Hemmeligheder til at lave lækker gelé fra stikkelsbærbær med appelsiner

gelé fra krusebær med appelsinStikkelsbær er en fantastisk bær, hvorfra mange nyttige præparater til vinteren opnås: syltetøj, syltetøj, compote, adzhika og saucer som gode tilsætninger til kødretter. Men de fleste husmødres favorit er gelé fra stikkelsbær med appelsin. Denne delikatesse er simpelthen et lagerhus af vitaminer og mineraler. Sammensætningen af ​​bær indbefatter kalium, calcium, phosphor, jern, og pektin – stoffer neutraliserer de negative virkninger for gut tungmetaller. Der er flere varianter af denne kultur – hvid, gul, lys grøn, men er særligt værdifulde for at gøre gelé klasse Aronia stikkelsbær, på grund af deres kvalitet er opnået, og den maksimale nyttigt produkt.

Tilberedning af bær

stikkelsbær blommeAt vælge bær bør tages ansvarligt, fortrinsvis bør man give mørke, store og modne frugter uden spor af svampe og andre sygdomme. Den mest lækre er gelé, hvis den er lavet af stikkelsbær sorter Slivovy, Chernoslivy, Tjerno, Russisk.

Før du fortsætter med forberedelsen af ​​stikkelsbærgelé med appelsiner, er det værd at bekendtgøre reglerne for forberedelse af frugt og citrus:

 • bær skal omhyggeligt sorteres, fjerne kviste og blomsterblomster, det er bedst at bruge køkken saks til dette formål;
 • de forarbejdede frugter bør anbringes i en hvilken som helst bred beholder fyldt med vand og efterlades i mindst 40 minutter efter den angivne tid, skal bærene hældes i en kolander, vaskes og tørres
 • Appelsiner anbefales at blive fyldt med kogende vand, tørre tørt og skåret i små skiver, fjerne knoglerne.

Efter at have udført den første behandling af produkter, kan du fortsætte direkte med at forberede gåsebærgelé med appelsiner. Der er mange opskrifter, men uanset dit valg skal du observere proportionerne af bær og sukker. Pektin har en direkte virkning på den krævede mængde sukker. Jo mere i frugterne af dette stof er, jo mere sukker er du nødt til at forberede en vinterpleje.

Klassisk opskrift på stikkelsbærgelé med appelsiner til vinteren

En trin-for-trin instruktion af stikkelsbærgelé med appelsiner til vinteren giver dig mulighed for at lave en velsmagende og nyttig behandler uden problemer, selvom dette er din første kulinariske oplevelse. Stikkelsbær med citrus – dette er en fremragende smagskombination, og hvis du tidligere ikke kunne lide blanke fra denne bær, så kan du ikke fra en sådan gelé garanteres at afvise.

Så den klassiske opskrift indebærer brugen af ​​følgende komponenter:

 • 1,5 kg friske frugter af stikkelsbær;
 • 3 saftige appelsiner
 • 2 kg sukker.

Forberedelsesfaser:

 1. Forbehandlede bær og citrusfrugter føres gennem en kødkværn og blandes til homogen. vi passerer ingredienserne gennem kødkværnen
 2. Den resulterende masse overføres til en stor gryde, tilsæt den ønskede mængde sukker og kog, omrør, over lav varme i 20-25 minutter fra begyndelsen af ​​kogning. Tilsæt sukker og kog
 3. Vi deler det færdige produkt i overensstemmelse med tidligere steriliserede krukker, ruller dem op og dækker dem med et varmt tæppe. læg jelly ud på bankerne og rul

Pas på tid og lad ikke fordøjelsen af ​​fødevarer være, da langvarig termisk behandling fører til ødelæggelsen af ​​pektin.

Stikkelsbærgelé med appelsiner og gelatine

gelé fra krusebær med appelsin og gelatineVed fremstilling af gelé fra krusebær med appelsin og gelatine er det muligt at opnå en endnu mere gelende virkning. For at skabe en tyk masse har vi brug for:

 • 1 kg umodne stikkelsbærfrugter
 • 2 appelsiner
 • 250 ml vand
 • 100 g sukker;
 • 100 g gelatine;
 • 1 vaniljepind.

Fremgangsmåde:

 1. Vi behandler og vasker bær. Citrus vaskes, tørres, skæres i små skiver. Forsigtigt mine krusbærbær Orange bliver renset og skåret i skiver
 1. Fyld en stor gryde med vand, tilsæt sukker og omrør, kog det. bryg en rig sirup til gelé
 2. Efter fuldstændig opløsning af sukker introducerer vi bær og citrusfrugter, koges over lav varme og koges i 10 minutter.
 3. Sluk for varmen og lad massen afkøle helt.
 4. I den afkølede blanding tilsættes gelatine (for-gennemblødt og filtreret) og vanille.
 5. Igen lægges gryden på en langsom ild og omrøres, koges. bryg gelé med gelatine
 6. Efter 4 minutter efter kogning skal du fjerne panden fra pladen og opdele den resulterende masse i glasglas. vi hælder på banker og lukker
 7. Banker rulle, pakke med et varmt tæppe og lade en dag afkøles og derefter overføres til opbevaring i kælderen eller køleskabet.

Forstyr ikke et forbudefter støbning kan dette forstyrre geleringsprocessen.

Stikkelsbærgelé med appelsin og citron uden madlavning

Stikkelsbærgelé med appelsin og citronEn anden fælles opskrift – krusebærgelé med appelsiner og citron. Appelsiner er rige på C-vitamin, indeholder sukker og æteriske olier, og citroner indeholder andre nyttige stoffer – fosfor, caroten, calciumsalte, vitaminer B og PP. Denne kombination har en særlig gavnlig effekt på immunitet om vinteren, når kroppen lider af mangel på vitaminer og mineraler. Kun 2-3 spsk af stikkelsbær er i stand til at forhindre forekomsten af ​​vitaminmangel hver dag. En opskrift på gelé fra gåsbær med appelsiner og citron uden madlavning er et rigtigt fund for unge husmødre!

Til forberedelse har du brug for følgende produkter:

 • 1,5 kg moden stikkelsbær;
 • 2 store appelsiner
 • 1 stor citron
 • 2,3 kg sukker.

Indkøbssteder:

 1. Vi forarbejder og skylder bær, skylder citrusfrugter, skær dem i små skiver og fjern stenene (lad appelsinskal, fjern citrongræs).
 2. Alle produkter sendes gennem en kødkværn (du kan bruge en blender). slib ingredienser
 3. Vi hælder blandingen i en stor beholder, tilsæt sukker og lad i 24 timer for at blande, periodisk omrøre massen med en træspatel. Tilsæt sukker og bland grundigt
 4. Efter 24 timer er det færdige produkt spredt over steriliserede krukker og tæt lukket med låg.

Forbered dig på vinterjelly fra krusebær med appelsiner og citron, vil du nyde en lækker og duftende godbid, huske den varme sommer. Et sådant tykt emne er perfekt kombineret med sprøde toasts, pandekager og pandekager, ostekager og småbiter. Selv en skefuld gelé sammen med et krus varmt te vil helt sikkert give dig energi og give et godt humør.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7