Høstning af jordnødder og forberedelse til opbevaring

jordnøddeafgrødeI midten af ​​maj, jordnødder plantet i åbent terræn, og i midten af ​​oktober høst jordnødder klar til høst. Jordnødder er klar til høst, når plantens toppe er tørret. Dette sker i midten af ​​efteråret. For at samle jordnødder er det nødvendigt at grave sine frugter op. I modsætning til kartofler kan frugterne af jordnødder udgraves i en skovlbevægelse. For at gøre dette, for at skovl plante krog, og derefter trække sig ud af toppen af ​​jorden. Med jordnødder, skrot resterne af jorden.

Pods af jordnødder udgør en shell af cremefarve. I små frugter af jordnødder i skallen er mellem fire og bønner, mens de storfrugtede sorter -. To frugt diameter på 4 cm i for at holde jordnødder i vinterhalvåret til det næste, skal du korrekt forberede frugt peanut til opbevaring.

Forberedelse af jordnødder til opbevaring

Efter høsten skal frugterne af jordnødder vaskes fra jordens rester og affald i varmt vand. Så er jordnødderne anbragt i plastkasser for at tørre dem. Kasser med frugt placeres på et godt ventileret sted på en bakke, så luften lugter frugter fra alle sider. Så bringes jordnødder i et varmt rum og anbringes på vindueskarmen nær batteriet til endelig tørring. På vindueskarmen bør jordnødder tilbringe en eller to uger.

I intet tilfælde ikke sætte pallerne med peanut bælg i ovnen, ellers frugt zapekutsya inde i skallen og er ikke egnet til plantning. Hvis du indstiller en høj temperatur, kan jordnødder ikke spises, fordi der dannes kræftfremkaldende stoffer.

Efter tørring rengøres jordnødder beregnet til forbrug fra skallen og anbringes i køleskab. Efter to dages afkøling er jordnødder klar til brug frisk, og det kan også steges.

Hvis du ønsker at forlade jordnødder til plantning næste sæson, rense jordnøddeolie frugt fra skallen og tørre en anden gang. Derefter placeres frugterne i kludposer og opbevares ved stuetemperatur i et spisekammer eller i køkkenet. Før forårets plantning er jordnødder gennemblødt. Når de igen er mættet med vand og spire, vil bønnerne give gode skud.

Forbered dit plantemateriale for hvert år at få kvalitets jordnødder. Hvis du vil høste dine frø, skal du gemme alle jordnøddens forskellige sorter.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 76 =