Hvordan man korrekt laver en græsplæne på lerjorden?

Fortæl mig, men hvordan har du det rigtigt at lave en græsplæne på lerjorden, hvis før dette websted ikke blev plantet helt med nogen plantekulturer og ikke blev behandlet ved hjælp af havemaskiner?

Opdelingen af ​​plænen med en græsplæne er den bedste måde at udstyre et tilstødende område for at skabe en hyggelig atmosfære på hele det private plot, for at give dig selv og alle tæt på et vidunderligt sted for hvile og rekreation. Men at muligheden for at være stolt af græsplænen ikke blev kun ønske, og de brugte anstrengelser og finansielle aktiver ikke blev spildt forgæves, er det nødvendigt at tage sig af korrekt forberedelse og plotplanlægning for såning.

Egenskaber af lerjord

Hver ejer, mest sandsynligt i den vide, hvilken slags jord er karakteristisk for hans websted. Lerjord er bredt fordelt i Rusland. Hovedproblemet ved dyrkning af sådanne områder er, at jorden med det overvejende indhold af lerhaler har temmelig lave fertilitetsindikatorer. Dette gælder for haveplantager, det vil sige frugt- og bærafgrøder, blomster, buske og almindelige græsplanter.

lerjord

Også lerjord er kendetegnet ved følgende egenskaber:

 • temmelig vanskelig og problematisk behandling;
 • forhindrer den fulde udvikling og vækst af de fleste planteafgrøder;
 • på trods af høj ernæringsmæssige præstationer, har dårlig permeabilitet;
 • blokerer næsten strømmen af ​​nyttige stoffer og vand til plantens rodsystem;
 • Det vigtigste problem ved alle lerområder er den udtalte stagnation af vand og som følge heraf udseendet af putrefaktive fænomener.

Det er værd at bemærke, at frøplanterne af kirsebær, hindbær og jordbær ikke kun er svære at vokse på sådanne steder, men dør bogstaveligt talt med den mindste udsmugtning af jorden.

Grundlæggende arbejder på dyrkning af lerområder

I tilfælde af tydelig lerjord i dit område skal der udføres en fuldskala-fase forberedelse af stedet for såning af frø af den fremtidige græsplæne. Det er svært at rette op på den nuværende situation, men det er helt muligt, hvis vi nøje nærmer os løsningen på dette problem. Spørgsmålet om, hvordan man korrekt laver en græsplæne på lerjorden, kan generelt henvise til udviklingen af ​​stedet. Lerjord er katastrofale ikke kun for græsplanter, men for enhver form for plantager.

Så du bør være bekymret på forhånd om at foretage nogle tilpasninger af webstedets struktur:

 • arbejde på slibning af området eller et sted til plænen. Essensen af ​​arbejdet er at blande den tilgængelige jord på stedet med rent sand. Proportionerne observeres bogstaveligt en til en;
 • tilsætning til jorden en tilstrækkelig mængde tørv, tørvblanding og næringsstof humus;
 • hele området af stedet til organisering af plænen er placeret i et plan med en vis lille vinkel på ca. 2 til 3 °. En sådan metode vil sikre en effektiv udstrømning af akkumuleret vand;
 • planlægning og genopbygning af drænsystemet.

Organisering af dræningssystemet på stedet

Med forbedringen af ​​lerarealer er det muligt at organisere to typer af dræning: overflade og dybde. Særligt problematiske vådområder tillader til tider driften af ​​begge systemer samtidigt. Den mest almindelige måde at redde webstedet mod overdreven stagnation og vandopbygning er at skabe et system med afløb.

Deep drainage system

Dybdrænning muliggør rettidig bortskaffelse af grundvand på grund af jordtrykets virkning på det stigende vandindhold. Som følge heraf skubbes vand simpelthen til jordens overflade. For effektiv drift af dyb dræning er det nødvendigt at organisere et helt system af specielle rør kaldet afløb.

afløbssystem

Effektivt afløbsarbejde skyldes flere faktorer:

 • sekvens af installationsarbejder;
 • planlægning og genskabelse af et struktureret kanalsystem på hele webstedet
 • Placering af kanaler må ikke udføres mere end en meter dyb;
 • overholdelse af den anbefalede hældningsvinkel, hvis individuelle værdi bestemmes afhængigt af reliefen i denne sektion
 • Afløbene er lagt på et tidligere dækket lag af sand.

I tilfælde af at arbejdet med dyrkning af territoriet blev foretaget forkert eller ikke fuldt ud sået, vil afgrøderne snart dø, og på stedet for det udviklede sted vil der være en overflod af ukrudt, f.eks. Sedge eller kløver.

Video: Vi så græsplænen med egne hænder

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 80