Tsar’s delikatesse – syltetøj fra gåsbær med appelsiner til vinteren

kongelig syltetøjVitaminbrug af stikkelsbær og appelsin er ikke i tvivl, og hvis de kombinerer og forbereder sig på syltet syltetøj fra stikkelsbær med appelsiner, vil den opnåede delikatesse ikke forlade nogen ligeglad. Sødt, med en sur, marmelade af mystisk smaragd eller rubinfarve, især som de små familiemedlemmer. Og voksne vil have uvurderlige sundhedsmæssige fordele.

Stikkelsbær virker forsigtigt på kroppen som et diuretikum, løser fordøjelsessystemet, letter aftagelsen af ​​galde. Små bær er rige på organiske syrer og indeholder meget fiber og pektin. De styrker blodkarrene og forbedrer bloddannende processer.

Hvad angår appelsiner, har den ud over det kendte vitamin C også en lang række nyttige stoffer. Regelmæssigt forbrug af appelsinfrugter i forkølelsestiden styrker immunforsvaret. Orange forhindrer også udseendet af nyresten, hjælper med at sænke kolesterol og behandler forstoppelse.

Anbefalinger til valg af bær og tilberedning af frugter

lækker dessertHvordan laver man marmelade fra stikkelsbær med appelsin? Først og fremmest skal du vælge og forberede bær og frugter. Til syltetøj er det bedre at bruge en lidt understørrelse stikkelsbær sorter som Mashenka, Shchedry, Malachite. Bærene høstes to uger før fuld modning. Overgroet stikkelsbær anvendes primært til fremstilling af syltetøj.

børstet stikkelsbærI store bær anbefales det at vælge frø: Skær bæren på siden og træk forsigtigt frøene ud og tag en lille pulp. Små bær (og mellemstore) er tilberedt med frø, der gennemsyrer hver nål. Dette gøres, således at stikkelsbær absorberer sukker bedre, da bærens hud er lidt tyk.

Græsbærens punktering bevarer også deres integritet under madlavning: disse bær forbliver runde.

Når du sætter en jam af grønne krusebær i vand, hvor blancherede (eller gennemblødte) bær kan du sætte nogle kirsebærblad. Dette vil medvirke til at bevare den grønlige farve af papirstop.

Når du forbereder appelsiner til syltetøj med krusebær og appelsiner om vinteren, kan huden fra dem ikke renses, det er nok at fjerne bitterhed. For at gøre dette skal du placere frugterne i en kasserolle med kogende vand og blanchere i en kvart time. Frugt i koldt vand og lad i 12 timer. I løbet af denne tid vil bitterheden indeholdt i huden gå væk. Det er kun at skære appelsinerne for at vælge knoglerne.

Frø taget fra appelsiner kan bruges ved fastklemning, hvis det bliver gennemblødt i vand i 10 timer. Den resulterende masse i form af gelé tilsættes til emnet for at give en tæthed og let bitterhed.

En simpel opskrift på syltetøj fra krusebær og appelsiner

simpel marmelade fra krusebærIfølge denne opskrift kan du lave syltetøj med grønne stikkelsbær med appelsiner, som er godt bevaret selv ved stuetemperatur.

komponenter:

 • bær – 1,5 kg;
 • citrusfrugter – 2 stk.
 • sukker – 1,5 kg.

fremstilling:

 1. Bærene vaskes, afskæres halerne. Med appelsiner skal du vælge knoglerne og skære frugterne sammen med skræl i skiver. afskære halerne
 2. Spring den forberedte stikkelsbær og appelsiner gennem en kødkværn eller blender. passere gennem en blender
 3. Hæld den resulterende masse i en gryde, hæld sukkeret og kog i 15 minutter. kog marmelade
 4. Varm marmelade at rulle. rul jammen varmt

For at gøre syltetøj ikke brændt, skal du bruge en emaljepotte eller en kittel med en tyk bund.

Hurtig marmelade fra stikkelsbær og appelsiner

rå syltetøjJam fra gåsbær med appelsiner uden madlavning er den hurtigste måde at forberede en lækker godbid på. Den eneste ulempe er, at den kun skal opbevares i køleskabet (helst ikke for lang tid).

komponenter:

 • appelsiner – 2-3 stk.
 • bær af kirsebær – 1 kg;
 • granuleret sukker – 2 kg.

Hvis det ønskes, kan du tilføje en citron til syltetøj.

Madlavningsproces:

 1. Fjern halen af ​​stikkelsbær og tør det lidt. ryddet stikkelsbær
 2. Frugtskåret, forvalg af knogler. Forbered appelsiner
 3. Alle ingredienser er snoet gennem en kødkværn.
 4. Den resulterende masse til at falde i søvn med sukker og lade det opløse (15-20 minutter). falder i søvn
 5. Jam er klar, det er stadig at dekomponere det i steriliserede beholdere og send det til køleskabet til opbevaring. Det er ikke nødvendigt at rulle op, det er nok at lukke med sædvanlige polyethylenbetræk. opbevares i køleskab

Kold marmelade fra krusebær med appelsin er meget mere nyttigt, fordi det bevarer alle de vitaminer, der er til stede i komponenterne i rå form.

Jam “øen aroma”

En usædvanlig smag er opnået fra marmelade fra krusebær med en banan og appelsin. Bananen vil tilføje sødme til krukken, orange vil være sur, og brugen af ​​kanel og fedter vil give forberedelsen af ​​orientalske dufte. Opbevar denne papirstop på et køligt sted.

syltetøj i østingredienser:

 • bær – 0,5 kg;
 • 1 stor orange;
 • 1 stor banan;
 • granulat – 0,5 kg;
 • 4 nelliker;
 • jord kanel – 1 tsk.

Madlavningsproces:

 1. Stikkelsbær vasket, klippe halerne. For ikke at skade bær, vil det være mere bekvemt at skære dem med små saks.
 2. Dæk bærene i en blender, hugge. I mangel af en blender kan du bruge den sædvanlige kartoffelmølle eller vride bærene gennem en kødkværn. chop blender
 3. Med orange skræl og grind også. hak orange
 4. Banan renses og skæres i stykker af vilkårlig form. hugge en banan
 5. Ristede frugter og bær blandet i en gryde, tilsæt sukker, bland godt og lad sukkeret opløses.
 6. Efter den angivne tid tilsættes krydderier til den modtagne masse og koge 5 minutter.
 7. Jam til at hælde på bankerne og rulle.

Interessant opskrift

Når du sætter syltetøj fra stikkelsbær og appelsiner, vil den tilsatte citron kun fordoble sine nyttige egenskaber. Denne marmelade anbefales til brug sammen med beriberi.

I nærvær af mavesygdomme forbundet med høj surhedsgrad er det værd at omhyggeligt nærme sig brugen af ​​produkter, der indeholder citron.

Jam fra gåsbær med appelsiner og citron til vinteren er forberedt i to faser. Til forberedelse er det bedre at tage en lidt umodne grønne krusebær.

Ingredienser til 8 krukker med en kapacitet på 0,7 liter:

 • citrusfrugter – 3 stk.
 • gåsbær – 3 kg;
 • sukker – 3 kg;
 • 1 citron
 • vand – 50 ml.

Indfarvningsprocessen:

 1. Stikkelsbær vask, skræl og rengør halerne. Sæt i kozanok, til dannelse af sirup, tilsæt vand og sukker, lad kog og sluk. kog ned på gåsbær
 2. Fra appelsiner og citron til at vælge knogler, og forlad skræl. Skær dem i små terninger og tilsæt til krusebær til bær af krusebær. finhak en citron
 3. Sæt syltetøjet på ilden igen og kog i ca. en time. bryg marmelade
 4. Derefter skal syltet stå natten over. I løbet af denne tid bliver den lidt tykkere og bliver lyserød skygge.
 5. På den anden dag koges syltetid på lav varme i 40 minutter efter kogning og rullet op.

Jam med tilsætning af appelsin og kiwi

En meget usædvanlig smag er syltetøj fra krusebær med appelsiner, hvis du tilføjer kiwi. Moden kiwi vil bringe et strejf af let jordbærsmag. Efter at have forberedt en gang sådan en eksotisk delikatesse, vil det altid være en velkommen gæst på bordet.

marmelade med kiwiTil marmelade skal du:

 • bær – 1 kg;
 • 4 stykker store appelsiner
 • 4-5 moden kiwi frugt;
 • granuleret sukker – 2 kg.

Forberedelsesfaser:

 1. Med appelsiner skal du skære skrællen med en kniv, vælge knogler og opdele i skiver. skræl en orange
 2. Bær stikkelsbær renset fra halerne.
 3. Skær huden af ​​kiwi og skær den. hak kiwi
 4. Alle ingredienserne er malet med en blender (eller kødkværn), sat i en gryde.
 5. Dæk blandingen med sukker og lad det gå i et par timer for at opløse. tilsæt sukker
 6. På en langsom ild (dette er vigtigt!) Kog kog, slukk arbejdsstykket og lad det være helt, indtil det er helt afkølet.
 7. Efter at syltet har afkølet, sæt det på ilden igen og omrør lejlighedsvis, kog i 20 minutter.
 8. Hvis syltetøj er lidt mere flydende, gentages proceduren, indtil den ønskede konsistens er opnået.
 9. Klar marmelade skal afkøles lidt, og så kan den udvides på steriliserede krukker og lukkes.

“Ruby” bevarer

marmelade fra rødbærbærJam fra røde gåsbær og appelsin er ikke for ingenting kaldet rubin – denne farve kommer ikke fra simple grønne bær. Opskriften har en ny nuance: appelsiner bruges sammen med huden, men de tilsættes særskilt og på forskellige stadier af madlavning. Det er bedre at begynde at forberede sundeckingen om aftenen, da krusebæren skal holdes i vand i 12 timer.

Så for den syltetøj du har brug for:

 • røde bær – 1 kg;
 • citrusfrugter – 1-2 stk.
 • vand – 150 ml;
 • sukker – 1 kg;
 • Vanille til smag.

Processen er trin for trin:

 1. Stikkelsbær vask, klippe halerne. Fra store bær for at få frøene og sæt dem i koldt vand i 12 timer. Hvis du ikke kan finde en stor rød krusebær, kan du bruge små bær. Derefter gennemborer de bare med en nål uden rengøring, og efter den første madlavning gnider man gennem en sigte. bær forberedelse
 2. Om morgenen skal du dræne vandet og skifte gåsbær gennem kødkværnen sammen med de skrællede appelsiner. Kast ikke kanten, men gnid den på en fin rive og læg den til side for øjeblikket. Slib en appelsinskal
 3. Sæt granulat og vanilje i den resulterende masse. Hæld i varmt vand og kog i 5 minutter. hæld sukker i syltetøj
 4. Når syltetøjet er afkølet, kog det igen i ca. 3 minutter og afkøles.
 5. Gentag derefter det forrige trin, og tilføj til syltetøj den revet appelsinskal. Varmt syltetøj i forberedte steriliserede krukker.

Jam i multivariatet

multivarkaJam fra gåsbær med appelsiner, kogt i en multivark, kan laves selv af en nybegynder elskerinde. Tid og metode til forberedelse afhænger af, hvordan du planlægger at bruge marmelade: til længerevarende opbevaring til vinteren eller til forbrug i den nærmeste fremtid.

Hvis marmeladen ikke opbevares i lang tid, er den stuvet i en multivark på en gang om en time. For at forberede vinterlagre skal du gøre dette tre gange som beskrevet i nedenstående opskrift. En sådan metode til madlavning vil gøre det muligt for vinderen at stå hele vinteren uden konsekvenser.

Ved tilberedning af syltetøj bør du være opmærksom på mængden af ​​skål multivark. Med en lille mængde påføres den tilberedte masse til kogepåsning på en sådan måde, at 1/4 af skålen forbliver ufyldt. Ellers vil marmeladen overløb.

Ingredienser af syltetøj:

 • gåsbær – 1 kg;
 • appelsiner – 3 stykker;
 • sukker – 1 kg.

fremstilling:

 1. Bær frie blade og haler, med en appelsin til at vælge frø og skære sammen med en hud. Alle slibe.
 2. Den resulterende masse overføres til multivarket, tilsættes sukker og blandes.
 3. Vælg “Quenching” -tilstanden på multivarket og indstil timeren i 30 minutter. Dæk ikke dækslet på. Efter at syltetøjet har kogt (efter ca. 15 minutter) skal du fjerne skummet.
 4. Når timeren slukker, skal du fjerne koppen fra multivarket og afkøle papirstoppet til stuetemperatur.
 5. Gentag tilberedningsprocessen to gange, og sæt derefter syltetøj i en beholder og rul.

Jam fra gåsbær og appelsiner kaldes også kongelig syltetøj. Måske, fordi det i oldtiden blev udstillet som en delikatesse på festningen af ​​den højere royalty. I dag kan du lave mad uden problemer, fordi kirsebær vokser i næsten enhver have og sælges frit på markedet. Når du bevarer syltetøj, skal du ikke blot tilføje appelsiner, bananer, kiwi. Mange sætter flere nødder eller frø. Dette er dog allerede en amatør. Forbered, eksperimenter og nyd resultatet af dit arbejde! Bon appetit!

Jam fra stikkelsbær med valnødder – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 40