Gødning indendørs planter med aske: metoder og anvendelser

Jeg har brugt aske i lang tid, når man plantede kartofler, og for nylig rådede min nabo mig til at bruge den til blomster. Fortæl mig, hvordan man anvender aske til gødning af indendørs planter? Kan jeg sætte det direkte i jorden i en gryde?

aske som gødning til blomsterSom du ved, spiller organiske gødningsstoffer en vigtig rolle i udviklingen af ​​forskellige afgrøder, herunder blomster. De giver planterne det nødvendige lager af mikroelementer, for at de er tilgængelige og ikke kræver betydelige finansielle investeringer.

En af sådanne gødninger til indendørs planter er aske. Efter foråret eller efteråret beskæring af haven træer og buske, der er mange grene, der normalt brændes. Den resulterende aske er den perfekte base til organisk befrugtning af blomstrende og prydplanter. Efter indførelsen af ​​asken begynder at hurtigt assimileres, den har en rig mineralsammensætning og er fuldstændig harmløs for mennesker.

Hvordan kan jeg bruge aske til at befrugte blomster?

aske

Erfarne dyrkere anbefaler brug af aske til topdressing af potteplanter dyrket i rumforhold, som følger:

  1. Til fremstilling af næringsopløsning. Til 1 liter vand hæld 2-3 el. l. aske og stå i 7 dage, omrør lejlighedsvis. At ansøge om rodfodring.
  2. Til direkte påføring til jorden. Tilføj til substratet, når der plantes (transplanteres) blomster med en hastighed på 2 el. l. til 1 kg jordblanding. Til yderligere top dressing, tilføj til det øverste lag af jorden.

Ask som et middel mod skadedyr

askeopløsning

Som forebyggelse og bekæmpelse af små insekter, såsom bladlus, skal indendørs blomster sprøjtes med en opløsning baseret på aske. For at forbedre klæbende effekt tilsættes sæbe til opløsningen. Store blade prøver kan behandles på et ark – tør forsigtigt dem med et stykke klud gennemblødt i en opløsning. Blomster med små blade bare pander med aske.

Proceduren skal udføres om aftenen, og derefter et par dage for at undgå at få sollys på planterne og ikke sprøjte dem med vand.

Hvordan virker aske på indendørs planter?

øverste dressing af aske

Som et resultat af befrugtning af farver med aske:

  • jordstruktur forbedres, hvilket gunstigt påvirker væksten af ​​afgrøder;
  • fotosyntese aktiveres, og næringsstoffer strømmer hurtigere ind i blade og knopper af blomster;
  • der etableres en vandbalance
  • øget resistens mod sygdomme og skadedyrsskade.

I hvilke tilfælde kan blomsterne ikke behandles med aske?

Det anbefales ikke at befrugte med aske indendørs blomster som sur jord (anthurium, azalea, indendørs cypress), fordi aske har egenskaben om at reducere surheden.

Derudover må du ikke bruge aske til gødning:

  • når plantesygdommen med interstitiel klorose
  • med et overskud af kalium i jorden;
  • tidligere end 3 uger efter befrugtning med nitrogenpræparater.

Du kan ikke anvende carbamid, gødning og nitrat sammen med aske, samt mineralgødning af nitrogen-fosfat.

Gødning indendørs blomster med askebaseret løsning – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 70 =