Plant asters på frøplanter: Når du kan begynde plantning

Fortæl mig, hvornår skal du plante asters på frøplanter? Jeg købte rapsfrø, men jeg er bange for, at buskene ikke har tid til at blomstre med al sin herlighed – vi er ofte allerede meget kolde i august.

Hvornår skal man syge asters?Sådan simpelt i udseende, men fuld af charme flerfarvede hoveder aster – den hyppigste bosiddende i havens senge. Ikke lunefuldt, let at pleje, rigeligt blomstrende, årlige storblomstrede og søde små stauder … Hvad mere kan en blomsterhandler ønske? Men de kan ikke beundre deres blomstrende ikke alle og ikke overalt, men alt fordi aster har en meget lang vegetationstid. Selv den tidligste sort tager mindst 3 måneder at dyrke en smuldrende frøbuske og bundne knopper. I de nordlige regioner har asters ikke nok sommer og varme til blomstring, så kulturen er vokset i en frøplanteform.

Selv i den varme syd vokser blomsten gennem frøplanter, hvilket gør det muligt at tilnærme blomstringstiden og endog tidsindstillet det til en bestemt dato.

Hvornår kan du plante asters på frøplanter? Før man går i gang med såning, er det nødvendigt at tage højde for sådanne nuancer:

  • regionalt klima
  • sort tilbehør.

Specifik timing for såning i udvalgte områder frøplanter aster

Frøplanter aster er i rummet i gennemsnit ca. 2 måneder. Dette er den tid, det tager at frøene stiger, og planterne vokser godt. Så i slutningen af ​​foråret, når varmt vejr sætter ind og jorden opvarmes, flyttes buskene til blomstrengen. I princippet er disse blomster koldt resistente nok til at vokse i ethvert klima, men det vigtigste mål med plantemetoden er lidt anderledes – at bringe blomstringen tættere på.

Afhængigt af hvor blomsterne vil blive dyrket, flytter landingstiden lidt eller nærmer sig:

  • i de centrale regioner kan frøene allerede sættes i begyndelsen af ​​marts;
  • i Uralerne er det bedre at udsætte såningen til slutningen af ​​måneden;
  • på de sibiriske udgange og overhovedet at overføre landing i april.

Hvad angår de varme sydlige regioner med en længere sommer, er det muligt at plante asters på frøplanter i begyndelsen og i slutningen af ​​foråret, i maj, bare i sidstnævnte tilfælde vil det blomstre om efteråret.

Variationsforskelle i såning frø aster

Hver sort har sin egen vegetationstid. Tidlige arter af asters har brug for op til 3 måneder for at danne knopper, derfor for at opnå tidlig (sommer) blomstrende, er det mere hensigtsmæssigt at så frøplanter i marts. Men frøplanter af sene sorter af planter, der blomstrer midt om efteråret, kan du sikkert plante i maj.

Med andre ord, jo tidligere aster skal blomstre, jo tidligere kan det sås, og omvendt.

Hvornår og hvordan man så planterne asters – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5