Hogyan biztonságosan és ízletes sózott sültburgonya a télen

sózott csipke a télenAz ételérték szerint a csipke csak kissé alacsonyabb a gombák királyaitól – fehér, gomba és mézeskalács, és a téli pohárban sózott gomba üdvözlő csemege. Ahhoz, hogy megkapd, meg kell találnod, hogyan kell felszedni a süteményt a télre. És kezdetben meg fogjuk győződni arról, hogy pontosan tudjuk, hogy milyen a boletus.

Ne vegyen olyan gombákat, amelyek eltérnek a leírásból. A nem ismert gombák fogyasztása súlyos mérgezéshez vezethet.

Hogyan lehet megkülönböztetni a sertést a többi gombától?

rezgő nyárfaA fiatal sapka csipke alakja egy kupak szorosan fel a lábát, a régi egyenes, és úgy néz ki, mint egy esernyő. A kalap vörös vagy piros narancssárga, sima, kissé bársonyos. A láb magas, szürkés mérleggel borított, enyhén rostos és üreges. A gomba hús sűrű, fehér, keserűség nélkül. A szünetben kék lesz. Apia megjelenik a nyár elején, és szeptember végéig nő. Kedvelik a lombos és vegyes erdőket, nyárfa ligeteket.

Hogyan készítsük el a gombát a pácoláshoz

gyűjtött gombát az erdőbenA boletus felvételéhez csak fiatal példányokat vegyünk be, az idősebbek jobban forrni vagy sütni.

Az összegyűjtött gombákat válogatják, tisztítják a ragadozó törmelékektől, levágják a gyökérrészt és kivágják a rothadt és féreg helyeket. Ezután átvisszük egy szűrőanyagra, és alaposan lemossák a hideg víz áramlását. Hagyja, hogy a víz leereszkedjen és törölközõre lehessen szárítani. Míg a gomba száraz, itt az ideje, hogy felkészítse az ételeket sózásra.

A pácoláshoz jobb egyfajta gombát venni, és nem keveredni másokkal. A begyűjtés után a gombák nem tárolhatók, ugyanazon a napon kell feldolgozni.

gombaszedés a pácoláshozA legjobb étel a gombaszedéshez egy tölgyfahordó, de minden üveg vagy zománcozott edény – edények, vödrök, serpenyők. A mosás előtt az edényeket alaposan megmossuk és forró vízzel leöblítjük. Most fűszereket kell készítenie. Tíz kilogramm sültburgonyára szükségünk van:

  • babérlevél – 20 gramm,
  • egy durva köszörülés só, amelyet nem jódoztak – 500 gramm,
  • bors aromás – 6-8 gramm.

A csipeget fokhagymával, kapormaggal, fekete borssal, fekete ribizli és tölgy levelekkel is felveheti.

Hogyan lehet sózni a cukrot?

gombaszedés a télreAhhoz, hogy megfelelően felvehessük a tésztát a télért, tudnunk kell, hogyan tárolják őket.

Ha a terméket a pincében tárolják, körülbelül +5 fokos hőmérsékleten, 50 gramm sót helyezünk kilogrammonként gombákra. A lakás tárolásához a só normája megduplázódik.

Az elkészített gombákat 15 percig forraljuk sós vízben, hideg vízzel mossuk és szárítjuk.

a csecsemő a bankokban a télenAz edények alján a gombákat és a fűszereket rétegekbe helyezzük, egymásba illesztve. Az utolsó réteg a fűszereket helyezte el, lefedte az egész felületet egy vászonszalvétával, és tetejére helyezte el az elnyomás körét. A gombák igája alatt folyamatosan kell tartani. Ha két nap alatt a savanyúság nem jelenik meg az elnyomás felett, a rakományt meg kell növelni. Körülbelül egy hónappal később a cukorrépa készen áll a fogyasztásra.

sózott csipke a hordóbólAz asztalon a gombát apróra vágott hagymával, friss petrezselyemmel, kaporral keverjük össze. Öntheti a tányér növényi olajjal vagy évad tejföllel.

Amint látjuk, nem könnyű felvenni a sört a télre, sokkal tovább fogják gyűjteni és tisztítani. De az eredmények biztosan tetszenek Önnek és családjának egy finom és illatos ételhez.

Videó recept a gombák szedéséhez a télen

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =