Perunatulehdus

Hyvä hoitoMonet alkavat puutarhurit uskovat, että perunat eivät tarvitse erikoisosastoja – se kasvaa hyvin ilman sitä. Joillakin tavoin he ovat oikeita. Itse asiassa, jos maaperä on hedelmällinen ja sisältää riittävästi hivenaineita kasvien kehittämiseen, kysymys on siitä, miten ruokkia perunaa, sinun ei pidä huolehtia. Mutta entä jos pensaat eivät saa vitamiineja? Tällöin he voivat auttaa ruokkimalla.

Huomaa, että tarvittavia lannoitteita käytetään yleensä juuri ennen istutusta. Jos jostain syystä tämä hetki jätettiin pois, lehtimäinen päällystys tulee pelastamiseen. Niiden tärkein ominaisuus on se, että niitä ei tuoda maahan, vaan ne suihkutetaan yleensä perunapuutiin. Jotta lehdet päätyisivät, ravinteet jakautuvat nopeasti koko tehtaalle. Tämän menetelmän plus on se, että mukavat mikroelementit saavuttavat mukulat paljon nopeammin kuin tavallisella kevätlannoitteella.

Miten ruokkia perunoita itämisen jälkeen

Karbamidi (urea)Muutaman viikon kuluttua (14-20 päivää) perunoita voi ja pitäisi ruokkia. Tänä aikana laitos vaatii typpilannoitusta (esimerkiksi urea), mikä parantaa merkittävästi perunanharjun kehityksen vauhtia. Erityisen hyvin heijastuvat tällaiset lannoitteet kasveille, jotka ovat syntyneet myöhemmin ja ovat vähän myöhässä kehitystä. Lisäravinteiden tärkein vaatimus on noudattaa annostusta.

Varmista, että tuotteen rakeet liukenevat veteen. On välttämätöntä, että käsitellyt lehdet eivät saa kemiallista palamista.

Perunan kukinta-aika – monimutkaisen päällysteen aika

Perunan kukinnan aikaKun kukat alkavat muodostua pensaan, tarvitaan lannoittavia perunoita mineraalilannoitteella. Valmisratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan useita keinoja:

 • Ammoniumnitraatti (2 g);
 • kaliumkloridia (2 g);
 • superfosfaatti (käyttöohjeet) (20 g);
 • kupari vitriolia (0,1 g).

Kaikki aineosat liuotetaan 10 litraan lämpimään veteen, minkä jälkeen ne annetaan infusoida (täten yleensä 3 tuntia). Ajan lopussa liuokseen lisätään vettä (noin litra) ja kerätään sumuttimeen. Tällainen päällystys ei vain laukaisi kasveja kehittäviä prosesseja vaan auttaa myös estämään sienitauteja. Tämä saavutetaan kuparisulfaatin läsnäollessa siinä.

Mikä lannoittaa perunat mukuloiden muodostumisen ja kypsymisen aikana

Mag-Bohrin lannoiteErityisen tärkeä on perunan lehtijousitus mukuloiden muodostumisen aikana. Ne kyllästyvät kasvin tarvittavin hivenaineiksi, minkä vuoksi ei voi epäillä, että juuret kasvavat suuriksi ja maukkaiksi.

Siellä kulkee ruokinta kahdessa vaiheessa:

 1. Kun perunat kukoistetaan (tämän ajan kuluessa mukulat alkavat muodostua), ne tekevät lehtien pukeutumista mangaanilla ja boorilla. Ensimmäiset keinot parantavat mukuloiden makua, kun taas toinen auttaa estämään pohjakerrosten muodostumisen juurikasveissa. Jotta ei rasittaisi tarpeettomia ongelmia, on helpointa ostaa yleislannoite tälle ajanjaksolle – “Mag-Bohr”. Voit ostaa sen missä tahansa maatalouskaupassa. Pakkaus hinta (200 g.) On pieni – vain 35-40 ruplaa. Keinot riittää kauan – 10 litraa vettä tarvitset vain 1 rkl rakeita.
 2. superfosfaattiKun kuukausi on jäljellä ennen sadonkorjuuta (tämän ajan kuluessa mukulat alkavat kypsyä aktiivisesti), on aika leikata toisella lehtikerroksella. Perunan yleinen lannoite tänä aikana on fosforia. Tätä varten valintasi voidaan lopettaa tutulla superfosfaatilla. Se maksaa suunnilleen sama kuin “Mag-Bor” – 40 ruplaa. Totta, yksi nippu on välttämätön tässä. Sata tarvitsemme 400 g. tarkoittaa. Soveltamenetelmä on yksinkertainen: rakeet hajoavat tasaisesti perunan holkin lähelle. Toinen lannoitus mahdollistaa satoa suuruusjärjestyksessä.

Lehdetulppa: on tarpeen tietää

Hedelmöitys perunalastuihinLehtien päällystys tulee tehdä oikein. Jos et huomaa edes näennäisesti vähäpätöisiä vivahteita, voit jättää ilman satoa.

Joten tässä luvussa puhumme tärkeimmistä kohdista, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota:

 1. Ensimmäinen perunan päällystys istutuksen jälkeen tehdään noin 2 viikon kuluttua. Aiemmin tätä ei suositella.
 2. On huomionarvoista, että kehittyneemmät perunapuut absorboivat paremmin ravintoaineita, joita ei voida sanoa sairaista kasveista. Tämä johtuu siitä, että heikentyneiden pensaiden lehdet ovat tiheästi rakenteeltaan ja siksi työskentelyratkaisun tunkeutuminen niihin on rajoitettu.
 3. Perunanharjun prosessointi on parempaa pilvisenä ja tuulettomana säässä. Jos aurinko paistaa kadulla, ruiskutusta on lykättävä aamu- tai ilta-aikaan. Muutoin kasvit saavat lämpöä polttaa. Ja vielä yksi asia, jos sade ennustetaan, on parempi odottaa perunoiden lannoitteita – jotta liuos imeytyy vähintään 2 tuntia. Ilmakehän saostuminen voi häiritä tätä prosessia.
 4. Jos kadulla yöllä on negatiivisia lämpötiloja (pakkasia), pussien käsittelyä on lykättävä 2-3 päivän ajan.
 5. Lannoitemäärä riippuu suoraan perunatyypistä. Jos se on varhaista, se vie enemmän ravinteita sen täydelliseen kehitykseen kuin puoliväliin. Lisäksi aikaisin kypsytyvät perunat lajit vastaavat voimakkaammin lehtien pukeutumiseen, mikä tarkoittaa sitä, että niitä on hedelmöity yhä useammin.
 6. Epäilemättä hedelmällisen lannoituksen lisäys talouteen – tätä varten tarvitaan lannoitteita paljon vähemmän kuin lannoitteiden tavanomainen käyttö. Plus, lehtien päällysteen ansiosta kasvi kehittää immuniteettia, joka mahdollistaa erilaisten sienitautien vastustamisen.

Lopputulos sidosten lisäämisestäNiinpä lehtivihannekset voivat merkittävästi lisätä perunan saantoa. Ei ole välttämätöntä, jos lannoitteet tuodaan maahan keväällä. Jos tämä hetki on jäänyt huomaamatta, niin lehtimäinen päällystys voi tulla todellinen wand-zashchalochkoy. Yleensä yhteenveto edellä mainituista on mahdollista sanoa luottavaisin mielin, että on mahdollista kasvattaa maukasta ja terveellistä perunaa sivustossasi, vaikka aloittelijasi voi tehdä sen. Tärkeintä tietää, milloin ja mitä lannoittaa perunoita, ja myös milloin nämä toimenpiteet toteutetaan. Toivomme, että artikkeli auttaa sinua tässä.

Perunan mineraalinen ravitsemus – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 28