Velsmagende og nyttig marmelade fra barbær til vinteren

barbærbær til syltetøjHindbær og currant syltetøj i fuld gang går ind i forkølelsessæsonen. Frugterne af barbær er ikke mindre nyttige, og efter at have forberedt marmelade fra barbær til vinteren, er det muligt at give husholdningerne velsmagende og nyttig bevarelse til næste sæson.

Billets fra barberry anbefales at bruge under aktivering af virale infektioner til generel styrkelse af immunitet. I modsætning til tabletter, der for det meste ikke er meget behagelige for smagen, er “barbærmedicin” spændt spist af små børn.

Nyttige egenskaber af marmelade fra barbær blev noteret af vores forfædre. Røde bær har en karakteristisk sur smag og har antiinflammatorisk virkning, øger appetitten og forbedrer tarmfunktionen. En barbærtinktur tages med lever- og galdeblære sygdomme.

Hemmeligheden ligger i sammensætningen af ​​frugten, som indeholder en stor mængde C-vitamin, beta-caroten, mineral og tanniner samt tre typer syre:

 • vin;
 • citron;
 • æble.

Der er mange opskrifter til syltetøj fra barbær. Flere af dem, de mest populære, fremgår af denne artikel.

Før du fortsætter med fastklemningen, er det vigtigt at huske, at barber ikke høstes til september. Bærer på dette tidspunkt er allerede modne, men har ikke blødgjort endnu og forbliver faste.

Tykk marmelade fra barbær

tyk marmelade fra barbærTil madlavning skal du:

 • barbær – 2 kg;
 • vand – 800 ml.

Det vil også have brug for sukker i sandet i mængder af:

 • 1 kg – til hældning af bær;
 • 2 kg – til sirup;
 • 0,5 kg – til tilsætning til syltetøj i slutningen af ​​tilberedningen.

Jam fra barbær til vinteren kan gøres med knogler eller forvalg dem – her bestemmer alle, styret af deres smag præferencer. Under alle omstændigheder ødelægger tilstedeværelsen af ​​pits ikke smagen.

Så vask barbæren, dække med sukker og sæt på et køligt sted i 24 timer. falder i søvn med barbærsukker

Når saften udsendes efter 24 timer, skal den drænes i en separat skål. Dette fjerner overskydende væske, og syltetøj bliver mere tæt. Saften selv kan forbruges i sig selv, om ønsket fortyndet med kogt vand, eller kog en gelé på den.

Forbered derefter en tyk sirup fra vand og sukker. Vi forbereder sirup til syltetøj

Dyp den spændte barbær ind i den og lad den stå i 4 timer. Når barbæren er infunderet, bring marmeladen i kog. fjern skummet fra syltetøj

Reducer varmen og kog, omrør indtil den tykes. I slutningen hældes i det resterende sukker, koges i yderligere 10 minutter for at opløse. i slutningen af ​​kogningen tilsættes rester af sukker

Jam er klar, det er stadig at rulle det op og pakke det op.

Barberry jam steriliseret

steriliseret barbærsyreModne bær i en mængde på to kilo til skylning under rindende vand, for at vælge de beskadigede frugter og blade. Hæld i en kolander for at dræne det resterende vand. Forberede bær til høst

I løbet af denne tid forberede en koncentreret sukker sirup:

 • Hæld 600 g vand i en kasserolle og kog den;
 • Hæld 2 kg sukker;
 • omrøring sirupen, lad sukkeret opløses helt.

Forbered koncentreret sirupEfter at sirupen koger, hæld forsigtigt i pandenbærbæren. Giv emnet kog, fjern skummet, sluk for kogepladen og gå i seng til natten.

kog barbærsyreDen næste dag bringes syltetøj i kog og koges over lav varme, indtil den har den ønskede konsistens.

Beredskab af syltetøj kontrolleres ved at dryppe lidt på en tallerken. Hvis dråbet ikke spredes, kan du slukke det.

Varm marmelade fra barbær med knogler for at sprede sig i halv liter krukker og sterilisere 15 minutter. At rulle, pakke.

Aromatisk syltetøj fra barbær og vanille

barbærsyre med vanilleJam gør i tre tilgange:

 1. Forbered frugt: 5 spsk. Barbær vask, fjern knogler og hæld i en gryde eller anden beholder. Af de 8 spsk. sukker og 4 spsk. vand kog sirup og hæld det renset barbær. Forlade en dag.
 2. Hæld gryden på en ild, kog den og kog den i 15-20 minutter. Forlad igen for en dag.
 3. På den tredje dag bringe syltetøj til kogt på lav varme, og til sidst tilføjes en lille vanille. Spred på krukker og rul op.

Rå syltetøj

rå syltetøj fra barbærDenne opskrift på syltetøj fra barbær uden madlavning er meget populær hos tilhængere af traditionel medicin. Bær, der ikke gennemgår varmebehandling, bevarer alle nyttige egenskaber. Dagligt indtag af en teskefuld sådan en “vitaminbombe” styrker immunsystemet før en forkølelse og mætter kroppen med vitaminer.

I modsætning til de opskrifter, hvorpå barbær er kogt, giver den “rå metode” til fremstilling af syltetøj en obligatorisk rengøring af frugten fra knoglerne.

Før tilberedning af bær skal sorteres, vaskes godt og efterlades i en kolander til afløb. Mængden af ​​barbær og sukker bestemmes i en andel på 1: 3, det vil sige et kilo jordbærmasse, du har brug for 3 kg sukker.

Ved hjælp af en blender skal du bære bærene. Du kan også bruge en regelmæssig kødkværn. slib bæremixeren

Væg bærmassen, tilsæt den nødvendige mængde sukker, bland det godt og læg det i krukker. Hvis det ønskes, kan du også tilføje en citron, der slagtes gennem en kødkværn.

Rå syltetøj fra barbær til vinter er bedst bevaret i køleskabet.

Jam-gelé fra barbær

marmelade fra bær af barbærPå grund af det høje indhold af pektin er det let at lave gelé fra barbær selv uden at tilføje gelatine. Opskriften til madlavning er karakteriseret ved en fuldstændig mangel på vand, og mængden af ​​sukker afhænger af vægten af ​​den tørrede frugt.

For at få en smuk rubin gelé fra barbær, er bærene forbrygget. kog barbær

Så snart bjørnebæren er blød, dræne vandet og rist bærene ved hjælp af en sigte. Knogler vælger og kasseres. Den resulterende masse skal vejes for at bestemme den krævede mængde sukker. slib de kogte bær

Et kilo jordbær bær er dækket med 1 kg sukker. Omrør konstant, bring blandingen til kog og fjern skummet. Kog, indtil geléen tykner. bryg gelé indtil tykt

Det varme lag kan spredes over 0,5 liter beholdere og pasteuriseres i 15 minutter. Rull, wrap og lad afkøle. pasteuriserende gelé

For at diversificere smagen af ​​barbærsyre, gøre den rigere og mere rig, kan bær kombineres med andre frugter. En meget usædvanlig delikatesse opnås, hvis du tilføjer æbler til barbær, helst søde sorter.

Sådan bevarelse er god til at lave tærter, drys berberis marmelade med pandekager eller simpelthen spis en snack med brød. Desuden er syltetøj fra barbær til vinteren et glimrende alternativ til apotek vitaminer, det nyder med glæde af voksne og børn. Bon appetit og vær sund!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 83