Bezrossadny måde at dyrke kål på

kål under emhættenDe fleste gartnere plantede kål på deres plot. Det vokser enten uafhængigt og såmer frø i det tidlige forår i beholdere med deres videre transplantation til en have seng, eller de erhverver allerede frøplanter, der allerede er klar til transplantation i det åbne marked.

Men nogle håndværkere, der ønsker at spare tid og reducere mængden af ​​arbejde, skal du bruge denne metode til plantning af kål, så usædvanlig. Det betyder, at frøene såes direkte ind i det åbne jord, straks til et fast sted. Hovedmetoden ved denne metode er, at fremtidige skud skal dækkes ovenfra med en hætte til at skabe det mikroklima, der er nødvendigt for frøspredning og videreudvikling af frøplante. For at evaluere alle fordelene ved metoden er det værd at være bekendt med finesserne ved såning af kål i jorden under emhætten.

Hvordan man korrekt forbereder brøndene, så frøene er steget?

Ganske ofte gartnere, der bruger en frøløs måde at såge kål på, står over for sådanne vanskeligheder som dårlig frøspiring. Selvfølgelig kan årsagen til et sådant problem være og substandard frø materiale. Men i de fleste tilfælde kommer kål ikke fra det faktum, at der under sårteknikken forstyrres. Så meget er frøene meget små, og hvis de simpelthen hældes i hullet, så kan de med vandet sive i jorden sammen med vand, hvorfra det er praktisk taget umuligt at bryde igennem til toppe.

Derfor er brøndene til frø bedst udført med en lille flaske, ikke med saft. For at gøre dette forstærkes bunden af ​​flasken i jorden, rulle den så jorden bliver tampet.

Så frøene af kål lige efter regnen. Hvis nedbør ikke forventes, skal haven være godt nippet.

Frøsåning

I de tampede brønde sættes 3-4 frø af kål. I princippet er et hul designet til en enkelt plante, men bare hvis det er bedre at plante med en margen.

Næste, hver brønd med frø:

  • drys med humus i stedet for jord og tramp det lidt;
  • dække toppen med en hætte og tryk den med jorden, så den ikke blæser væk af vinden.

Som emhætte kan du bruge plastflasker med afskåret bund eller engangsbriller. I sidstnævnte er det nødvendigt at lave et hul i bunden.

Når du bruger et glas med et hul i hullet, skal det først sprøjtes oven på jorden eller dækkes af fleece.

Egenskaber ved pleje af kimplanter

Under kappen vil spire af kål være indtil nok til at vokse op, og det vil blive trængt. Indtil da skal frøplanterne ventileres regelmæssigt, åbner huller i kopper eller afskruer hætterne i flasker.

Hvis alle frøene kommer op i hullet, skal du forlade den stærkeste spire og skære resten med saks. At trække ud under alle omstændigheder er det umuligt, ellers er der risiko for at beskadige rødderne og den resterende plante.

Hvad angår vanding, er det nok at fugte jorden rundt på emhætten. Det er ikke nødvendigt at fjerne det, fordi vandet under alle omstændigheder vil trænge ind i flasken og nå plantens rødder.

Plantning af hvidkål i jorden under emhætten – video

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1