Tre måder at dyrke terry kosmei fra frø

Jeg har en kærtegn i nærheden af ​​huset med enkle blomster. Jeg plantede det ikke specielt, buskene blev givet til os fra de tidligere ejere efter køb af stedet, og siden da er de blevet angrebet. Og den anden dag fik man lige ved et uheld i blomsterhandlen et glimt af en bred vifte af blomstrende blomster. Jeg kunne ikke modstå og købte en taske. Fortæl mig, hvordan man kan vokse en fleece fra frø, og hvornår er det bedre at plante dem?

Terry kosmeyaTerry Cosmia – den smukkeste art af uhøjtidelig blomst kommer fra de varme troper, som med stor succes har taget rod i det lokale klima. Planten tilhører familien af ​​astroider, blomstrer i juli-august, og dens blomsterstand, med en diameter på 5 til 12 cm, minder om noget imellem en astra og en fyldt kamille. Farvning af farverne på samme tid er den mest forskelligartede – her er der både lyse farver (hvid, blød pink) og mættede farver (mørk rød, lilla). Selve bushen kan, afhængigt af sorten, være kompakt (op til 50 cm) eller temmelig høj op til 1,5 m. Bladplader er faktisk næsten som vild kamille – meget smuk, delikat og luftig.

I naturen forplantes planten selv ved selvsåning. Hjemme er terry cosmea vokset fra frø, og når plantet afhænger af såningsmetoden. Det kan være:

  • såning frø i åbent terræn;
  • frøsåning på frøplanter.

Til såning er det nødvendigt at tage frø ikke mere end tre år siden. Så mister de signifikant deres spiring.

Vi sår til blomsterbed

kærtegner på blomsterbedet

Kosmeya terry er så uhøjtidelig, at frøene kan såes straks til sengen, mens både om foråret og om vinteren:

  1. Forår såning. Du kan gøre det allerede i april, når hele sneen smelter. Det er nødvendigt at grave klumbaen op. Lige på jordens overflade, efter hver 40 cm, lægges flere frø i grupper og presser dem lidt på jorden. At falde i søvn oven på jorden er ikke nødvendig, ellers kan skud ikke blive gennemført. Når kimplanter vokser op, klipp dem om nødvendigt og forlader den stærkeste busk.
  2. Efterårsåning. Frøene bliver bedst sådd sidst på efteråret. Land under plantningen graver også op, så jorden blev løs. Såningsteknologien ligner fjeder en.

Ved såning af frø inden november vil de spire og dø fra frost, så det er vigtigt at observere tidspunktet for efterårets plantning.

Seedbed metode

spirefrøplanter

Frø af en kosmece på frøplanter gør det muligt at nærme en blomstringstid i 1-1,5 måneder. For at gøre dette skal du i marts fylde den lave kapacitet med næringsstoffer og løs jord, fugte det rigeligt og læg frøene ovenpå uden sprøjtning, men lidt dybere ind i jorden med din finger. Dæk beholderen med en film og læg den på et varmt og lyst vindueskarm. Når planterne vokser, dykker dem ind i separate kopper og vokser ved en lufttemperatur på ikke over 18 grader Celsius.

For at undgå pluk kan frøene straks sættes i kassetter eller små beholdere med 2-3 stykker.

På en seng af kimplanter plantet, når den når 6 cm i højden, i begyndelsen af ​​juni.

Video om voksende cosmei

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 68