Háromhetes csirkék tartalma

a három hetes csirkék tartalmaA baromfitenyésztőknél a napidíj és a három hetes csibék is vásárolhatók. Az inkubációs állomáson termesztett három hetes csirkéket Newcastle-betegség és más vírusos megbetegedések ellen vakcinázzák. Három hétig a “kiindulási” takarmányon tartották őket, és jó növekedési potenciállal rendelkeztek. Az ilyen csirkék megszerzését követően megfelelő életkörülményekkel kell rendelkezniük:

  • megfelelő élelmiszert felvenni;
  • melegítővel felmelegedni vagy felszerelni egy meleg szobában;
  • Telepítse a madárházba, ahol csirkéket tartanak, mellbimbó ivók.

A csirkéket a hálópadon lehet tartani. Ez egyszerűsíti a koporsó vagy az egyes cellák tisztítását. Amikor a csirkét fűrészporon tartják, naponta cserélni kell az alomot, de egy ilyen alomnál a csirkék melegebbek lesznek.

A brood tisztaságának fenntartása nagyon fontos. A baromfitenyésztésben vásárolt csirkék hajlamosak a bélbetegségekre, a vakcinákra, amelyek nem léteznek. Betegessenek, például kokcidiózisban.

A csirkék táplálási alapja

A három hetes koruktól a csirkéket át kell vinni a “kezdő” takarmányból a hizlaló étrendbe. Ez a takarmány nagy mennyiségű fehérjét és rostot tartalmaz, ami felgyorsítja a csirke izomtömegének növekedését, és jó hatással van a csirke emésztőrendszerének fejlődésére is.

A “kezdő” takarmány összetétele a csirkék esetében azonos, kivéve néhány adalékanyagot. A csirkék, csirkehús-hús fajták és a tojótyúkok gabona keverékei különbözőek. A termelők hízó takarmányt állítanak elő, amely csak egy fajta csirke számára alkalmas.

A broilereknek nagy fehérjetartalmú és premixes kevert takarmányra van szükségük – biológiai adalékanyagok. A Nonsushkam kalcium hozzáadásával gabonakeverékre van szükség, és a húshús fajták csirkei jóak a kevert takarmány emésztésére, nagyobb mennyiségű rostanyaggal.

A ház felmelegedése és a fogva tartás feltételei

A házban tartsa a hőmérsékletet 22 ° C-onOhS 28-igOhC. A csirkék közös tárolóedényben tarthatók másfajta baromfival, feltéve, hogy az egyes fajok területét egy rács határolja.

A megkönnyítése érdekében a csirke tyúkház elhelyezhető üvegházban. Kényelmes a támaszték használata hálószövés telepítéséhez.

A köldök ivók csökkentik az ivóvíz fogyasztását és megszüntetik annak szennyeződését. A bimbó egy öt literes palackba csavarható vízhez, így kiderül, hogy házi készítésű bimbó ivó.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 94 =