Fælles Have ukrudt

ukrudt i landetDet er meget vigtigt at kunne skelne ukrudt fra dine blomster, hvis kun fordi skadedyr skal bortskaffes. Voksende afgrøder i haven, du under alle omstændigheder vokser og ukrudt på samme tid. Bemærk, at nogle af dem (for eksempel marihuana, mælkebøtter, portulac) kan spises, når de er unge og ømme og dyrkes i en zone, der ikke er blevet behandlet med pesticider.

De mest berømte ukrudt

Vi vil fortælle dig om almindelige skadelige planter, så du let kan se på svindlere i din have.

fingeraks

fingeraksDenne plante tops listen over skadedyrspytter i Amerika. Den hurtigt voksende enårige ukrudt reproduceres af frø og fremstår mellem midten af ​​foråret og slutningen af ​​sommeren, når jorden er opvarmet. Det vokser godt i tørt varmt klima. Begynd at væge croissant straks, som du vil bemærke dets udseende. Grave en ukrudt med rødder ved hjælp af gafler eller dække med sort film. Lad det ikke formere sig.

For at forhindre problemet, opdele kampen i to faser. I det tidlige forårsmel fra majsgluten (et organisk herbicid) anvendes. På dette tidspunkt af året er jorden stadig kold, og crabgrassen er svagere. Hver gang denne årlige fremgår af frøet, og herbicidet forhindrer spiring, og dermed forhindrer ukrudtet i at udvikle sig. Genså græsplænen om efteråret. Dette vil give det nye græs mulighed for at vokse, inden næste sommer igen angriber ukrudtet.

Den bedste beskyttelse mod crabgrass er en sund, tæt græsplæne og jord med den korrekte pH-balance (7,0-7,5). Flerårig rajgræs er en fremragende mulighed. Det giver også insektkontrol, da det udstråler et svagt naturligt toksin, der dræber små fluer. Crabgrass vokser godt i kompakte græsplæner, så behandling med hydrogenperoxid 3% i andelen af ​​en halv liter med 9 kvadratmeter. m. græsplæne vil hjælpe med at udrydde den irriterende plante.

Mar (Amaranth)

amarantEnårig ukrudt reproduceres af frø og kendetegnes af en karakteristisk fleshy hovedstængel af rød farve. Han ses i slutningen af ​​foråret eller i den tidlige sommer og kan lide varmt vejr. Prøv at luge blomsten, før den begynder at blomstre.

For at forhindre udbrud af ukrudt dækker haven område af vinteren mulch, og i det tidlige forår grave en god jord. I processen kan du medbringe nye frø af mari, så det er bedst at pakke op jorden igen. Dæk jorden med fem lag af en våd avis, og dryss en mulch med et 15 cm låg.

Amaranth er spiseligt. I juni kan de unge blade af planten og bør spises, da de er meget nærende.

Du kan gemme disse vitaminerige urter samt gulerødder og rødbeder, så tilsæt til salat eller kog som spinat. Indfødte amerikanere bruger sort marini frø som mel til bagning.

vejbred

vejbred

Denne hårdføre flerårige multiplicerer med frø og vokser i enge, græsgange og græsplæner. Det kan vises på et hvilket som helst tidspunkt af året. Riv planten for hånd og ødelæg den.

morgen-herlighed

morgen æreEn årlig plante reproduceres af frø eller dybe vandrette rødder. Den blomstrende vin spirer i den sene forår og er mærkbar hele sommeren. Selv om blomsterne ser attraktive ud, kan morgen ære blive et alvorligt problem i varmt vejr, da det hurtigt spredes. Prøv at luge græset før blomstringen.

Hvid mar

hvid marDenne hurtigt voksende år er fordelt på frømetoden. Om sommeren suger græset aktivt fugt ud af jorden, så fjern det så hurtigt som muligt. Brug en skarp hakke til at rense haven af ​​denne plante.

Pyritei krybende

sofa græsGedden er en stand af flerårigt græs. Dens artikulerede, lange halmformede rhizomer danner en kontinuerlig dækning på jorden, hvorfra nye skud vokser. Prøv at grave denne ukrudt, så snart du bemærker det i haven. Forplantet af frø.

mælkebøtte

mælkebøtte

Kendt for deres lyse gule blomster og hævede kugleformede hoveder, er mælkebøtter en af ​​de mest genkendelige arter af haven ukrudt. Tandede blade af denne flerårige er spiselige og nogle gange brugt i salater på grund af det høje indhold af vitaminer og mineraler.

For at trække ud mælkebønden, tag den fast ved bunden og hold den forsigtigt, indtil den dybe rod skyller helt ud af jorden. Alternativt kan du bruge en håndskovl til at grave en ukrudt. Prøv at fjerne hele mælkebøtterotten med det samme, da enhver del tilbage i jorden kan vokse igen.

portulak

portulakDenne en-årige plante formeres af små sorte frø og fragmenter af stammen. Uret ses i slutningen af ​​foråret – den tidlige sommer og nyder varmt vejr, såvel som rig frugtbar jord. Propolite eller træk den perforerede whisky, så snart du ser det, og ødelæg det. Et skadeligt plante kan i mange år bo i dit land.

Shepherds taske

hyrde pungEn blomstrende enårig græd elsker dejligt vejr, og dets gulbrune frø kan overleve lang tid i jorden i lang tid. Prøv at fjerne denne plante, før den spreder frøene.

Nu ved du, hvordan man skal håndtere ukrudt, og hvordan man skelner dem blandt nyttige planter på dit websted. Husk at skadelige afgrøder skal fjernes hurtigt og hensynsløst. Så jorden vil være frugtbar, og haven – godt vedligeholdt.

Ukrudtsbekæmpelse – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2