Барбекю барбекю от диска на колата

барбекю грилЗа да направите барбекю грил в сайта си, можете да използвате стар автомобил диск. Диаметърът му е идеален за инсталиране на решетка. Този фурнир е направен със заваръчна машина. За да го изградите, ще ви трябва:

  • автомобилен диск;
  • четири железни ъгъла;
  • желязна пръчка.

Ако дискът на автомобила е ръждясал, той трябва да бъде покрит с грунд или боя и след това да изсъхне за няколко дни. След боядисването се закрепва върху четири крака, които са направени от метални ъгли.

Ъглите също могат да бъдат фиксирани с панти на прозорците и няколко болта, пробиващи дупки за тях в корпуса и краката на диска. По този начин ще имате капацитет за въглища. Самостоятелно направено барбекю от тухли в следващата ни статия!

Подобряване на бризьора

Фабричните дискови отвори са твърде големи, така че капацитетът се преобръща и се варе с метален прът или парчета от железен лист.

В случай, че искате да осигурите допълнително сцепление, използвайте метален прът.

Големите въглища няма да падат през дупките, заварени с пръчка. Поради силния вятър, дървесината и въглищата в такава печка напълно изгарят.

Поради достатъчно големи празнини пепелта се издухва. Дизайнът може да се подобри, като се направят няколко дупки в диска на доменната пещ, а останалите – плътно приготвени.

По периметъра на автомобилния диск можете да направите триъгълни процепи за шишчета с помощта на българин. За стабилността на конструкцията, заваръчните метали стоят на краката.

Предимства и недостатъци на строителството

Тъй като за производството на такова съоръжение за барбекю се използват предимно стари части, цената на барбекюто е минимална. Трябва да закупите само грунд или боя. Всички останали материали могат да се намерят в гаража ви от всеки шофьор.

Също така, предимството на барбекюто е, че размерът на купата за въглища е идеално пригоден за фабриката за барбекю. Можете да използвате решетка от фурна, то е устойчива на топлина и лесна за почистване.

Плюсът на мангалата е нейното тегло и мобилност. Такава инсталация за барбекю може лесно да се премести около обекта.

За недостатъците на инсталацията за барбекю може да се отдаде на малката площ на купата. На такъв фурнир не можете да изпържите цяла риба или голямо парче месо. На диска не могат да се поставят повече от четири шишчета шиш.

Този недостатък може да бъде коригиран чрез прилагане на устройство от микробус или камион. Такъв капацитет значително ще увеличи теглото на конструкцията, а за стабилност е необходимо да се използват не четири, а осем метални ъгъла.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =