Lækre og sunde compote af æbler og appelsiner til vinteren

æble-appelsinjuiceCompote af æbler – en favorit behandler for mange siden barndommen, en behagelig lys smag af denne drink har mange beundrere. Hvorfor ikke tilføje en ny note til buket? Komplet af æbler og appelsiner til vinteren vil være et glimrende alternativ til den klassiske opskrift. Drikken viser sig at være duftende, velsmagende og meget nyttig. Hvis æblekompot synes at være “frisk”, vil du have en mere interessant og rig smag og derefter tilføje en drink med appelsin, vil du opdage nye kulinariske horisonter.

Generelle principper for fremstilling af kompotter fra æbler med citrusser

Før du begynder at forberede komposten, skal du være opmærksom på nogle få detaljer i forberedelsen af ​​drikke fra æbler og appelsiner. Anbefalinger er nyttige især til begyndere, som kun lærer madlavningens finesser.

æbler til compoteFrugter, som vi taler om i denne artikel, har et tilstrækkeligt surt indhold, derfor er der i de fleste tilfælde ikke udført sterilisering ved fremstilling af compote.

Æbler skal være faste, således at frugterne ikke falder fra hinanden under infusionen. Den udbredte “Antonovka” passer ikke til, det “deformerer” hurtigt i komposit.

Hvis du ikke kun er interesseret i smag, men også i typen af ​​drikke, skal du vælge ikke en, men to eller tre forskellige sorter af æbler, for eksempel at lave en kombination af røde og grønne æbler og appelsin appelsiner. orange til compote

At tjene på bordet ud over frugtkompot separat dåsefrugt, når du forbereder en drink, skal du klippe dem pænt, fjerne frø, skræl appelsiner fra skræl og et hvidt lag under det.

Før du drikker, er det bedre at filtrere drikken.

Forberedelse til at forberede compote

pan til madlavning kompotTil madlavning behøver du en stor panaluminium eller emalje, en kniv, et bord til opskæring af frugt, en skala og en målebeholder til vand. Æbler kan skæres uden et skærebræt, men det er ubelejligt at skære appelsiner “på vægt” – så fine stykker virker ikke. Også du vil have brug for en speciel capron cap med huller til at dræne kompotet og “twist”. nøgle og dåser til sømning

Vask og tør karrene godt, steriliser lågene.

Forbered frugten på forhånd, så de kan tørre efter vask. Vælg ikke rådne, hårde frugter. Skær ikke æbler for tyndt – de bliver til compote i puré, stykkerne skal være af mellemstørrelse, fjern kernelet med knogler. Appelsiner skræl peeling og et hvidt lag under det, skåret i halvringe eller skær cirklen i fire stykker. Dernæst overveje flere måder at forberede compote på.

En klassisk opskrift på compote af æbler og appelsiner til vinteren til børn

skræl peeling fra appelsinerDette præparat indeholder ikke konserveringsmidler, såsom citronsyre eller eddike, så denne sikre komposit af æbler og appelsiner er en opskrift til børn. Selv de mindste kan drikke det, medmindre barnet selvfølgelig ikke lider af allergi over for citrusfrugter.

Så til forberedelse af 3 liters dåser af compote skal du bruge:

 • 800 gram appelsiner (ca. 4 stykker);
 • 1500 gram æbler (6 mellemstore frugter);
 • 400 gram sukker;
 • 1 liter vand.

Forberedelsesfaser:

 1. Forbered æbler og appelsiner på den ovenfor anførte måde, spred stykkerne jævnt over de tre dåser. Skær appelsinskallet adskilt og lad det være sirup. Fyld dåser med frugt
 2. Kog sirupen fra vandet, sukker og hakket citrusskal. lav sirup
 3. Kog sirupen over dåserne, fjern skræl fra hældningen. Dæk krukkerne med dæksler og lad dem stå i ti minutter. hæld sirupen
 4. Hæld derefter sirupen tilbage i gryden, kog igen og gentag proceduren. slå sammen sirupen
 5. Spilling kogesirup for tredje gang, ruller op med låg. Og læg på et varmt sted for at køle ned på låget, indpakket i et varmt tæppe. vi ruller compote
 6. Et kompot af æbler og appelsiner til vinteren er klar. Efter fuldstændig afkøling, overfør til et sted for permanent opbevaring.

Varieret smag af compote er mulig ved hjælp af en lille mængde ginger rod.

Opskrift på apple-orange kompote til multivarka

compote i en multivariateEn kompot af æbler og appelsiner i en multivark koges bogstaveligt om en halv time. Til denne opskrift skal du tage:

 • 6 æbler
 • 3 appelsiner
 • 2 liter vand
 • 2 kopper sukker.

Madlavningsproces:

 1. Forbered frugt på den måde, der er beskrevet ovenfor.
 2. Hæld vand i multivarket, hæld sukkeret. Lad sirupen koge i stegningstilstanden.
 3. Sæt æbler og appelsiner i en kogende sukkeropløsning, bring kogten i kog og kog i 20 minutter.
 4. Kompoteren er klar til brug!

Du kan også hælde en færdig drik på dåser og rulle til fremtidig brug.

Hvis du vil bruge compote umiddelbart efter madlavning, behøver du ikke at fjerne skrællen fra appelsinerne – kompotiet vil være mere duftende. Men til langtidsopbevaring skal skrællen fjernes, når den infunderes, det giver bitterhedens bitterhed.

En opskrift på compote af æbler og appelsiner med honning

compote med honningFor en 3 liter krukke kompot du har brug for:

 • seks æbler;
 • en stor orange
 • 100 gr. sukker;
 • 100 gr. honning.

Steg-for-trin instruktion til forberedelse af compote fra æbler og appelsiner til vinteren:

 1. Forbered æbler og appelsiner som angivet ovenfor. Fold i krukken.
 2. Hæld kogende vand i 15 minutter.
 3. Tøm vandet tilbage i panden, tilsæt sukker, honning, appelsinskal. Lad sirupen koge og kog i ti minutter.
 4. Fjern skræl fra hældningen, hæld den over krukkerne og rul dem med steriliserede låg.
 5. Sæt krukkerne på lågene, pakk dem og lad dem være helt afkølet.

En simpel opskrift på compote af æbler og appelsiner

simpel opskriftDenne opskrift på compote er meget enkel. For ham har du brug for (til en 3-liters krukke):

 • 10 små æbler
 • halvt orange
 • 1,5 kopper sukker;
 • 3 liter vand.

I krukken sætter vi æbler hele og skærer appelsiner med appelsiner, vi falder i søvn sukker. Hæld kogende vand til randen og lad 5-7 minutter stå. Dræn vandet tilbage i panden, kog, giv et øjeblik at puste. Fyld sirupen i krukken og rul den op. Et kompot af æbler og appelsiner er klar.

Hvis du efter at have spist compote ikke har nogen frugt bagved, må du ikke smide dem væk. De laver en lækker påfyldning til tærter.

Med de beskrevne metoder er det muligt at forberede compote med andre citrusfrugter. Æbler kan kombineres med mandariner eller citroner. I sidstnævnte tilfælde skal sukker tilsættes mere.

Et kompot af æbler og appelsiner i opskrifterne med fotos, som er præsenteret i artiklen, vil glæde dig og din familie. Drikkevarer sprede sortimentet af emner til vinteren, glædeligt med citrusens lyse duft. Og måske bliver de en af ​​jeres families favoritkompoter.

Komposit af appelsiner og æbler uden sterilisering – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =