To måder at plante morgenen ære af søde kartofler og grundlaget for blomsterpleje

Når jeg købte frø, fangede jeg en pakke morgenkrydde med søde kartofler med smukke violette blade. Fortæl mig hvordan man plante ipomeu yam og tage sig af blomsten. Er det muligt at så frø direkte på en seng eller skal du først dyrke frøplanter?

morgen herlighed yamIpomeyu sød kartoffel ved højre kan kaldes en universel plante. Dens smukke blade i form af et hjerte eller sprawled lobes har en række farver, og krøllede skud vokser i en frodig liana op til 5 m lang og fletning rundt omkring. Lige imponerende er blomstringen af ​​morgenen herlighed, når blå, blå, lilla eller lilla knopper vises i form af tregner midt om sommeren. Men ud over det dekorative udseende har blomsten stadig en kulinarisk værdi – de fleste sorter er spiselige, og i mange lande bruges knolde, blade og skud til mad. morgen ære

I vort hjemland er blomsten oftest dyrket til dekorative formål, både som en have og indendørs plante. Plantning og omsorg for morgenens herlighed af søde kartofler er ikke en besværlig forretning, fordi det også er ukontrollerbart og vokser godt med minimal pleje.

Måder at plante

Frømultiplikation er en af ​​de mest tilgængelige metoder til dyrkning af åg af sød kartoffel. Frø kan altid findes i butikken, mens stiklinger stadig skal søges. Du kan så frø på to måder:

  1. Umiddelbart ind i det åbne land. Dette skal ske tidligst anden halvdel af maj, da morgenen herlighed er meget termofil og tidlige spirer kan dø af tilbagevendende frost. Afgrøder bør være sjældne, det er tilrådeligt at lægge frø på en gang i hullerne til flere stykker, hvis det er nødvendigt, vil skud i fremtiden blive tyndt. morgen ære
  2. På spirer. Afhængigt af den specifikke region kan frø plantes i slutningen af ​​marts og i april, da plantene vokser meget hurtigt. Frøer på en gang for at lægge ud på særskilte kapaciteter, da ipomey dårligt overfører hyppig transplantation. Du kan flytte kimplanterne til en seng i den tidlige sommer, når det varme vejr er etableret. Mellem buskene skal der være en afstand på 20-30 cm. Græsmosplanter

Morgenen herlighed er høj nok spiring, men for at fremskynde spiringens spæk skal frøene gennemblødes en dag før såning.

Hvordan pleje? morgen ære

Morgenens ære af søde kartofler vil ikke medføre problemer for blomsterkulturerne. Pleje af hende er enkel og består i sådanne procedurer:

  1. Overdreven vanding ved første gang (ca. en måned), og derefter – moderat. I den konstante fugtige jord begynder morgen ære at smerte.
  2. Indførelsen af ​​ammoniumnitrat i perioden med aktiv vækst, kompleks topdressing (uden kvælstof) i den spirende fase og potashtop dressing – sen sommer, når knoldene modner.
  3. Installation af støtte til krøllede væv.
  4. Periodisk beskæring af svage og syge grene. Have Ipomoe, overvintrer i jorden, du skal skære til vinteren og igen – om foråret.

I områder med kolde vintre udgraves morgendagens buske, der vokser på blomsterbedet, om vinteren, efter at have skåret den ovenstående del af jorden og ind i stuen eller vokser en blomst som årligt såning frø årligt.

Video om voksende morgen herlighed yam

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 35