Sterilisering af låg til rulning i kogende vand, mikrobølgeovn eller damp

hvordan man steriliserer låg til solnedgangBevarelsesprocessen er besværlig og kræver omhyggelig forberedelse, så hver værtinde skal kende de vigtigste punkter. Lad os begynde med forberedelsen, nemlig hvordan man steriliserer lågene til solbadning, for at varmebehandle glasburer, hvorfor det er nødvendigt, og hvordan hvert trin finder sted. Vi vil overveje de vigtigste måder at sterilisere komponenter til konserves.

Forberedelse til sterilisering

forberedelse af låg til steriliseringSå først og fremmest vil vi sørge for, at alt, hvad vi har brug for, er til stede. Vi taler om dåser, låg, en solnedgangstast og en stor kasserolle.

Glem ikke tængerne, for når kogning anvendes en høj temperatur og bare hænder, kan krukken eller låget ikke tage!

Sterilisering i enkle ord er en varmebehandling, der desinficerer og renser overfladen af ​​låg og dåser fra mikroorganismer. Nødvendigheden af ​​at gennemføre processen er at udelukke muligheden for gæring, hvilket kan føre til forringelse af konserveringsproduktet. Med banker er alt simpelt – de skal kontrolleres for chips og revner og vaskes grundigt. Med hensyn til lågene, så skal du være forsigtig, produkterne skal have den korrekte, det vil sige, selv form uden skader og bøjninger.

obligatorisk sterilisering af caps“Må jeg sterilisere lågene til soling?” – Dette spørgsmål bliver ofte stillet af mange elskerinder. Hvis du har en lignende tanke, er det allerede godt, og her er svaret – dette er en obligatorisk norm. Husk at resultatet afhænger af den korrekte forberedelse. Formålet med denne artikel er at hjælpe dig med at opnå maksimal kvalitet i bevarelsen.

Hvis rust eller snavs kan ses på dækslerne, er lakeret på indersiden defekt, eller overfladen er beskadiget ved at bøje, så en sådan komponent kan ikke bruges til bevarelse!

Sådan steriliseres lågene til solbadning?

mikrobølge steriliseringEn af de enkle måder, vi kan skelne mellem termisk rengøring i en dobbeltkedel. Her kan du sterilisere både dåser og låg til bevarelse. For at gøre dette skal du vaske dåserne grundigt og placere dem i enheden. I madlavningstilstanden indstilles tiden til 15-20 minutter. Samtidig er det muligt at placere kasketter på en gang, det vigtigste er ikke at dække dåsernes hals, så varmebehandlingsprocessen passerer inden i glasbeholderen.

Funktioner af metoden:

  • simpelthen, hurtigt, sparer dig styrke;
  • i køkkenet bliver der ingen varme;
  • Passer kun til dem der har en dampbåd;
  • En stor volumen maskine er nødvendig for at sterilisere flere dåser samtidigt.

Det anbefales at sterilisere dåser og låg synkront, samtidig med at pludselige temperaturændringer kan påvirke resultatet. Enig, det vil være yderst ubehageligt, hvis den varme hals på krukken brister fra det kolde dæk. Den samme temperatur på bevaringskomponenterne sikrer sikker forsegling uden risiko for skade. Dæksler og dåser er klar til at blive rullet

Sådan steriliseres lågene til solbadning med et elastikbånd?

En af mulighederne er dampsterilisering, det er optimalt til låg med gummitætning. Her er det værd at huske på, at gummidelen skal modtage en tilstrækkelig mængde damp, derfor – for at installere låget er det nødvendigt, så dampen kommer til undersiden af ​​låget.

Der er et punkt om, hvad der også er nødvendigt at huske – at tage et elastikbånd ud af et dæksel, når der passerer termisk behandling, er det ikke nødvendigt. Sagen er, at det er svært at indsætte gummidelen i forvarmet tilstand, selv om låget selv også vil varme op.

Sådan steriliseres skruehætter til solnedgang?

sterilisering af skruehætterUtvivlsomt er en sterilisering ikke nok, og selvom låget er snoet og ikke rullet op med en nøgle, er der også behov for varmebehandling her. Mikrober bør ikke komme ind i en beholder med bevarelse, så glem ikke om sterilisering af skruehætter.

En sikker og pålidelig måde koger i varmt vand. Handlingen udføres umiddelbart inden låget rulles. Det er værd at huske, hvor mange minutter der skal koges lågene til solnedgang, som regel – fra 10 til 15 minutter vil være nok.

Det anbefales ikke at sterilisere lågene til skygge i en opvaskemaskine eller mikrobølgeovn!

Generelt er processen med varmebehandling af dåser og låg til bevarelse obligatorisk. Gennemførelse af sterilisering garanterer du kvaliteten af ​​resultatet – ingen infektion, oversvømmelse, oppustning på grund af gæring.

Metoderne adskiller sig, men giver et resultat. Hvis det er damp, så tag mærke til krukken eller låget, gør alle manipulationer med varme genstande ved hjælp af specielle tang, hvis der opvarmes i vand – husk, hvor meget der skal smøres til solbadning. Sterilisering er en obligatorisk proces, dog individuel. Sommetider kan pasteuriseringen af ​​dåser og lågene kombineres, og i nogle tilfælde er det simpelthen uacceptabelt.

Fem måder at sterilisere låg og dåser til bevarelse – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =