Изработване на саксия от цимент

цветарник от циментСлед ремонта, всеки в къщата има резервоари от боя, гипс или друг строителен материал. Използвайки ги, можете да направите декоративен пот за улични цветя.

Творческият съд може да бъде украсен с буца, ако структурата на дървесната кора се излъчва. За да се направи такава саксия, е необходимо да се приготви циментова суспензия. В допълнение към хоросана, ще е необходима строителна мрежа, благодарение на която циментът ще се придържа добре към пластмасовия контейнер.

Ако не обвиете резервоара с мрежа, тогава циментът може да се отдели и гърнетата трябва да бъде възстановена. За да направите разтвора на цимента силен, добавете към него алабастър.

Приготвяне на циментова суспензия и подготовка на резервоара

За приготвяне на циментов разтвор трябва да се смеси:

  • четири парчета пясък;
  • две части цимент;
  • една част алабастър.

Всички компоненти са добре смесени и след това се добавя топла вода. Циментният разтвор не трябва да е течен, той се отглежда в състояние на влажна глина.

За да може разтворът да се придържа към пластмасовия контейнер, той се обвива с конструктивна мрежа. Мрежата е фиксирана на базата на саксията с двустранна самозалепваща лента.

Покрийте с двустранна адхезивна лента цялата външна повърхност на основата на бъдещия съд и след това лепирайте шотландската скука. В никакъв случай не може да направи обратното, в противен случай цимент основа ще отиде на пукнатини.

Да направите пот

На готовия контейнер се прилага циментова замазка. Разтворителният слой върху цялата повърхност на контейнера е 1 см. При желание е възможно да се направи ръб на коритото чрез увеличаване на слоя от циментова замазка на границата до 3 см.

За да излъчи структурата на дървото, по периметъра на саксията отвертка се изработва от ленти, като на кората на едно дърво. Дълбочината на лентите е 0,5 см.

Твърде често не е необходимо да правите такива ивици, тъй като пукнатините могат да вървят по пот. На гърне от 10 литра оптималното разстояние между лентите е 3 см. В долната част на саксията се притискат капачки от бутилките, които ще служат като крака на саксията.

За да потапяте краката в цимента на една и съща дълбочина, използвайте широка табла.

Готовата база на пота е покрита с грунд и след това боядисана. Можете да използвате всякаква цветна боя, но за да направите пота като истински пъстър, е по-добре да я покриете с кафяв цвят и да изрежете ивиците със златна боя.

Когато боята изсъхне, ще бъде възможно запълването на саксията с пръст и цветя. В такъв саксия храсталакът или друго зелено растение ще изглежда страхотно.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 96