Hogyan lehet megkülönböztetni a hím aktinidán-lianákat a nőtől?

Az Actinidia egy termofil hegymászó üzem, melynek szüksége van a keresztfertőzésre. Az aktinidia gyümölcsét desszertek, gyümölcssaláta és tinktúrák készítéséhez használják. Az Actinidia széles körben elterjedt Japánban, Kínában, Franciaországban, Németországban és sok más országban Európában és Ázsiában. A Liane actinidia hidegebb klíma termeszthető. A termés egyes fajtái a fagyokat -26-ig tudják ellenállniOhC. Az aktinidia gyümölcseinek nagy mennyiségű betakarítása érdekében ki kell választania a megfelelő palántákat, fel kell készíteni az ültetési helyet és vízzel kell a lianákat.

Macrocarpa Actinidia nem szokott hideg éghajlaton, így az egyetlen kis bogyójú alfaj Actinidia termesztik Európában és a FÁK országokban – „Actinidia Argut.”

Az aktinidia szennyezése

Actinidia arguda – hidegen rezisztens alfaj, több mint 60 fajta, zöld, piros vagy lila gyümölccsel. A nagy gyümölcsű alfajal ellentétben az aktinidia gyümölcseinek bőre sima, ezért peeling nélkül fogyaszthatók. Egy növényből évente akár 30 kg gyümölcsöt kaphat, attól függően, hogy a lianák mennyisége és mennyisége mennyi.

A gyümölcsök csak az aktinidia női bokrokjára vannak kialakítva. A hímivarú növények is pedikulumokat alkotnak, de csak a beporzás funkcióját hajtják végre, ezért a maximális hozam elérése érdekében minden ötödik női növény esetében egy férfi bokrot kell elhelyezni a helyszínen.

Nő és férfi virágok actinidia

Nem lehet megkülönböztetni a női bokrokat a férfi növényektől a virágzás kezdete előtt. Május elején fehér rügyek virágoznak. A női színeken láthatja a pollencső gyümölcsi megvastagodását, a virágzás szakaszában a gyümölcs megvastagodása zöld, de néhány esetben a petefészek vörös vagy rózsaszínű.

Férfi virágokat egy héttel korábban, mint a női virágzat. Ha alaposan fontolja meg a hím virág, akkor láthatjuk, hogy az öt szirom és azonos számú porzó. Nő virágok is saját pollen, de ez nem fenntartható. A legtöbb fajta Actinidia – meleg, de megtalálható önbeporzóak fajták, így vásárlás előtt palántákat egy óvoda, kérje az eladó, hogy a nőivarú bokrok pereopylitel szükség.

Ne vásároljon az actinidia palántákat az online áruházakban vagy a piacon, mivel forgalmazhat olyan ültetési anyagokat, amelyek nem tartják fenn a fajta tulajdonságait.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 3