Sådan steges jordnødder i en stegepande, i ovnen og mikrobølgeovn

ristede jordnødderDe, der kan lide hjemmelavede snacks, spørger sig ofte “hvordan man steger jordnødder i en stegepande?”. Udgifterne til nødder i butikken er forholdsvis lave, men i sammensætningen ud over direkte jordnødder kan der være absolut unødvendige tilsætningsstoffer. Derfor er det bedre at forsøge at lave en delikatesse hjemme.

Hvordan steges jordnødder i en stegepande?

stege jordnødder i en stegepandeStegning i stegepande er den hurtigste måde at forarbejde nødder på. Et kilo jordnødder skal bruge 100 gram solsikke eller olivenolie. Rostningsprocessen er meget enkel:

 1. Hæld olie i den tykvæggede stegepande med høje sider.
 2. Sæt på en stor ild (eller på en elkomfur, opvarmet til maksimal temperatur) i ca. et minut.
 3. Dæk møtrikkerne og reducer ilden til et minimum (den varme olie holder temperaturen i lang tid, så indholdet af stegepanden vil simpelthen brænde over en stor ild).
 4. Fry, omrør konstant, ca. 5 minutter.

Jordnødder skal mørkere og med let tryk er det let at opdele i to halvdele. For din egen komfort, prøv en møtrik for at sikre, at den er klar. Damp derefter forsigtigt den varme olie. Dem, der ikke ved, hvordan man steger jordnødder i en stegepande med salt, skal gøre alt ovenfor. Salt tilsættes til de varme jordnødder, men først efter at olien er blevet drænet.

Roasting i sig selv øger smagen af ​​jordnødder. Men for yderligere smagsstoffer kan du tilføje salt med krydderier, tørrede urter.

Da det er umuligt at stege jordnødder i en stegepande uden olie, skal folk, der følger niveauet af kolesterol, være opmærksomme på andre metoder til fremstilling.

Ristning af jordnødder i en mikrobølgeovn

stegt i mikrobølge peanøerneFor at få nødderne “fra en pakke” er det naturligvis nødvendigt at stege dem i en pande. Men hvis du ikke ønsker at tilbringe en masse tid på at forberede snacken, så er det værd at lære om at stege jordnødder i en mikrobølgeovn. Det skal straks bemærkes, at nødderne ikke vil være duftende, men stegningsprocessen vil tage et minimum af tid.

Det vil tage:

 • råskrællede ærter: 500 gram;
 • salt til smag;
 • en spiseskefuld vegetabilsk olie.

Hæld møtrikkerne i en dyb gryde, der er egnet til brug i mikrobølgeovn. Drys med salt, drys olie og blandes grundigt. Tænd ovnen til 1100 W strøm. Den samlede tilberedningstid er 7 minutter. Men ca. 5 minutter efter begyndelsen af ​​tilberedningsprocessen er det nødvendigt at blande indholdet af gryden for at opnå en mere homogen smag.

Ved stegning af jordnødder i en mikrobølgeovn er det nødvendigt at bruge beholdere med låg. Nødder har en ejendom at flyve fra hinanden. Jordnødder i skallen kan slet ikke placeres i mikrobølgeovnen.

Det er værd at forberede sig på, at en varm peanut fra en mikrobølgeovn ikke vil have en karakteristisk ristet smag og lugt. Varme nødder kan endda virke fugtige. Men i virkeligheden er syv minutter nok til en komplet varmebehandling af produktet.

Hvordan laver man jordnødder i en ovn?

stegte jordnødder i ovnenOvnen er en glimrende løsning til dem, der ikke kan lide fede snacks fra stegepanden, og smagen af ​​nødder fra mikrobølgeovnen virker for frisk. Før stegning af jordnødder i ovnen, skal du forberede 500 gram nødder, folie eller olieret pergament.

 1. Varm komfuret til 180 ° C.
 2. Læg møtrikkerne i et lag på en folie eller pergament.
 3. Krydr med salt.
 4. Sæt ovnen i 20 minutter.

Ovnen vil også være en stikkontakt til dem, der ikke ved, hvordan man steger jordnødder i skallen. Når alt kommer til alt, når du steger i en stegepande, vil skalen simpelthen blive olieret, og møtrikkerne indefra vil forblive fugtige. Forøgelse af stegetiden vil medføre, at olien begynder at brænde. Men stegen i ovnen vil kræve tidskrævende, men også få jordnødder aromatiseret, ikke fedtet, og vil blive let rengøres fra skallen.

Brændte jordnødder: fordel og skade

Mange kalder jordnødder en møtrik og tillægger den passende nyttige egenskaber. Men i virkeligheden er jordnødder en bælgplanteafgrøde. Følgelig er dens virkning på kroppen mere som effekten af ​​at spise ærter, bønner og linser.

Fordele og skade på ristede jordnødderCalorie ristede jordnødder er 627 kalorier pr 100g peanuts indeholder en del af mineraler, antioxidanter og vitaminer, som er afgørende for optimal immunitet. På grund af det faktum, at en stor mængde monoumættede fedtsyrer (især oliesyre) findes i jordnødder, kan den forbruges selv af personer med højt kolesteroltal.

Jordnødder vil normalisere kolesterol kun hvis brændt uden olie.

På trods af det høje kaloriindhold kan stegte nødder også indtages af dem, der sidder på Middelhavet. Det rigtige sæt produkter hjælper med at forhindre koronar hjertesygdom og reducerer risikoen for slagtilfælde. Du kan også give grillet snack til børn. Jordnødder er trods alt en glimrende kilde til kostprotein og aminosyrer, der er nødvendige for vækst og udvikling af barnets krop.

Stegte jordnødder, hvis fordel og skade er blevet videnskabeligt bevist, anbefales til forebyggelse af kræft. Jordnødder indeholder høje koncentrationer af polyphenoliske antioxidanter, især p-coumarsyre. Denne forbindelse hjælper med at reducere risikoen for udvikling af gastrisk cancer ved at begrænse dannelsen af ​​kræftfremkaldende nitrosaminer. Og en anden polyphenolisk antioxidant (resveratrol) forhindrer degenerative sygdomme i nerverne, Alzheimers sygdom, virale og svampeinfektioner. Også resveratrol kan reducere risikoen for slagtilfælde ved at ændre de molekylære mekanismer i blodkarrene. Reduktion af kapillærernes modtagelighed for skade er opnået ved at reducere aktiviteten af ​​angiotensin, et systemisk hormon, som er ansvarlig for at øge blodtrykket.

ristede jordnødder med saltSelvfølgelig er nyttige egenskaber direkte afhængige af, hvordan man kan stege jordnødder. Hvis anvendelsen af ​​den ekstra bestanddel af olivenolie, den del af stegt nødder organisme berige vitamin E. Vitamin E – er en stærkeste antioxidant, som bidrager til at opretholde integriteten af ​​hud og slimhinder, og også beskytter kroppen fra de skadelige frie radikaler.

En portion af ristede nødder giver 85% af den daglige norm for nikotinsyre.

Ligesom ethvert andet produkt har jordnødder deres kontraindikationer. Især anbefales det ikke at give små børn børn, da sandsynligheden for at udvikle en alvorlig allergisk reaktion er høj. Individuel intolerance spredes både på rå og på ristede jordnødder. Derfor er det nødvendigt at kontrollere, om der er allergi, inden stegning af jordnødder i en stegepande. Med individuel intolerance, et par minutter efter at have spist nødder, kan symptomer som:

 • opkastning;
 • akut smerte i maven
 • ødem i mund og hals;
 • åndenød;
 • følelse af at klemme brystet.

Hvis nogen af ​​ovennævnte symptomer opstår, skal du straks kalde en ambulance, ellers kan brug af snacks resultere i døden.

skrællet skrællet og skrælletMen selvom en person ikke har en individuel intolerance, er det værd at være bange for et produkt af dårlig kvalitet. Rå jordnødder er vanskelige at opbevare, da det er meget modtageligt for svampe, især Aspergillus Flavus. Denne svamp producerer aflatoxin: et kraftigt og farligt kræftfremkaldende middel, der kan fremkalde levercirrhose og kræft. Hvis du ved, hvordan man korrekt stege jordnødder, så kan du lidt reducere niveauet af toksiner. Men den fulde beskyttelse mod aflatoxin varmebehandling vil ikke give. Derfor, før du køber et råprodukt skal du snuse og endda prøve nødderne. Inficerede jordnødder vil have en særlig bitter smag.

Så videnskabelig forskning på spørgsmålet “er stegte jordnødder nyttige?” Svar med en entydig “ja”. Og termisk behandling af nødder forbedrer kun biotilgængeligheden af ​​ovennævnte antioxidanter.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 80