Begonia tigger krave

Min nabo solgte lejligheden, og da jeg flyttede til et nyt sted, uddelte hun mig en ung begonia kraveblomst. Jeg har ingen blomsterpotter hjemme, men denne plante er virkelig smuk, så jeg besluttede at forlade den. Fortæl mig, hvordan man passer ordentligt til begonia krave?

Begonia krave repræsenterer dekorative og blomstrende planter. Det har smukke lysegrønne blade med en lys fuzz på kanterne. Bagsiden af ​​arket er i røde årer. Voksende begonia i gennemsnit op til 60 cm, har en tykk krybende stamme. Blomstringen falder for det meste om vinteren, blomsterne selv er ikke store, rosa, hænger med børster (nogle gange op til 5 stykker) på toppen af ​​planten.

begonia krave

I hjemmet lever blomsten i gennemsnit ca. 3 år, men individuelle prøver kan leve op til 10 år med passende pleje af dem, nemlig:

 1. Korrekt udvalgt jord og gryde.
 2. Egnet belysning.
 3. Tilvejebringelse af det nødvendige vandings- og fugtighedsniveau.
 4. Overholdelse af temperaturregimet.
 5. Tidlig indførelse af plantenæring er nødvendig for planten.
 6. Blomstertransplantation efter behov.

Udvælgelse af jord og pot til plantning begonia

ung begonia

Kravebegonia vokser godt i løs jord. Til plantning af begonier er det bedre at forberede blandet jord:

 • 3 dele bladmark;
 • 1 del af sod land
 • 1 del tørv;
 • 1 del af sand;
 • 1 del af humus.

Gryden til begonia bør ikke være for stor, det er bedre at tage lidt trange. I en sådan gryde vil plantens rodsystem være begrænset til potens volumen, hvilket vil tillade overskydende vand at strømme hurtigere, og begonia selv vil få stor styrke til væksten af ​​den øvre bladdel.

Blomst belysning

blomstrende begonia

Begonia refererer til lysende planter, takket være solens stråler har den en lys farve på blade. Planten skal dog beskyttes mod direkte kontakt, da bløde blader bliver brændt og hurtigt tabt. Det ideelle sted for blomsterkrukken er øst- eller vestvinduet. Indholdet på sydvinduet er kun muligt om vinteren.

Tilvejebringelse af nødvendig fugtighed og vanding

voksen begonia

Begonia reagerer dårligt på for store mængder fugt, så vanding skal være moderat. I de varme sommermåneder bliver vandet lidt oftere, men ikke tidligere end det øverste lag af jord i gryden tørrer. Med vinterens fremkomst skal vanding minimeres, fugtning begonia kun for at holde jorden fugtig.

Spray planten anbefales også i de varme sommermåneder. For at skabe den nødvendige luftfugtighed kan du også lægge et glas med vand på vindueskarmet i nærheden af ​​potten.

Under sprøjtning kan du ikke lede vand til selve blomsten, fugt kun stedet omkring begonia.

Lufttemperatur

begonia med krøllede blade

Den mest passende temperatur til dyrkning af begonia er mindst 16 og ikke mere end 20 grader varme. Om vinteren er det bedre at placere en blomst nær balkonen, men under ingen omstændigheder under batteriet.

Begonia Gødning

Begonia hvert forår skal fodres med komplekse gødninger. Hvis der er mulighed for at tage en gryde til sommeren på gaden, kan du vand begonia med en løsning med tilføjelse af fuglefisk eller mullein.

Transplantation begonia

begonia reproduktion

Når potten er helt fyldt med rødder, skal begonia transplanteres i en større beholder. Det er bedre at transplantere en blomst om foråret, når den ikke blomstrer længere. Under transplantationen kan du forplante begonia ved at adskille en del af rodsystemet. Også planten gengiver godt med blad og petioles.

Video om, hvordan man plejer begonier

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 18