Авокадо костни ползи

камък от авокадоАвокадо съдържа повече от 30% полиненаситени мазнини, които имат положителен ефект върху човешката храносмилателна и нервна система. В пулпа има антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките.

Кулинарните експерти смятат, че кората на авокадото е негодна за консумация, тъй като съдържа вещества, наречени “танини”. Те правят вкуса на семената на авокадо горчиви.

В големи дози танинът е отрова за хората, но ако смажеш авокадовата кост и я използваш като хранителна добавка за сладки храни, ще се възползваш огромно от авокадо.

Композиция от камък от авокадо

Костта на авокадото съдържа голямо количество витамини и минерали. Комплексът от витамини се състои от:

  • витамин РР;
  • витамин В2 и В6;
  • каротен;
  • витамин F;
  • витамин Е.

Високото съдържание на цинк и магнезий прави праха от авокадо камък естествено средство за нормализиране на сърдечното налягане. Учените от Бразилския национален университет, след многобройни експерименти, стигнаха до извода, че костта на авокадо съдържа 70% от общия обем антиоксидантни вещества. Той има голямо количество калий и фосфор.

Уникално свойство на семената от авокадо е намаляването на съдържанието на калий, когато плодът узрява. За да получите максимално количество калий, отстранете камъка от незрелия авокадо.

Ползи за сърцето и употребата му в медицината

В трошен камък на авокадото се съдържа голямо количество разтворими фибри, което е жизненоважно за хората със сърдечно-съдови заболявания. Разградените влакна предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, подпомага отделянето на холестерол от организма, както и резорбцията на холестеролните плаки.

Костният авокадо на прах съдържа вещества, които имат антитуморен ефект, така че този прах се използва като основа за съвременните лекарства. Тези лекарства се използват за намаляване на доброкачествените тумори и язви.

Козметични продукти на базата на камък от авокадо

В Япония, прах от авокадо кост се използва за изпичане и маски за лице. Високото съдържание на витамини ги прави отличен анти-стареене агент. Използва се за заглаждане на бръчки и груби повърхности на кожата. Редовните козметични процедури, използващи авокадо на прах ще дадат на кожата си здрав блясък.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1