Незаменим десерт за зимата – конфитюр от морски зърнастец

конфитюр от морски зърнастецЗадушаване от морски зърнастец има редица полезни свойства. В допълнение, продуктът има богат, уникален вкус. Тази сладост може да се яде, едновременно да се лекува и да се укрепи здравето му. Сред популярните и любими сладки подготовки за зимата никой не може да се сравни с този еликсир по отношение на качеството, вкуса и полезните му свойства.

Прочетете за подготовката на конфитюра от конуси!

Всеки трябва да знае за ползите и вредите от конфитюр от морски зърнастец. От полезните свойства на деликатеса може да се отбележи следното:

 • намаляване на процентното съдържание на холестерол в кръвта;
 • нормализиране на налягането;
 • отлична превенция на атеросклерозата;
 • ефективно почистване на червата;
 • нормализиране на микрофлората на чревния апарат;
 • благоприятни ефекти върху чернодробните клетки;
 • подобряване на имунната система;
 • антибактериални ефекти върху устната кухина и лигавицата;
 • бързо възстановяване от настинки и вирусни заболявания, поради противовъзпалителни и антибактериални свойства;
 • лечение на дефицит на витамини;
 • лекуване на стомашни язви;
 • намалена висока телесна температура;
 • намалява риска от образуване на кръвни съсиреци в съдовете;
 • намаляване на вероятността от инфаркт или инсулт;
 • нормализиране на метаболизма.

Консерви от морски зърнастец могат да заместят целия комплект за първа помощ, особено през зимата, когато никой не е имунизиран срещу настинки и вирусни заболявания.

Нюанси на готвене

полезно ароматно конфитюр от морски зърнастецЗа да направите конфитюр от морски зърнастец се оказа най-полезен, ароматен и вкусен, трябва да знаете и да вземете под внимание малките кулинарии на готвенето. Вкусният десерт ще бъде най-полезен, ако го приготвите при температура не по-висока от 85 градуса по Целзий. Това означава, че не е необходимо да се вари. В противен случай всички витамини и ползите от бонбоните ще изчезнат.

Крайният резултат от приготвянето на деликатеси зависи не само от това как да се направи конфитюр от морски зърнастец, но какви плодове да се използват за това. Зрелите твърди плодове се използват, за да се направи конфитюр с цели плодове, а за конфитюр можете да вземете меки плодове. Те лесно се превръщат в каша.

За сладък десерт, за да имате красив и богат цвят, светъл вкус и мирис, можете да добавите малко количество други плодове, ядки или мед, тиква. Такъв деликатес няма да остави дори децата безразлични.

Между другото, готов сладко, за да опитате малко като ананас. Това, което прави вкуса по-дълбок, загадъчен. Плодовете на морски зърнастец, като правило, узряват още в средата на лятото. За да ги накараме да са по-сладки, ароматът е силен, трябва да изчакате до първото замръзване. Оказва се, че е време да се съберат плодовете – не преди края на септември, началото на октомври.

Как да подготвим морски зърнастец за конфитюр

подготовка на морски дарове за приготвяне на морски зърнастецПреди да започнете процеса на приготвяне на деликатес, трябва да приготвите плодовете. За това имате нужда от:

 • да оправя всички плодове;
 • без клонки, листа, стъбла;
 • смачкани плодове да хвърлят;
 • Измийте добре от прах;
 • поставете кърпа или хартиени салфетки;
 • дава на водата да се източи напълно, плодовете – да изсъхне.

Независимо от начина на приготвяне на конфитюра, трябва да се извършат тези стъпки.

Какви са рецептите за конфитюр от морски зърнастец?

буркани от конфитюр от морски зърнастецПри готвенето е обичайно да експериментирате постоянно, да се опитвате да комбинирате вкусове и плодове. Успешното преживяване на един човек бързо се разпространява и получава универсално признание. Така че конфитюрът от морски зърнастец няма рецепта за готвене.

Можете да направите конфитюр от морски зърнастец без готвене, съгласно стандартна рецепта, с добавяне на тиква, мед, ядки. Самите плодове могат да се използват както с кости, за да се получи конфитюр с цели плодове, така и да се поставят на сладко, за да се задръсти.

Коя опция е по-добра, всяка домакиня реши за себе си. Както казват – вкусът и цветът на един приятел не са!

Рецепта за морски зърнастец за зимата без готвене

сурово конфитюр от морски зърнастецНай-популярни са рецепти от морски зърнастец за зимата без готвене. Това е начинът, който максимално запазва витамините и полезните свойства на прекрасен продукт. Въпреки това, в този случай е необходимо малко повече захар, отколкото при готвене. Тази съставка служи като консервант и не позволява деликатеси да се влошат. Можете да готвите няколко буркана за зимата на морски зърнастец със захар без готвене като лечебен еликсир.

съставки за сладкоТова ще отнеме:

 1. 800 г плодове.
 2. 1000 грама захар.

Предварително изработените плодове трябва да се изсипят в тиган или емайла, покрити със захар.

Разбъркайте добре сместа и я разтрочете. Оставя се конфитюрата да стои няколко часа, докато захарта напълно се разтваря. Понякога можете да разбърквате и смачквате, за да смесите бързо съставките.

морски зърнастец със захарКогато захарта напълно се разтопи, консистенцията става прозрачна, може да се излива върху кутии. Трябва да съхраните такова лечение в хладилника.

Можете да смесвате плодове и захар с миксер или блендер. Това ще отнеме много по-малко време. Устройството обаче може да има голямо натоварване. Следвайте малките части, за да добавите захар и морски зърнастец към смесителя, разбъркайте, изсипете в голяма голяма купа. Всички части на конфитюра са добре, в дългосрочен план, струва си да се смесва и да се налива на кутии.

Съотношението на морски зърнастец със захар е важно да се спазва. Тъй като по-малко захар не може да поддържа сладостта достатъчно добре и ще се влоши.

Експериментирайте с количеството захар, което е възможно, само ако конфитюрът се огъне. В такива случаи можете да намалите или добавите количеството на тази съставка според вашите предпочитания за вкус.

Морски зърнастец за зимата с мед без готвене

конфитюр с мед и ядкиСамият морски зърнастец е склад за витамини и хранителни вещества. Въпреки това, конфитюрът от морски зърнастец за зимата с мед и ядки не може да се сравни с нищо. С този деликатес не са ужасна ангина, възпаление на устната лигавица, студени и вирусни заболявания и кашлица. Основното нещо е, че десертът е вкусен. Децата го ядат с удоволствие.

Необходимо е:

 1. 1000 грама морски зърнастец;
 2. 600 грама захар;
 3. 200 г мед;
 4. 200 г натрошени и белени орехи.

варено морско сиренеОтлепете и измийте плодовете в купа и добавете 0,5 чаши вода. Всички трябва да се затоплят в продължение на 5 минути, без да се заври. Сибиутът трябва да бъде избърсван и обелен. Добавете захар към сместа. Трябва да оставите съставките за един час, за да разтворите напълно захарта.

белени орехиПредварително нарязаните ядки трябва да се добавят към сместа и да се запалят. Изчакайте до врящия сладък десерт, гответе за 2 минути и го изключете. сладко конфитюр от морски зърнастец Оставя се да се охлади за около 5 минути. Изсипете мед и разбъркайте добре. Изсипете конфитюрата в стерилни буркани и затворете.

Проста рецепта за конфитюр от морски зърнастец за зимата

конфитюр за проста рецептаНай-простата рецепта за конфитюр от морски зърнастец за зимата е пет-минутна закуска. Спива на огън такъв десерт е само 5 минути, което е, което се дължи на името му. Благодарение на краткото време на топлинна обработка, всички витамини и хранителни вещества на продукта се запазват. Десертът не е много сладък, защото съдържа по-малко захар, отколкото в рецепти без готвене.

Това ще отнеме:

 • 1000 грама морски зърнастец;
 • 1200 грама захар;
 • 250 g вода.

Първо, трябва да подготвите сиропа. варива сироп Сварете сиропа и извадете от топлина. Пречистените плодове трябва да се изсипят в сладка вода и да се оставят за 3 часа. След това отново се запали. Пригответе конфитюра за варене и гответе за 5 минути на слаб огън, без да кипете. смесете моркови със сироп и го варете

Готовият десерт в горещо състояние се излива върху кутии и се затваря.

Конфитюрът от морски зърнастец може да бъде приготвен и с добавяне на ябълки. Това конфитюр е по-приятно и вкусно. Ябълките и плодовете могат да се вземат в еднакъв брой, като се вземат предвид техните собствени желания. Като правило, отделно е необходимо да се направи пюре от всяка съставка, след това се разбърква и се готви за няколко минути. Съхранявайте по-добре в хладилника.

Интересна информация:

 1. Себакът в Русия също се нарича сибирски ананас, тъй като вкусът на плодовете прилича на ананас.
 2. В прекрасния малък плод на оранжевата сянка се съдържат над 190 хранителни вещества. По друг начин малките плодове се наричат ​​свети плодове.
 3. По отношение на морски зърнастец се споменава както в древногръцките писания, така и в тибетските медицински текстове.
 4. Проучванията, проведени в Германия, показват, че морският зърнастец и черният дроб съдържат еднакво количество витамин В.12.

Прекрасните плодове от морски зърнастец трябва да са в храната на всеки човек. Те са в състояние да защитят организма от множество заболявания, да повишат имунитета и да осигурят доставка на хранителни вещества. В крайна сметка не е нищо, че морският зърнастец е включен в менюто на космонавтите.

Конфитюрът от морски зърнастец е достъпно и вкусно, което е достатъчно просто, за да готвите и съхранявате.

Видео рецепта за добавки от морски зърнастец

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 75