Konvektiolämmittimen periaate

Ilmastointilaitteiden markkinat kotiin ja toimistoon ovat moninaisia. Merkittävä osa laitteista on eri tyyppisiä lämmittimiä. Katsotaanpa, miten konvektorin lämmitin eroaa tämän laitteen toiminnan periaatteesta.

Kolme lämmönsiirtoa

Lämmön siirto lämpimältä esineeltä kylmään tapahtuu kolmella tavalla:

  1. Suora lämmönsiirto on suora lämmönsiirto, kun esineet tulevat kosketuksiin erilaisten lämpötilojen kanssa. Lämmönsiirto tapahtuu Brownian-molekyylin liikkeen ja energiansiirron aikana molekyylien törmäyksessä. Lämmönvaihtoperiaatetta käytetään sähkökäyttöisissä kuumalevyissä.
  2. Mitä korkeampi lämmitetyn kohteen lämpötila on, sitä aktiivisempi on energian siirto säteilyllä. Tätä ilmiötä käytetään infrapunalämmittimissä. Ero tällaisen lämmityksen välillä: se ei lämmitä ilmaa, vaan esineitä, jotka saavat säteet.
  3. Kolmas lämmönsiirto on konvektio eli lämmön siirto kuumennetun ilman kautta.

Harkitse, miten konvektiolämmitin toimii.
Sen toiminta perustuu ilman konvektioon. Lämmitetty ilma laajenee, muuttuu kevyemmäksi ja nousee, ja kylmä ilma laskeutuu. Lämmityselementti sijaitsee kotelon sisäpuolella, jossa on aukoissa alemmat ja yläosat. Kylmä ilma tulee laitteeseen alempien aukkojen läpi; Lämmitysprosessin aikana ilma laajenee ja poistuu ylemmän aukon kautta. Huoneessa on äänetön ilmankierto ja lämpötila nousee vähitellen.

Ilman virtaus konvektorin läpi

Konvektiolämmittimen ekologinen periaate

Tämän laitteen eduista ovat turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Sähköiset konvektiolämmittimet toimivat seuraavasti.

Kotelon sisällä oleva lämmityselementti on turvallinen, sen tehokkuus määräytyy suuren lämmitysalueen ja ilman virtauksen oikean suuntaan. Lämmittimen koskettaminen ei voi aiheuttaa polttamista. Lämmittimen kohotettu lämpötila ei ole niin korkea, että aiheuttaa kemiallisia reaktioita ilmassa. Tämä tarkoittaa, että huoneen happea ei polta, hiilidioksidia ja typpioksidia ei muodostu.

Jos vertaamme tuulettimen ja lämmittimen lämmittimen, on huomattava, että tuulettimen lämmitin lämmittää huoneen nopeammin, mutta se käyttää elementtejä, jotka kuumennetaan korkeisiin lämpötiloihin ja pahentavat ilmastoa.

Konvektorinlämmitin ei ole niin nopea, vaan ympäristöystävällinen.

Konvektiolämmittimen periaate on pitää vakaa lämpötila

Jos lämmitintä olevalle kylmälle ilmalle on riittävän korkea lämpötila, sähkövirta kytkeytyy pois päältä hetkeksi. Tätä prosessia valvoo elektroniikka. Lämpötila-anturi sijaitsee kotelossa, tieto siirretään automaattiseen laitteeseen, joka kytkee sähkövirran syötön päälle tai pois päältä. Tällainen järjestelmä poistaa huoneen ylikuumenemisen. Jotkut lämmittimet sisältävät digitaalisen ilmaisimen, joka näyttää huoneen lämpötilan.

Kuinka konvektiolämmittimet toimivat syksyllä ja talvella?

Konvektiolämmittimen maksimiteho on 2 kW. Tämä riittää ylläpitämään mukavan huonelämpötilan, joka on korkeintaan 20 neliömetriä, edellyttäen, että ikkunan ulkopuolinen lämpötila ei laske alle nollaa. Tällainen lämmitin on tehokas lämpötilan laskun aikana.

Talvella kylmällä säällä 2 kW: n teho ei riitä lämmittämään tilaa. Konvektiolämmitin ei korvaa keskuslämmitystä, mutta se voi toimia lisälämmönlähteenä pakkasen aikana.

Tehon lisäksi kiertoveden tilavuus on tärkeä rooli tämäntyyppiselle lämmittimelle. On tarpeen muistaa, miten konvektiolämmitin toimii: sen läpi, kiertämisen aikana huoneen ilma on läpäistävä. Yleisesti hyväksytään, että joka kymmenen neliömetriä kohti tarvitaan 1 kW lämmittimen kapasiteettia. Jos huoneen pinta-ala on yli 20 neliömetriä, niin yksi lämmitin ei voi tehdä – niiden on oltava vähintään kaksi.

Onko mahdollista lisätä lämmön tehokkuutta asentamalla tiiviisti suljettuja ikkunoita ja ovia? Yleensä ilmaa lämmitetään tehokkaammaksi, mutta ilman koostumuksen hygieenisiä normeja voidaan rikkoa. Ongelmana on, että tiettyä ilmamäärää ei voida jatkuvasti tallentaa asuinrakennukseen, ilmanvaihto on välttämätöntä. 20 neliömetrin pinta-alaltaan 20 kuutiometrin tuntikeskiarvoa tarvitaan. Jos huoneeseen saapuva ilma kulkee konvektorin läpi, ihmiset eivät tunne äkillistä jäähdytystä huoneessa.

Konvektiolämmittimien suunnittelu ja suunnittelu

Konvektiolämmittimet näyttävät litteiltä paneeleilta. Niillä on merkittävä sivupinta ja pieni paksuus. Rakenteellisesti nämä laitteet jaetaan seinään ja lattiaan.

Seinälle asennettu versio säästää tilaa. Kotelon miellyttävän valon väri vaikuttaa siihen, että lämmitin sopii luonnollisesti sisätilaan.
Lattiarakenteessa on sen edut: lämmityspaneeli on asennettu pyöriin, lämmitintä voidaan liikuttaa huoneen ympärillä.

Video lämmittimien käytön periaatteesta (3,30 min)

Video kondensaattoreiden tuotanto- ja käyttöperiaatteista

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =