Kuinka kasvattaa ja kasvattaa matoja kanoille

jauhot mato kanojenKanat pitävät erittäin paljon jauhoista matoista – he syövät niitä yksinkertaisesti upealla nopeudella. Siksi talouden vuoksi monet omistajat yrittävät kasvattaa tätä elävää ruokaa itseään – mikä voi olla parempi kuin ottaa pysyvä ja vapaa terveiden proteiinien lähde lintuilleen.

Kuitenkin monet yrittivät kasvattaa matoja päättyvät ennen niiden alkamista. Kuvittele, että olet ostamassa laatikkoa, jolla on epätavallisia eläviä olentoja, tule kotiin, irrota kansi ja on joukko kouruja. Nervit eivät kestä kaikkia. Jotkut paniikissa heittävät laatikon kanafileihin, lintujen suuren ilon – koko joukko herkullisia herkkuja!

käsi ruokintaanErityisen herkät luonnot palaavat ruokkimaan kanoja kuivattujen matoilla – tässä tapauksessa ei enää tarvitse huolehtia siitä, että ne alkavat ryömiä ja ryömiä. Kuitenkin on olemassa enemmän pysyviä ihmisiä, jotka eivät menetä toivoa kasvattaa omia jauhomatojaan. Tämä artikkeli on tarkoitettu heille.

Kananmunien omistajat, joilla on pitkäaikainen menestys musta-beetle-kuoriaisen (jauhojen aterian) siitosrotujen kokemuksesta, jakavat hyödyllisiä neuvoja. Ne kasvattavat niitä erityisissä “tiloissa” – kolmen tason muovisäiliöissä. Jokainen taso on suunniteltu hyönteisten elinkaaren tiettyyn vaiheeseen.

Mustahalkokaskuoren (jauhojauhon) elinkaari

jauhotSykli koostuu useista vaiheista:

 1. Juurikkaiden kovakuoriaiset munivat munia. Inkubointijakso kestää 1-4 viikkoa, jonka jälkeen toukat kuoriutuvat munista.
 2. Toukkien vaihe (kutsutaan jauhojen matoja) kestää 8-10 viikkoa.
 3. Sitten matoista tulee pupae ja alkaa asteittainen metamorfoosi kuoriaisiin. Tämä prosessi voi kestää 1-3 viikkoa.
 4. Muodostuneet kuoriaiset elävät 4-16 viikossa.

Kuten näette, jauhosuihkun elinkaari kestää useita viikkoja, joten vie sinut jonkin verran tarjoamaan kanoille tarpeeksi lempiruokaa. Lisäksi sinun täytyy jättää muutamia matoja muuttumaan kovakuoriaisiksi – elinkaari on toistettava koko ajan.

Miten varustaa “maatila” matoille 

mato tilallaLaitetta varten tarvitaan kolme tason laatikkoa.

Pohja laatikko

Aseta elävät mealworms (pimikkökuoriaisten toukat) seoksessa kerroksen paksuus on vähintään 2,5 cm, joka koostuu maissista, vehnästä ja kaurajauhoa (jauhettu tai muiden viljojen, joka on on kaapissa). Laita vihannekset tai hedelmät siellä kosteuden lähteenä. Varmista, että ylimääräistä kosteutta ei ole, muuten hajoamisprosessi alkaa. Täysin sopiva:

 • puoli omena;
 • puoli peruna;
 • lehtiä salaattia, kaalia tai selleriä.

Lisäksi laitat laatikkoon puoli kpl munaa tai useita pahvia paloja – matoilla halutaan piilottaa sen alla ja ryömi ympärilleen.

Kerran kuukaudessa puhdista laatikon pohja ja korvaa viljasiseos tuoreena. Muovitulpilla säännöllisesti sihdata jauhot alareunassa löytää koteloita ja siirrä ne yläluokka, jossa ne lopulta muuttuvat kovakuoriaiset.

Top-laatikko

Yläruutuun haluat leikata pohjaan ja korvata se verkko, joka mahdollistaa munat kovakuoriaiset putoaa keskelle laatikkoon. Olisimme voineet tehdä ilman verkkoon, mutta vikoja usein tappavat ja syövät koteloita, joten niiden erottaminen avulla voit pitää paremmin kirjaa muutosprosessin kovakuoriaiset. Jotta katsella metamorfoosi (transformaatio), se ei koskaan saa tylsää! Pupa, jonka olet osoittanut yläluokka, lopulta muuttua kovakuoriaisia ​​munansa. Pupae eivät syö tai juo, mutta virheet täytyy antaa salaattia lehdet ja laittaa pohjalle puolikkaat tai pahvinpalat paketteja munia, jotta he voivat piilottaa niiden alle.

Keskikenttä

Keskimäärin laatikon tulisi olla sama sekoitus jauhoja ja vihanneksia, ja että piironginlaatikko, jotta toukat haudottu – ateria matoja voisi syödä. Kun he ovat tarpeeksi vanhoja, aloittakaa heille antaminen kanoille.

Älkää unohtako jättää matoja pohjakotelon täyttämiseksi, jotta ne kääntyvät ensin pupaeiksi ja sitten kuoriaisiin. Näin ollen elinkaarta ylläpidetään jatkuvasti.

Täten keskimääräinen laatikko käytät syöttää mealworms ennen kuin antaa niiden kanojen, alempi – jalostukseen ja erottamalla matoja koteloita, top – muuntamiseksi pupae ja kovakuoriaisia ​​munansa.

Voit myös Kuivaa jauhotmatot tulevaa käyttöä varten tai säilytä niitä jääkaapissa. Tämä estää madojen muuttumisen pupaeiksi ja säilyttää ne toukina. Uskokaa, kanat rakastavat tätä ruokaa missä tahansa muodossa – elää, kuivataan tai jäähdytetään! 

Super matoja

kuivia matojaYstäväni pitää lintuja ja myös kasvattaa matoja heille. Kerran, kun hän lähti lomalle, minun piti huolehtia heistä. Matoja oli monikerroksisessa kontissa eikä enää näyttänyt niin kauhealta. Kaikki minun tarvitsee vain lisätä vihanneksia, jos ne päättyisivät. Myöhemmin ystäväni jakoi kokemuksensa kasvavista matoista. Tässä se mitä hän sanoi:

“Kun kerran näin sivuston näistä monitasoisista säiliöistä, jotka kokeneiden kanan omistajien mukaan ovat erittäin käteviä matoja lisäämään. Joten aloin istuttaa jauhotyylin toukat. Mutta matelijat söivät matoja sellaisella salamannopeudella, ettei minulla ollut aikaa kasvattaa niitä. Nyt olen rodun super matoja. Ne ovat hieman erilaiset – madot / kovakuoriaiset ovat suurempia ja matelijat soveltuvat paremmin – niillä on pehmeämpi eksoskeletoni, korkeampi kosteuspitoisuus ja ne pilkkoovat paremmin. Olen varma, että kaikki nämä edut ovat hyödyllisiä kanoille.

Supermatojen jalostusprosessi vie vähän kauemmin. Kokenut, huomasin, että porkkanat ja kihara kaali ovat paras lähde kosteutta heille. Molemmissa tuotteissa on runsaasti vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä matelijoilleni. Lisäksi mädäntyäkseen ne eivät muodosta muotia, eikä tuoksua ole. “

Joitakin hyödyllisiä tietoja:

 • musta kuoriainen kovakuoriainen on ihanteellinen lämpötila 21-27 ° C;
 • Kasvun aikana jauhot matoilla kuorivat eksoskeletonia, yli 10 kertaa 2 kuukauden elinkaaren aikana;
 • Kuolleita kuoriaisia ​​ja matoja on ajoittain poistettava säiliöstä;
 • Musta-kuoriainen kuoriainen asettaa keskimäärin 500 munaa kerrallaan, joten on
 • ovat valmiita valtava määrä matoja, kun alat kasvattaa niitä!

Video kasvatusmatoista kotona

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 43