A hippeastrum gondozása otthon

gippeastrum otthonA Hippeastrum otthon olyan, mint egy zöld virág. Ez a növény gyönyörűen virágzik az ablakpárkányon. Mint minden hagymás növény, a hippeastrum a pihenőidő alatt felhalmozódott erőket is virágzik. Ez az időszak ősszel vagy télen történik, a virág jellegétől függően. Annak érdekében, hogy a növény virágozhasson, a pihenőidő alatt az öntözés csökken, a talajba foszfort és káliumtartalmú műtrágyákat vezetnek be, és a gippeastrumot tágas edénybe is átültetik.

Télen a nitrogénműtrágyák nem alkalmazhatók a talajra, mert a hippeastrum nem lép be pihenőidőbe. Folytatja az aktív növényzetet. Az új virágszárak és levelek gyorsan elfogyasztják az izzóban felhalmozott tápanyagok teljes mennyiségét. Két évszak alatt az üzem meghalt és meghal.

Hogyan helyezzük el a növényt nyugalmi állapotba

Szeptember közepén – október elején a hippeastrumnak pihenőidőt kell megtennie, amely körülbelül két hónapig tart. A növény zöld tömege fokozatosan elhalványul. Ha ez nem történik meg, a zöld leveleket kétszer kell behajlítani, és rögzíteni kell. A tápanyagok beáramlása számukra csökkenni fog, és a virág légi része elvesik. A hippeastrumos edényt el kell távolítani az ablakpárkányról, és mélyen be kell helyezni a szobába, hogy leállítsa a vegetatív folyamatot.

A Hippeastrum gyorsan felépül és új kocsányokat képez, ha egy nagyobb, termőtalajjal teli, foszfortartalmú és kálium-műtrágyákkal megtermelt nagyobb fazékba ültetik át őket.

Hippeastrum bevezetése az aktív növényzet időszakában

A pihenés állapotától kezdve a hippeastrum március elején jön ki. Ebben az időben aktív növényzet keletkezik, és a növénynek bőséges öntözésre és megtermékenyítésre van szüksége. Ezt három tényező jelzi:

  • az új pedikulák gyors növekedése;
  • az izzó átmérőjének csökkenése;
  • a talaj száradása és a tömítések megjelenése rajta.

Az aktív növényzet időszakában a virágot a palettába öntik, hogy elkerülhető legyen az izzó eltörése. Az öntözést háromnaponta végezzük. Hetente egyszer egy teáskanál ásványi és nitrogéntartalmú műtrágya kerül a talajba. A virágzás felgyorsítása érdekében egy teáskanálnyi szuperfoszfát egyharmada hozzáadásra kerül a talajba, kéthetente szilárd formában kerül bevezetésre.

A virág három kocsányt alkot, amelyeken a rügyek lesznek. A virágzás során nem szükséges a hipperastrum takarmányozása.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 38