A gyökeres dugványok üvegházának kialakítása

üvegház a gyökeres dugványok számáraA faiskolákban és természeti mezõgazdasági központokban az ültetõanyagok gyökeresedését speciális üvegházakban végzik. Egy kis terület kertjében üvegházat készíthet a gyökeres dugványok számára. Ezzel a termesztési módszerrel a kifejlett gyökérrendszerrel rendelkező csemeték aránya jelentősen megnő.

Készítsen üvegházat a virágok gyökeresedéséhez vagy a művelt növényekhez nagyon egyszerű. Az ilyen üvegházak építésénél három szabályt kell betartani:

  1. Használjon árnyékhálót az üvegház fedésére. Ez egy különleges, kis cellákkal ellátott fedőanyag. A rács az üvegházba körülbelül 30% -ot ad a napfénynek. Ez a mutató optimális a legtöbb kultúra gyökeresedéséhez.
  2. Telepítse az üvegházhatású permetezõket vízhez, hogy köd hatása legyen. Ez növeli a növény túlélési arányát és a gyökérrendszer kialakulásának sebességét. Annak érdekében, hogy minden ültetési anyag megalapozott legyen, telepítse az automatizálási rendszert a vízellátó rendszerre.
  3. Helyezzen további gerendákat az üvegház ívjére, ami erősíti a szerkezetet. Ezenkívül az ilyen gerendák az “árnyékhálóktól származó vakok” funkcióját látják el. Ez biztosítja, hogy az üvegházat szellőztetni lehessen.

Az üvegházban lévő terület betonozható. Ez lehetővé teszi a konténerek és műanyag dobozok gyökeres vágását, ami nagyon alkalmas a palánták állandó telephelyre történő szállításakor.

Ha a dugványokat közvetlenül az üvegházba gyökerezik, készítsen külön lyukakat a növényekre. Az ilyen lyukakat fel kell tölteni egy termékeny talajkeverékkel, amely egyenlő arányban homokból, rothadt trágyából és levélterületből áll.

Üvegház keret

Az üvegházat egy fadoboz védi, amely forgácslapból készülhet. A dobozt polipropiléncsőből ívekkel csavarták. Használjon továbbá egy fából készült gerendát, amely háromszög formájában van rögzítve. A kapott sarokba húzza meg a központi gerendát. A vízsugaras fúvókákat erre a sugárra csavarják.

Két másik gerendát rögzítenek a középső gerenda két oldalán, 25 cm távolságra. Ezek szükségesek az árnyékhálózat fenntartásához. A tojóhéj burkolatához számos horgot rögzítenek a háló rögzítéséhez.

Automatikus öntözőrendszer

Miután az üvegház vázlata készen van, árnyékrács borítja. A háló alatt egy tömlőt használnak a víz permetezéséhez. Automatikus öntözőrendszer használatához a páraérzékelőt be kell szerelni a melegágyba, és egy elzáró szelepet kell felszerelni a vízellátó rendszerre.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 54