Ruoanlaitto syksyn astia – vihanneksia täytetyt maustekastikkeet

täynnä vihanneksia hapan munakoisojaTällä herkullisella ruokalalla on monia ihailijoita. Paitsi, että marinoitua munakoisoa täytettyä vihanneksia ja terveellisiä ja ravitsevia, ne ovat myös erittäin maukasta ja miellyttävä happamuus, joka näkyy parhaillaan käymistilassa, ja melko lisäämättä etikkaa.

Täytteen on parhaiten porkkanat ja tomaatit, valkosipuli faneille teräviä vähän, sekä erilaisia ​​herkullinen juuret, kuten persilja, palsternakka ja selleri. Mitä vihanneksia mieluummin, se on maku asia, kokeile erilaisia ​​vaihtoehtoja tai luo oma ainutlaatuinen resepti turkinmakkaroille, jotka pitävät meitä perustaksi.

Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti mihin tahansa pöytään ja se sopii täydellisesti sekä perunan että lihan kanssa. On myös mahdollista korjata tällaisia ​​munakoisoja tölkeissä pitkäaikaiseen varastointiin. Kuitenkin valmistuksen tämä ruokalaji on korkein keittoastia. Tosiasia on, että tölkit munakoisojen kanssa voivat yksinkertaisesti “räjähtää” fermentaatioprosessin vuoksi. On kuitenkin olemassa muita vaihtoehtoja sadonkorjuun munakoisoja varten talvena, mutta niistä myöhemmin. Ensin valmistetaan munakoisoa.

Älä valmista tätä astiaa suurissa osissa. Munakoiso menettää piquancy ja tulee epämiellyttävän hapan.

Tarvittavat ainesosat

ainesosat sadonkorjuuta vartenValmisteluun tarvitsemme seuraavat tuotteet (määrä lasketaan 1 kg munakoisolle):

 • itse asiassa munakoisoa (muuten, heitä kutsutaan myös “siniseksi”);
 • 2 – 3 kpl. porkkanat;
 • noin 100 g mausteisia juuria, joista puhumme edellä;
 • jos tomaattien lisäämisestä päätetään, niin pari keskikokoista kappaletta riittää;
 • 1 valkosipulin päätä (amatööri), on yleensä suositeltavaa valmistaa marinoituja munakoisoja valkosipulilla talvella, koska tämä kasvi auttaa vahvistamaan koskemattomuutta lumen aikana;
 • tapauksessa mausteita, tarvitset 1 tl. pippurimustetta tai 1 sipulia katkera pippuria, 1 rkl. l. maapähkinä ja pieni persikan persikka;
 • tarvitset suolaa, kiehuu munakoisoa tarvitset 2 rkl. l. 2 litraa vettä ja suolavedestä – 3 rkl. l. 1 litraa;
 • Useat persiljan varret ovat käyttökelpoisia sitomaan jo täytettyjä munakoisoja, samoin kuin tilliä ja laakereiden lehtipuita itkuun.

Askel askeleelta keittoastia

Ainesosat ovat valmiita, me valmistamme suoraan vihanneksia täytetyt sauerkrainaiset munakoisot:

 1. Keitä sinistä suolavettä (mittasuhteet on annettu yllä). Ennen kuin lähetät hedelmät kiehuvaan veteen, teemme parin piikkiä tynnyreissään haarukalla niin, että iho ei puhkeile ruoan aikana. lävistää vihannekset haarukallaKypsennysaika riippuu hedelmän koosta, keskimäärin kestää noin 10 minuuttia. Tärkeintä ei ole sulattaa! Voit tarkistaa valmiuden lävistämällä ihon haarukalla, jos se helposti lävistää, silloin on aika poistaa munakoiso. keitä munakoisoa suolavedessä
 2. Keitetyt munakoisot sijoitetaan improvisoituun puristimeen useiden tuntien ajan. Joten ylimääräinen neste ja hedelmättömyys. laittaa munakoisoa lehdistön alla
 3. Puristetut ja hieman litistyneet munakoisot leikataan puoleen, mutta loppuun asti, noin kolme neljäsosaa. Kaikki puolivalmiit lisäaineet ovat valmiita.
 4. Ruoan täyttö. Tätä varten jauhetaan porkkanat ja juuret rakeistimella, vapautetaan tomaatit iholta ja siemenistä ja loput hienonnettu. Sitten vihannekset laitetaan ulos, joku tekee sen eri pannuissa, mutta rikos ei tapahdu, jos kaikki vihannekset on haudutettu yhteen. Lopuksi lisätään mausteet (seos paprikat ja hienonnettu vihreät). vihannekset munakoisotäytteelle
 5. Hieroimme sinisiä leikkuupisteisiin valkosipulilla, esipuristetulla puristimella ja tavaraa täytteellä. Älä unohda viimeistä, se on hämmästyttävää! Valmis hapantamaan munakoisoa sitovia persiljaa. Jos et voi selviytyä varsien, ottaa yksinkertaisia ​​säikeitä ja sitoa munakoisoa heidän kanssaan, ei ole suuria ongelmia. täytetyt munakoisot, jotka on pukeutunut merkkijonoon
 6. Valmista suolakurkku. Tätä varten keitetään vettä ja lisätään suolaa (mittasuhteet on annettu yllä).
 7. Viimeinen vaihe. Ottaa pot jossa munakoiso meidän fermentoitu porkkana, valkosipuli ja muut ainesosat saavuttaa tila päällekkäin ensimmäisen pohjalevyn ja tilli kukinto laakeri, sitten tiiviisti pakattu täytetyt munakoiso ja täyttää jäähdytettiin suolaliuoksella.

suolakurkkua täynnä porkkanaa munakoisoaSuolavedessä munakoisojen on oltava 24 tuntia huoneenlämmössä ja vielä 12 tuntia jääkaapissa. Valmis! Voit kutoa. Bon appetit!

Jäljelle jäävä munakoiso munakoiso on poistettava suolaliuoksesta ja säilytettävä jääkaapissa lisäämällä vähäistä kasviöljyä.

Video resepti ruoanlaitto munakoiso porkkanoita ja paprikaa

Mahdolliset sadonkorjuun munakoisot talvella

Vihanneksia, kuten munakoisoa, kasvanut paljon, kaikki lasku ei ollut aikaa syödä, pitää niitä talven juhlia suosikki lautasen, esimerkiksi juhlava uudenvuoden pöydän.

Aloitetaan yksinkertaisimmalla menetelmällä, puolivalmisteiden syväjäähdytys. Pakastele munakoisoa edellä kuvatun keittämisen kolmannen vaiheen jälkeen. Talvella, kun saa vihanneksia pakastimesta, on helppoa tehdä loput keittovaiheista, koska porkkanoita ja valkosipulia ei ole.

Sulatus puolivalmiita tuotteita suositellaan jääkaapissa eikä huoneenlämmössä. Joten munakoisot eivät menetä muotoaan, eivätkä ne “dehydratoiduiksi”.

Ja nyt kypsennämme talvisin vihannesten kanssa täytetyt kattilatut munakoisot. Resepti on hieman erilainen kuin edellä.

Joten ainesosat ovat samat, mutta tässä tapauksessa valmistaudumme marinadiin suolaliuoksen sijaan. Tee näin, keitä 3 litraa vettä lisäämällä vain 2 rkl. l. suolaa, laakerinlehteä (5 kpl) ja pippuria (10 kpl). Lisäksi täyttöä ei saa hautua, sitä käytetään raaka-aineessa.

Jo täytetyt munakoisot on tiheästi asetettu kattilaan, kaadettu jäähdytetty marinaatti ja asetetaan sortoa kahden viikon huoneenlämmössä. Määritetyn ajan jälkeen voit yrittää, jos ne eivät ole tarpeeksi hapoja, voit jatkaa prosessia vielä yhden viikon ajan. Valmis munakoisot on varastoitava kellariin ja ilman jälkimmäistä jääkaapissa.

Perinteisen tapin säilyttää talven aihiot ystäville, voit suositella munakoisojen munakoisoa talvella tölkeissä. Tätä varten steriloidaan tölkit tavalliseen tapaan, laita sitten täytetyt munakoisot niihin, kaada marinadi ja heittää ne.

Kvasshenye munakoisot valkosipulilla ja persilalla – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 46