Vi forsøger at huse rugbrød derhjemme

hjemmelavet rug-hvede brødRye-hvede brød har længe været populært. I modsætning til det hvide brød, der allerede er blevet kendt for mange, er det meget mere nyttigt. Regelmæssig brug af sådant brød har en gavnlig virkning på kroppen. Dens sammensætning er traditionel. Den omfatter det optimale forhold af nyttige stoffer og sporstoffer til menneskelivet.

Hvad er brugen af ​​rugbrød?

nyttigt og velsmagende rug-hvede brødDet er bemærkelsesværdigt, at opskriften til madlavning klassisk rugbrød ikke har ændret sig siden oldtiden. For at gøre dette værdifulde konditori i din kost er det nok at have nogle få enkle komponenter til rådighed.

På trods af det faktum, at brødkorns kalorieindhold er lille, forsøger mange mennesker at tabe brød, når de forsøger at tabe sig og justere deres kost. Faktisk anbefales det kun i tilfælde, hvor kroppen vil modtage alle de nødvendige stoffer fra andre fødevarer. Hvis der ikke er en sådan mulighed, er det ikke helt værd at udelukke brød fra din kost.

Til fordelene ved rug hvede brød, takket være det er aktivt anbefalet til brug af ernæringseksperter og læger, er:

 1. En lille procentdel af kalorieindholdet. Jo mere rugmel bliver, desto mere nyttigt vil brødet være.
 2. Et stort indhold af næringsstoffer og vitaminer. Rågekorn er ens i sammensætning til hvede. Men i færd med at lave mad forbliver sådant brød mere nyttigt end i hvidt brød.
 3. Indholdet af faste ufordøjelige fibre. Den såkaldte fiber, der er mættet med rugbrød, er uundværlig til normal fordøjelse.

Hvis brødet er lavet af nyttige ingredienser og ikke har skadelige tilsætningsstoffer i sammensætningen, påvirker brugen positivt på vores krops tilstand.

Rye-hvede brød i brød maker

rug-hvede brød i brød makerDe to hovedkomponenter er rug og hvedemel. Til dem vand tilsættes vegetabilsk olie. Øvrige indholdsstoffer er sukker, gær (helst højhastighedstog) og salt.

Madlavningsprocessen er ret simpel. Det er nok at udføre følgende trin:

 1. I brødmagerens skov tilføjer vi først alle de flydende ingredienser.
 2. Rye sigtemel med hvedemel.
 3. Tilsæt salt til smag.
 4. Vi falder i søvn tør hurtigtvirkende.
 5. Tilsæt sukker efter smag.
 6. Vi lægger spanden i brødmageren.
 7. Vælg hovedtilstand.

De første 20 minutter kan du se, hvordan madlavningsprocessen foregår, og tilføj eventuelt lidt vand (1 tsk). I fremtiden kan låget ikke åbnes.

Rug-hvede brød i ovnen

rug-hvede brød i ovnenKomponenter af opskriften:

 • rugmel
 • hvedemel;
 • gær er tør;
 • salt og sukker;
 • vand;
 • olivenolie;
 • solsikkefrø.

Madlavningsproces:

 1. Bland to slags mel (rug til 150 gram og hvede til 300 g) og sigt i en separat skål.
 2. Hæld 2 dele gær med varmt vand (270 ml), tilsæt 1 el. l. melblanding, samt salt, sukker. Forlade et stykke tid på et varmt sted. rug-hvede surdej
 3. Når gæren er dækket med bobler, hæld dem i det sigtede mel.
 4. Tilsæt olivenolie (1 spsk) samt frø.
 5. Dernæst ælt dejen, det skal stoppe med at holde fast i dine hænder. ælt dejen
 6. Placer den færdige dej, smurt med olie, i opvasken. Derefter dækkes med en klud og efterlades på et varmt sted i ca. 60 minutter. dejdragter
 7. Når dejen stiger, følger det fra den for at danne det fremtidige brød, læg det på bagepapir (det er tilrådeligt at smøre med olie).
 8. I midten kan beskeden skæres for at give det et behageligt udseende. Derefter drys de resterende frø. ælte dej og danne brød
 9. Dejen skal efterlades i yderligere 30 minutter på et varmt sted.
 10. Ovn til opvarmning 200 ° С.
 11. Dejen skal drysses med vand og sendes til ovnen i 40 minutter.
 12. Beredskab er ønskeligt til bestemmelse af skorpenes tilstand.

Rye-hvede brød er klar til gær i ovnen. Det skal lægges på risten og dækkes med et håndklæde, indtil det er klart.

Rye-hvede brød på surdej

rug-hvede brød på surdejOpskriften på sådant brød omfatter kun 3 ingredienser: to typer mel, vand og salt. Det giver en blid, moderat porøs struktur. Brød har en behagelig aroma og smag. Mange kulinariske eksperter rådgiver dem, der skal sætte dej på surdej for første gang, for at bruge endnu en komponent – gær. Men det er allerede et spørgsmål om smag.

Ingredienser til bagning af rug-hvede brødSå til forberedelse vil det være nødvendigt:

 • ruggærning;
 • rugmel
 • salt;
 • hvedemel;
 • vand.

Madlavningsproces:

 1. Klar ruggærning (600 g) bør være 100% fugtighed. Dens mængde skal svare til mængden af ​​mel af to slags. Fyld surdej i retterne. Bemærk, at surdejnen allerede skal være ved stuetemperatur.
 2. Tilsæt vand (350 ml) stuetemperatur (under ingen omstændigheder skal vandet være varmt) og blandes omhyggeligt. Tilsæt de resterende ingredienser til surdejen, dvs. to slags mel til 300 g, salt – til smag, men ikke mere end 1 tsk. Langt at ælte dejen er ikke nødvendig, det vil være nok, hvis melet er lidt fugtet.
 3. Lad dejen stå på et varmt sted i 30 minutter og dække det med madfilm. Bemærk at i filmen er det ønskeligt at lave et par små punkteringer, så dejen trækker vejret. Læg derefter dejen ud og begynder at ælte den. Tilsæt ikke mel til det, for ikke at ødelægge det fremtidige brød. Da dejen vil være tilstrækkeligt klæbrig og nybegyndere vil have svært ved at arbejde med det, kan du bruge en speciel scraper.
 4. Varigheden af ​​partiet er maksimalt 7 minutter. Læg derefter dejen til en korrektur i et stykke tid for fuld beredskab. For at gøre dette skal dejen lægges i en dyb skål, bestrødt med mel. Hvis dette ikke er gjort, holder dejen fast på tallerkenen. Dæk dejen med et håndklæde, lad det stå i denne tilstand, indtil det er dobbelt så stort i størrelse. Normalt tager det 2,5 timer.
 5. Skud overskydende mel og overfør dejen til bagningspapir. Forvarm ovnen til 250 ° C sammen med den tomme bakke. I bunden af ​​ovnen skal du sætte en beholder med vand, som vil skabe et dampbad til at hæve dejen under bagning.
 6. Dernæst lag brødet med bagepapir i et forvarmet bageplade og bage ca. 15 minutter med et dampbad. Temperaturen er 250 ° C. Hvis du ikke vil lægge ekstra retter med vand, så er der nok til at hælde et glas vand på bunden af ​​den opvarmede ovn for at skabe damp. Efter 15 minutter skal du fjerne dampbadet og fortsætte med at bage brød i 40 minutter ved en temperatur på 200 ° C.

brød er klar til at spiseFor at bestemme beredskab er det nok at banke på brødskorpen. I dette tilfælde skal lyden være tom. Skær aldrig brød på en gang. Giv ham tid til at “hvile”. For at gøre dette skal du lægge det på gitteret og dække med et bomulds håndklæde eller en anden naturlig klud. Hvis du bager brød på et bagplader, som beskrevet ovenfor, vil det knække med høj sandsynlighed, men dens smag ændrer sig ikke herfra. Hvis du vil undgå dette, skal du bruge formularen.

Andre opskrifter til at lave velsmagende og sundt rugbrød

Der er andre måder at lave rugbrød på. En af de mest populære muligheder er rug-hvede schweizisk brød. Det er særegent, at kakaopulver tilsættes til opskriften, så brødet får en karakteristisk brun farve. For dem, der foretrækker mere enkle metoder til bagning, er rug-hvede brød i en multivarker egnet. For at gøre dette er det nok at forberede dejen på den sædvanlige måde og derefter sætte den i multivarkeren og vælge “Baking” -tilstanden.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 78