Hogyan helyezzen be egy zárat a kapu fém keretébe

fémvágó, horganyzárralA kerítés kapuja a kerítés nagyon fontos eleme. A fémprofiltól függetlenül készíthető. Ebből a célból a profil szelvényeit össze kell hegeszteni. A keret szépsége miatt az ajtót hegesztették az ívhez és az erősséghez – két keresztirányú távtartót fém profilcsövekből.

Amikor a kapu kerete készen van, meg kell vágni a zárat. Munka közben:

  • forrasztópáka;
  • kalapács;
  • köszörű.

A kapu kész keretét jelölni kell. Ehhez a fémprofilhoz egy zárat kell alkalmazni, és a kontúrja kalkulált. Ezután a bulgária használatával négy vízszintes rés van a tervezett vonalak mentén, két rés a keret külső és belső oldalán.

Védődoboz véglapok előkészítése

Annak érdekében, hogy egy lyukat készítsen a zárhoz, használjon kalapácsot. Segítségével a bolgár vágott fémrészek hajlottak. Ezután eltávolítják fém ollóval.

Egy átmenő lyuknak kell lennie a kapunyitott kapuhoz.

A lyukba egy zár kerül be. A vázszerkezet fém szegecsekkel van rögzítve.

A belső részek elrejtéséhez használjon díszítőlemezeket. A kulcslyuk és az ajtókilincs lyukakkal vannak jelölve.

Ehhez az egyik díszítőlemezt csatolni kell a zárhoz, és körvonalazza a lyukakat krétával. A lyukak fúrásához használjon egy lyukasztót és egy fúrógépet egy tollfúróval. Miután egy lemez készen áll, csatlakoztathat hozzá egy másodpercet, és készíthet egy másolatot.

A védődoboz összeszerelése

Miután a véglapok készen vannak, elkezdheti a védődobozt összeszerelni. Ebből a célból egy “n” alakú darabot hegesztettek a wicket keretének belső oldalára. Szükséges a zár reteszeléséhez.

A bolgár, az “n” alakú részen lyukakat vágnak át a csavarral. A lyuk megjelöléséhez három kulcsot kell végrehajtani. Ezután a csavart krétával körözték, és a lyukat a jelölt vonal mentén a bolgár vágja le.

Ezután a véglemezeket a dobozhoz hegesztik. Ezzel a védődoboz felszerelése befejezhető.

A végső szakaszban a díszítőlemezek széleit bolgár segítségével vághatjuk le, és levághatjuk a kiálló részeket.

A védődoboz összeszerelése után az ajtókilincseket becsavarják a kapunyitott ajtózárba. A kapu kerete tökéletesen készen áll, még pala, vagy bármilyen más anyaggal.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 23 =