Az örökké virágzó begónia termesztése a dugványokból

növekvő örökzöldi begóniaA Begonia evergreen nem csak a beltéri virágtermesztők körében népszerű. Nyári kert vagy virágágyás díszeként szolgál, mivel teljesen indokolja a nevét. A bukott virágzat helyett újak lesznek, és így folytatódnak az egész szezonban.

Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy reprodukálja az örök virágzó begónia, hogy egy új növény a dugványok. Leggyakrabban a régi növény megújítására használják, különösen a téli időszak után, amikor az ablakpárkányon lövöldözik a fényt. Egy virágból néhány új begóniát kaphat, amely ismét aktívan nő, és kérjük a virágokat.

Hogyan kell megfelelően vágni a vágást?

A begónia egy vastag, húsos szár, amely nagy mennyiségű nedvességet tartalmaz. Ezt figyelembe kell venni, ha a gyökeres vágásokat gyökerezik.

A legtöbb virágüzlet tanácsolja a begónia gyökeresedését a vízben. De gyakran egy ilyen kísérlet véget ér a bomlásban, mert maga a szár félig vízből áll. Ezért jobb, ha a földön idegenkedik.

Nem lehet gyökeret friss vágott vágás, akkor hagyja el egy ideig lefekvés, így a helyét a vágás megszáradt és szigorítani. Beltéri növényeket is fel lehet termeszteni, ha a gyümölcslé cseppjei nem jelennek meg a kivágásból.

Ha a rúd jelen van a felső lövésnél, akkor azokat el kell távolítani, mint az alsó levelek. Csak levonják a feleslevet. Az ültetés előtt a szárat növekedési stimulánsokkal kell kezelni, mint például a Kornevin.

Talajkészítés

A begónia szaporításával könnyű tápanyagot kell biztosítani a virágzó növények számára. Ha nem tudsz különleges talajkeveréket kapni, saját magad készíthetsz, kevergetve:

  • kerti táj;
  • humusz;
  • némi homok.

A pohár alján feküdt egy réteg expandált agyag, majd öntsük a talajt.

A sikeres gyökeresedés feltételeinek megteremtése

A begónia gyorsabb futtatásához gyökeret hozhat létre, ami üvegházi körülményekhez vezethet. Ehhez tegyen üvegedényt, vagy vágott műanyag palackot. A begónia azonban gyökerezik és menedék nélkül.

Pot helyezett egy meleg jól megvilágított helyre. Időnként permetezni, nem engedve a talaj szárítását, hanem nem önteni.

Ehhez jó a permetezőpisztoly használata. Amikor egy új vese megjelenik az alaplap sinusszájából, akkor gyakrabban kell vízkezelni.

Javasoljuk, hogy nyáron erős fiatal bokrot helyezzenek el az utcára vagy átültetni a virágágyásra. A szabadban a növény fejlődik és aktívan virágzik.

Az egyre virágzó begónia reprodukálása a dugványok-videóval

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =