Електрически мигащ бойлер

Водонагревател AtomИзтичащият електрически бойлер е устройство, което е проектирано да загрява малко количество вода. С помощта на това отоплително устройство можете удобно да се мият съдовете, но да вземете комфортен душ или бързо да напълните ваната е почти не реалистично. Температурата на отоплителната вода е от 40ох От C до 60ох S.

Производителите произвеждат модели на бойлери с електрически нагреватели. Също така произвеждат модели на устройства с нагревателна серпентина. Заедно с налични някои модели допълнителни аксесоари, като например дюза за миене на съдове или пластмасови клапан с масажен душ главата за удобно измиване на ръцете.

Нагревателният елемент може да бъде нагревателен елемент с магнезиев анод, разположен вътре в тялото на бойлера. Също така, една или две метални пластини могат да изпъкнат нагревателните елементи. Такива нагревателни пластини много бързо изгарят и бойлерите се провалят.

Избор на нагревател за течаща вода

При избора на поточен бойлер трябва да обърнете внимание на гаранционните условия, допълнителното оборудване, нагревателния елемент и защитната група.

Много е важно водният нагревател да е оборудван със сензор за водоснабдяване. Този датчик автоматично изключва захранването към отоплителните елементи.

Тази функция спестява енергия и предпазва отоплителните пластини от повреда, а пластмасовите части се топе. Някои електрически мигновени бойлери са оборудвани с термометър за измерване на температурата на водата и дисплей за настройка.

Монтиране на мигновено бойлер

За да инсталирате течащ електрически бойлер, трябва да свалите задния капак на устройството и да регулирате нагревателния елемент за определена температура на нагряване. След това е необходимо да маркирате дупките за фиксиране на електрическия бойлер. Болтовете за закрепване се предлагат в две версии: пластмасови нитове или неръждаеми метални копчета. В първия случай бойлерът е монтиран със силиконов велкро. За монтаж на метални бутони, пробийте дупки с перфоратор или сондаж.

На входа за студена вода трябва да се монтира спирателен вентил. На гърба на бойлера се отрязва дупка за циркулационната тръба, която е необходима за охлаждане на пластмасовите части. Върху извода за гореща вода е монтиран маркуч, устойчив на горещи въздействия. След това е инсталиран препарат за миене на съдове, снабден с нагревател.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 36 =