Orchid transplantation: hvordan man gør det korrekt

Fortæl mig, hvordan korrekt at transplantere en orkidé? Min skønhed har boet hos mig i to år, og i løbet af denne tid er vokset meget – busken falder lige ud fra potten, og lange luftrødder spredes ud i alle retninger. Jeg vil ændre sin pott, men jeg er bange for at skade hende. Hjælp eller bistå råd eller råd, tak.

orkide-transplantationAlle indendørs blomster har brug for en periodisk transplantation, og orkidéen er ingen undtagelse. Tiden går forbi, og en lille busk vokser, den bliver trængt i en gammel gryde, og på et år eller to kan substratet ikke længere levere epifyt med ernæring, på trods af fodringen. Hvis du ikke ændrer jordens blomst og ikke øger pladsen til udvikling, begynder det at smerte og visne. Hvordan korrekt at transplantere en orkidé og når det er bedre at gøre?

Transplantationstid overførselstid

Det er bedst at transplantere orkideer om foråret, når vækstprocesserne aktiveres. Forårstransplantation orkidé overfører let og hurtigt tilpasning til nye forhold.

Det sker imidlertid ofte, at der ikke er mulighed for at vente til foråret, og for at redde blomsten er det nødvendigt at forstyrre det om efteråret eller vinteren. Følgende tegn indikerer, at en orkidé har brug for en akut transplantation:

 • udseendet af mug på overfladen af ​​substratet;
 • bustning af bushen;
 • forfald af blade eller rødder.

I sådanne tilfælde er ventetid fyldt med konsekvenser, og der er ikke noget punkt i at vente på forårstiden.

Hvis der er et akut behov for at transplantere en blomstrende orkidé, så skal et par dage før proceduren skære blomsten – planten skal have alle kræfterne til at genoprette, og han vil kun tage dem, og der er risiko for at miste planten.

Orchidplantning trin for trin

I vækstprocessen er orkidets rodsystem tæt sammenflettede fragmenter af cortexen, så det er nødvendigt at udføre proceduren meget omhyggeligt og konsekvent, nemlig:

 1. Embrer rosettet med fingrene, tag busken ud af gryden sammen med jorden. Hvis du ikke gør det på en gang, kan du gå rundt i plastbeholderen og klemme den med dine hænder. Ellers skal vasen skæres eller ofres af flere rødder, hvis potten er stram. vi får en orkidé
 2. Skyl alle rødder under vandhanen og frigør dem fra barkens rester – og fra den gamle jord kan du slippe af med, og rodenes tilstand vil være tydeligt synlig. vask
 3. Ved hjælp af sakse skærer du alle trådformede og glatte rødder – den første har tørret op, og den anden – rottet, og der vil ikke være nogen gavn af dem. Hvis rygsøjlen halvt rottede, skær kun den beskadigede del. Der bør kun være sunde rødder – elastisk og grøn. omskæring
 4. Tørre og gulede nederste blade skal også fjernes. For at gøre dette skal du skære arket sammen i to dele og skrue forsigtigt af hver.
 5. For at forhindre rodrotterne i en opløsning af kaliumpermanganat.
 6. Stænk alle sektioner med knust aktivt kul. gylle sprinkling
 7. Lad orkidéen på ca. 6-8 timer tørre godt.
 8. Når busken er tørret, læg lidt afløb på bunden af ​​potten og monter orkidéen i midten. Det er kun for at fylde rødderne med frisk substrat, forsigtigt fordeler det mellem dem ved hjælp af en pind. Stramning af barken er ikke nødvendig, for ikke at beskadige blomsten – over tid vil han tage en “behagelig pose”, og om nødvendigt kan jorden tilføjes. orkidéplantning

Når en orkidé transplanteres med et stort antal luftrødder, kan nogle af dem placeres i en gryde, især hvis hovedrodsystemet er blevet alvorligt beskadiget og afskåret, men det er ikke nødvendigt at skubbe dem alle i vasen.

Transplanteret busk i de første to uger skal lægges på et skyggefuldt og køligt sted (højst 20 grader varme). Den første vanding kan udføres ikke tidligere end 5 dage efter proceduren ved nedsænkning.

Video instruktion om transplantation af orkideer

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 44