtsuppe, så alle værtinderne ønskede at kende ærterne. Spørgsmålet opstod, fordi hvis du lægger rå ærter i en kasserolle eller gryde og koger i mindst en time, vil det ikke koge. Og vil det være velsmagende sådan en suppe? Sandsynligvis ikke.

På jagt efter kloge løsninger

Vælg ærter korrektAt lave en fremragende suppe med ærter og vide, hvordan man laver ærtesuppe, så ærterne koges, er det vigtigt at lære ham at kende.

Mange af vores landsmænd anser ærter for at være en rent slavisk kultur. Faktisk blev den først dyrket i Indien, Kina og Tibet. Senere blev han elsket i Egypten, og derefter i Europa. I det 19. århundrede blev ærteretter tilberedt for soldaterne i den tyske hær. Og franske kokke serverede retter fra ærter på kongebordet.

blødning ærter inden madlavningDens nyttige egenskaber og kalorieindhold giver ingen ligeglade. Derfor er det tilrådeligt at vide, hvor meget tid der er at lave ærter i suppe, for ikke at miste sine værdifulde elementer. Ifølge bemærkningerne fra erfarne kokke, kan produktet koges i en halvanden time, hvis produktet er for-gennemblødt. Den knuste version af kulturen er kogt i ca. 45 minutter.

På det moderne madmarked er der forskellige sorter af ærter. Nogle af dem koges hurtigt nok. Andre bør være for gennemblødt. For at opnå den gode smag af varm suppe er det ønskeligt at anvende en individuel tilgang.

Spørgsmålet om hvor hurtigt at lave ærter til suppe, ret ukompliceret. Mange husmødre løber først koldt vand på det og står i 12 timer. Det er praktisk at gøre dette om natten. I dette tilfælde kan kokken hurtigt lave en lækker mad.

til suppe bruge gennemblødte ærterNogle eksperter hælder rumpen med vand med tilsætning af bagepulver. I sådanne flydende ærter opbevares i ca. 40 minutter. Derefter vaskes det med rindende vand og lægges i en kogepande. Derudover er det vigtigt at overveje de grundlæggende regler for, hvordan man sutter ærter til suppe. Her er nogle af dem:

 1. Før proceduren begynder, udvælges ærter, fjerne synlige stykker snavs og snavs. Derefter kan den hældes i en kolander og skylles under rindende vand. Hvis der ikke er afføring, træner ærter i en gryde eller skål, hæld vand og vask flere gange. de gennemblødte ærter vaskes grundigt
 2. Rene ærter spredes i opvasken, fylder den med vand med en hastighed på 2 dele korn og 1 del af væsken. Hæld ærter i vandet og kog
 3. Afhængigt af hvilket vand der skal suge erter til suppe – koldt eller varmt, vil der være en hævelsesproces. Den bedste løsning er en temperatur på ca. 15 grader.
 4. Bønner holdes i væske, indtil de svulmer. I gennemsnit tager det cirka 8 timer. For gryn opbevares i hjemmebinjer i mere end 9 måneder, vil det tage op til 10 timer. Hvis kornene er friske eller nyligt revet fra buske, reduceres tiden med næsten 2 gange.

Blødte ærter til natten er det ønskeligt at sætte på et koldt sted. Vandet, hvor croupen havde svulmet, skulle drænes. Det er ikke egnet til suppefremstilling. Fyldte eller hvide ærter koges uden blødning.

Efter at have opfyldt de grundlæggende regler for forberedelse af gryn til madlavning, fortsætter vi med at forberede en fremragende fad. Men før det bestemmer vi, hvor meget der skal tilberedes i suppebærterne med blødning for at navigere i tide. Hvis ærterne er hele – ca. en time, den knuste version – op til 40 minutter, den gamle croup – op til 2 timer. Takket være planlægningen vil hver værtinde kunne levere i tide en fremragende ærtsuppe.

Praktisk guide til ydmyge kokke

ærter af forskellige sorterFolkelig visdom siger, at det er vigtigt at leve og lære et århundrede. De mennesker, der gør dette, akkumulerer en uvurderlig oplevelse, der kan videreføres til næste generation. Denne sandhed gælder for forberedelsen af ​​selv tilsyneladende enkle retter. For eksempel er nogle mennesker interesserede i hvor meget at lave ærter i suppe uden at blødgøre dem for at få en god smag. Lad os prøve at forstå dette i detaljer.

ærter til suppeDet blev bemærket, at til tider, selv gennemblødte ærter ikke koger i suppen. Derfor har skålen ikke en behagelig smag og aroma. En af grundene er graden af ​​ærter korn. Det er interessant, at kun to sorter af denne kultur bruges til madlavning: sukker eller slibning. Hvis sorten vælges forkert, bliver det klart, hvorfor ærterne ikke koges i suppen.

For nøjagtigt at bestemme typen af ​​ærter bør du være opmærksom på dens udseende. Hvis de tørrede bønner har en rynket skal, skal de ikke bruges til suppe.

Ofte kan sådanne sorter bevares i grønt. Lushchilnye muligheder mister ikke deres originale form, så de er ideelle til at forberede den første skål.

scrubby sortSå valget af karakter er lavet. Nu er det tid til at begynde at lave et godt måltid:

 1. Vi tager den nødvendige mængde ærter, vi rydder af snavs og skaller. Om nødvendigt, omhyggeligt sorteret.
 2. Vi vasker bønner under rindende vand eller i en køkkenbeholder. Hvis den anden mulighed vælges, skylles rumpen, indtil vandet er rent.
 3. Hvis du beslutter at forkoge produktet, hæld det med vand og lad det være i 8 eller 10 timer. ærter vaskes og gennemblødt i koldt vand
 4. De tilberedte ærter vaskes i en kolander under rindende vand.
 5. Med 1 del af kornet i 2 dele vand forbereder vi gryden til suppen.

Så følger den mest interessante del af den kulinariske kreativitet – at vælge en opskrift. Der er mange muligheder for madlavning af denne skål med tilsætning af produkter som:

 • Røget produkter af forskellige sorter; Røget kød af forskellige sorter
 • ribben; ribben
 • kyllingekød. kyllingekød

Men det vigtigste ved at kende hemmeligheden er, hvordan man koger ærterne i suppen, så det viser sig lækre:

 • Vælg en knust version af korn eller halvdele;
 • suge natten før madlavning
 • salt skålen i et par minutter indtil klar;
 • Tilsæt vegetabilsk olie til suppen.

Sådanne enkle råd bidrager til, at ærter hurtigt koger i suppe og viste sig at være en fremragende skål. Alle er kontrolleret af tid og erfarne kokke over hele verden. Det er fortsat at anvende dem i dit køkken og forberede en nyttig middag til familien.

Fremgangsmåder til fremstilling af ærtsuppe

ærtsuppe til frokostMange siger – hvor mange mennesker, så mange meninger. Og det er fint, fordi mange nye opskrifter af tilsyneladende enkle retter er skabt takket være denne sort. Varianter af tilberedning af supper med ærter varierer ofte kun i ekstra komponenter, som giver skålen en fremragende smag. For eksempel tilføjes lidt hvidvin i Italien. I fjerntliggende Mongoliet – tomater og creme fraiche. Tyskere elsker ærtsuppe med bacon eller med røget svinekød. Ægte gourmeter vil ikke nægte at prøve det i nogen form. Men de vigtigste ingredienser i parabolen er sådanne produkter:

 • ærter;
 • gulerod;
 • løg;
 • salt;
 • peber;
 • laurbærblad;
 • krydderier.

Hvis du tilføjer flere produkter til denne klassiske opskrift, får du et smukt lækkert varmt måltid.

Sæt af suppe – røget svinekød

ingredienser til ærtsuppeNogle mennesker synes, at det er ret nemt at lave suppe med røget kød. Men for at få virkelig god smag skal du overveje, at de er forskellige.

For at lave mad suppe med røget kød og ærter vil sådanne produkter være nødvendige:

 • røget svinekød;
 • ærter;
 • kartofler;
 • 2 løg;
 • gulerod;
 • krydderier.

For det første skal den svinekød, der er røget, vaskes grundigt og koges i en lille time eller en halv time. I den resulterende bouillon hæld ærter, bland og gryder i en anden time. På dette tidspunkt kan du skære kartofler i stykker, rist gulerødder, kog løg. Når tiden er ret, sættes grøntsager i suppe.

For at forbedre smagsegenskaberne kan du lægge en hel pære i skålen. Når suppen er kogt – træk den ud, så den ikke opløses.

adskilt kød og finhakketRøget kød fjernes fra panden, adskilt fra knoglen til skæring i små stykker. Kød kommer tilbage til suppen.

For at gøre saucen i en stegepande hæld vegetabilsk olie. Sæt det fint hakket løg. Når han får en gylden farve, skal du tilføje gulerødder og blancher til halv klar. Så hældes saucen i suppen og koges i mindst 20 minutter. Ættsuppe med røget produkter serveret til bordetServer til bordet i en varm form med croutoner, croutoner eller med sort brød.

For at forbedre den røgede duft af suppe kan være ved hjælp af jagtpølser, hvis du tilføjer dem et par minutter før beredskab.

Suppe med røget ribben

Ættsuppe med røget ribbenFor at forberede fadet har du brug for følgende produkter:

 • røget svinekød ribben;
 • tørrede hakkede ærter;
 • grønne ærter;
 • kartofler;
 • smør;
 • gulerod;
 • løg;
 • greens;
 • krydderier (salt, peber, karry).

Halvdele af flåede ærter rengøres og dæmpes grundigt. Røget ribben skåret i små stykker, sat i en beholder, kog i 10 minutter, og dette vand skal drænes. I det nye vand koges ribbenene i ca. 2 timer, indtil kødet falder bag knoglerne. Efter dette trækkes du ud af gryden og skærer. I bouillon hæld ærter og kog i 50 minutter. En halv time før skålen er klar, er kartofler og en løg placeret i den. kartofler til ærtsuppe

Tilbered sausen på dette tidspunkt: Hakkede løg og gulerødder er terninger i smør indtil guld. Tilsæt krydderier, grønne ærter, bland og send til kogende medium. At holde ilden ikke mere end 5 minutter for at fylde med greens. Ættsuppe med grønne

Server suppen med røget ribben og ærter til middag som hovedret.

Ærtsuppe med røget produkter i kombination med svampe

Ættsuppe med svampeFor at forberede en duftende suppe skal du tage:

 • hakket eller hele ærter;
 • Røget kød (ribben, pølser, bacon);
 • tør eller frisk svampe;
 • flere kartofler;
 • selleri;
 • gulerødder;
 • løg;
 • vegetabilsk eller smør
 • krydderier (salt, peber).

Hæld de tørrede svampe med kogende vand i 15 eller 20 minutter. Røget produkter sammen med ærter sat i en gryde. Kog over lav varme i en time. Træk suppen af ​​røget kød ud, fjern forsigtigt kødet og skær i små stykker. Sammen med svampe, jager pølser, bacon, dypp dem i bouillon. Kog ikke i mere end 20 minutter. vi skærer de røget produkter

Skær derefter i små kartofler og sæt i suppe. Forbered sovsen fra løg, revet gulerødder, frisk selleri, ved hjælp af grøntsag eller smør. 10 minutter før parat til at sende det til kogende bouillon. servering suppe til frokostNår du serverer, dekorere suppen med urter og krydderier.

Ærtsuppe med kylling

Ættsuppe med kyllingGanske ofte husmødre koger deres ærtesuppe med kylling, som indeholder enkle ingredienser:

 • hakket ærter;
 • kyllingekød;
 • kartofler;
 • gulerødder;
 • 1 stor løg;
 • krydderier;
 • greens.

Grundigt vaskede ærter dyppes i vand i en time. Derefter sammen med kyllingen lægges i en pande og koges i 50 minutter.

Når kød og ærter koger, vises skum altid. Det skal fjernes i tide for at gøre fadet til en smuk farve.

vi skærer kartofler til suppeSkrællede kartofler skæres i små stykker, rist gulerødderne og send grøntsager til bouillon. Kog kyllingsuppe med ærter i yderligere 30 minutter.

Forbered sausen. I en gryde steg finhakket løg og gulerødder. Tilsæt krydderierne, bland og overfør den færdige sauce til suppen. Server en fad med rugbrød eller kiks.

Klassisk version af suppe forberedelse

Ært suppe til fastingHvis huset af en eller anden grund ikke var kød, kan du tilberede en næringsrig suppe med ærter og kartofler. Det vil kræve et sæt af sådanne produkter:

 • knuste ærter;
 • kartofler;
 • gulerødder;
 • flere løg;
 • krydderier;
 • greens.

hjertelig suppe uden kødForsugede ærter bedre at lave mad på en stille ild i en halvanden time. Tilsæt det skiver kartofler, løg og gulerødder. Mens grøntsagerne koger i en gryde, forbereder de dressingen. For at gøre dette skal du stege løg i vegetabilsk olie indtil lysebrun og sætte en revet gulerod. Bland alt og lad dem simre på lav varme i 10 minutter. Færdig sauce hæld i kogende grøntsager bouillon. Efter 5 minutter er skålen klar. Server til et bord med skiver rugbrød eller croutoner.

Oprindelig suppe puree

fløde suppe lavet af ærterFor uovertruffen gourmeter er der mulighed for at lave fremragende suppe fra ærter. Skålens sammensætning indeholder en række af disse produkter:

 • ærter knust eller knust
 • kartofler;
 • løg;
 • krydderier;
 • greens.

Forsugede ærter koges indtil blødt. Derefter tilsættes kartofler, helløg og gulerødder i revet form. Når alle ingredienserne er klare, gnides de med en blender indtil glat. Det er stadig at sætte salt og krydderier efter smag. servere suppe med kartoffelmosSuppe-mos serveres med finhakket persille, kiks eller rugbrød.

Hvilken variant vi kan lide, ertsuppe er et rigtigt lagerhus med nyttige elementer til kroppen. Det vigtigste med kærlighed er at lave mad og servere det. Vi vil ønske hinanden en behagelig appetit.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 10 =